Užite si pobyt v historickom centre krásnej Litomyšle, s moderným komfortom. V Penzióne Havran na vás čaká krásna, klimatizovaná izba s výhľadom na historické monumenty mesta a luxusný raňajkový košík. K zámku Litomyšl a ďalším najznámejším pamiatkam to potom budete mať doslova iba pár krokov.

O ubytovaní

Penzión Havran sa nachádza priamo v centre Litomyšle, na krásnom Smetanovom námestí. Počas pobytu si vychutnáte výhľad na historické centrum z okien svojich izieb a užijete si návštevu zaujímavých pamiatok, ako je zámok Litomyšl (250 m), ktorý patrí medzi najkrajšie renesančné stavby v strednej Európe. Za návštevu stojí aj Mestský park Kláštorné záhrady (550 m), Piaristický kostol (250 m) a Portmoneum - Múzeum Josefa Váchala (750 m).

Urobte si výlet do malebnej Poličky (18,7 km), ktorá vás očarí krásnymi historickými pamiatkami a interaktívnym Centrom Bohuslava Martinů. Navštíviť môžete aj malý svet v Kostole svätého Jakuba, kde sa tento slávny hudobný skladateľ narodil. Vynechať by ste nemali ani súkromný Zámok Nové Hrady (14,6 km), takzvané české Versailles, unikátnu rokokovú stavbu v štýle francúzskych letných sídiel.

Dobrodruhovia si môžu urobiť krátku odbočku do Acrobat Parku Štíty (42,7 km), ktorý v roku 2002 vybudoval olympijský víťaz Aleš Valenta, a vyskúšať si lyžovanie a snowboarding zo skokanského mostíka do vody. Počas zimy si môžete užiť skvelú lyžovačku v neďalekom skiareáli Přívrat (10,4 km) so 4 miernymi a stredne náročnými zjazdovkami a detským PINGUin parkom a ski areáli Peklák (11,6 km) s 2 zjazdovkami a snowparkom.

Kde budete spať?

Izby penziónu vás okúzlia krásnym, moderným vybavením v elegantnom, minimalistickom štýle. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a fénom, klimatizáciu, WiFi pripojenie, stôl so stoličkou, televíziu, trezor, minibar a kávovar.

  • Izby č. 301 a 302 majú plochu 22 m², sú dvojlôžkové a nájdete ich v útulnom podkroví.

  • Izba č. 303 je s plochou 24 m² nepatrne väčšia, aj tá má svoje miesto na najvyššom poschodí. Ako jediná umožňuje až 2 prístelky.

  • Izba č. 304 je dvojlôžková, meria 20 m² a privíta vás príjemnou podkrovnou atmosférou.

  • Izby č. 201 a 202 majú svoje miesto na nižšom poschodí penziónu a okrem priestranného prevedenia (24 m²) patrí k ich výsadám aj terasa. Ubytujú 2 osoby.

Na čom si pochutnáte?

Raňajky sa podávajú v penzióne priamo v izbe vo forme bohatého raňajkového koša s čerstvým slaným a sladkým pečivom, údeninami, syrmi a inými dobrotami.

V štýlovej reštaurácii si môžete vychutnať chutné sushi a rozmanité medzinárodné špeciality pripravené z tých najčerstvejších surovín. Jedlo si môžete vychutnať aj na vonkajšej terase s pôsobivým výhľadom na piaristickú katedrálu.

Niečo naviac

Penzión nemá tradičnú recepciu, prihlasovanie prebieha prostredníctvom moderného online formulára, kde po vyplnení údajov dostanete kód na vstup do izby.

Penzion Havran

Penzion Havran

Smetanovo náměstí 126 , Litomyšl
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jakub Havran IČ: 04240847


+420 777 590 552

recepce@havranlitomysl.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 70 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Vzdialenosť od jazera
2,2 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
14,2 km

Tipy na výlet

Litomyšl - historické moderné mesto

Litomyšl - historické moderné mesto Tip na výlet

Litomyšl je mesto v Pardubickom kraji, kde sa narodilo alebo pôsobilo mnoho významných osobností, napríklad Alois Jirásek, Božena Němcová, Magdalena Dobromila Rettigová, sochár Josef Váchal alebo astronóm Zdeněk Kopal. Zabudnúť, samozrejme, nemožno ani na slávneho hudobného skladateľa. Bedřich Smetana prišiel v rodine sládkov na svet priamo na zámku, ktorý je dnes na Zozname svetového dedičstva UNESCO. Za návštevu ale stojí nielen renesančný zámok s unikátnou sgrafitovou výzdobou.

Čo nevynechať pri návšteve Litomyšle?

  • Kláštorné záhrady
  • Dom U Rytířů
  • Smetanovo námestie

Nadšení budete z Litomyšle odchádzať aj kvôli množstve skvelých akcií a festivalov, ako sú Smetanova Litomyšl, litomyšlské dni barokovej tradície, ArchiMyšl alebo Gastronomické slávnosti M. D. Rettigovej.

Viac informácií
Zámok Litomyšl - UNESCO
Zámok Litomyšl - UNESCO
Nedošínský háj pri Litomyšli
Nedošínský háj pri Litomyšli
Hrad Potštejn
Hrad Potštejn