Užite si luxusný pobyt priamo na brehu Balatonu! V Hoteli Helikon **** nájdete krásne, štýlovo zariadené izby s nádherným výhľadom, chutnú polpenziu z regionálnych produktov a luxusné trojposchodové wellness centrum s bazénom, vírivkami a saunami. Nechýba ani bohatý animačný program, detské ihriská a herne pre deti.

O ubytovaní

Hotel Helikon **** sa nachádza v meste Keszthely, ktoré je známe ako hlavné mesto Balatonu. Perlou mesta je neorokokový zámocký komplex Helikon s nádherným anglickým parkom (1,7 km), preto názov hotela nie je zvolený náhodne.

Prezrieť si môžete množstvo múzeí, napríklad múzeum cadillacov (1,2 km), múzeum jazera Balaton (1,2 km) alebo expozície o mučení a erotike (1,6 km). Atmosféru stredomorských letovísk si môžete vychutnať na mestskej pláži na brehu Balatonu (450 m), okolo ktorej sa tiahne krásna promenáda. Okolie je tiež popretkávané mnohými turistickými chodníkmi na pešiu turistiku a cykloturistiku.

Môžete sa vybrať do neďalekého Hévízu (7,6 km), ktorému dominuje rovnomenné termálne jazero, údajne najväčšie svojho druhu na svete. Priamo na jazere boli vybudované nádherné termálne kúpele, ktoré sú jedinečným zážitkom. Za prírodnými krásami sa vyberte do Chránenej krajinnej oblasti Malý Balaton (26,1 km) alebo na polostrov Tihany (59,7 km).

Kde budete spať?

Nech si vyberiete akúkoľvek kategóriu izieb, môžete sa spoľahnúť na štýlový, dokonale zladený interiér, klimatizáciu, vlastnú kúpeľňu so sušičom vlasov, županmi, papučami a luxusnou kozmetikou Molton Brown, smart televíziu, trezor a minibar. Pre vaše maximálne pohodlie je k dispozícii aj vankúšové menu.

Izby Standard majú rozlohu približne 20 m² a vlastný balkón alebo francúzske okno s jedinečným výhľadom na Balaton. V izbe nájdete 2 postele (90x200 cm) spojené do manželskej postele. Variant Standard neumožňuje prístelky. V kúpeľni je sprchový kút.

Izby Superior majú rozlohu 22-25 m² a každá z nich má vlastný balkón s vonkajším sedením a čiastočným alebo úplným výhľadom na jazero. Okrem manželskej postele je tu aj miesto na prístelku. Kúpeľňa je vybavená sprchovým kútom.

Izby Deluxe majú rozlohu približne 30 m² a čiastočný alebo úplný výhľad na Balaton. Väčšina izieb má 1 veľký alebo 2 menšie balkóny. Okrem manželskej postele je k dispozícii aj rozkladacia pohovka, ktorú možno použiť ako prístelku (140x197 cm). Tento typ izby má kúpeľňu so sprchovým kútom

Apartmány Junior majú rozlohu 40 m² a bez výnimky majú balkón s panoramatickým výhľadom na jazero. Ten si môžete vychutnať aj z kúpeľne, ktorá je vybavená priestrannou vaňou. K dispozícii je manželská posteľ a rozkladacia pohovka a tento typ izby má aj kávovar.

Rozloha apartmánov sa môže pohybovať od 35 do 45 m², pričom tie menšie ponúkajú na oplátku väčší balkón. Všetky apartmány ponúkajú panoramatický výhľad na Balaton. K dispozícii je aj samostatná spálňa s manželskou posteľou a obývacia izba s rozkladacou pohovkou (možno ju použiť ako prístelku) a kávovar. V kúpeľni sa nachádza sprchový kút.

Na čom si pochutnáte?

O vaše gastronomické zážitky bude v hoteli dobre postarané, pretože priamo v budove nájdete vynikajúcu reštauráciu, Lobby bar a Spa bar.

V reštaurácii sa podávajú jedlá maďarskej a medzinárodnej kuchyne vrátane miestnych špecialít, ako sú zemiakové nugetky „dödölle“. Všetky jedlá sa pripravujú z tých najčerstvejších surovín, väčšinou od miestnych dodávateľov. V ponuke sú aj varianty pre vegánov a vegetariánov alebo bezlepkové a bezlaktózové jedlá.

Útulný Lobby bar vás pozýva na posedenie a príjemnú konverzáciu. Môžete si tu objednať šálku kávy, pohár vína, originálny koktail alebo niečo pikantné na zapitie. V hotelovom wellness centre potom nájdete Spa Bar. Počas oddychu si môžete vychutnať ľahké občerstvenie alebo osviežujúci nápoj a posedieť si na slnečnej vonkajšej terase s krásnym výhľadom.

Kde budete relaxovať?

Hotel sa zaslúžene pýši svojím wellness centrom - takýto trojposchodový raj relaxu naozaj nikde inde nenájdete. Vychutnajte si plavecký bazén, detský bazén, vnútornú a vonkajšiu vírivku a saunový svet. K dispozícii je aj wellness centrum, kde si môžete dopriať masáže alebo relaxačné procedúry. Naopak ponaťahovať svoje svaly a začať aktívny deň môžete vo fitness centre s kardio strojmi, posilňovacími strojmi a ďalšími zariadeniami.

Cestujete s deťmi?

Dokonalý komfort si užijete aj pri pobyte s deťmi, pretože hotel ponúka napríklad detskú postieľku, vaničku, nočník, záchodové sedadlo a stoličku do kúpeľne. Deti sa zabavia pri vnútornom a vonkajšom detskom bazéne, vonkajšom detskom ihrisku, vnútornej herni, relaxačnej miestnosti s Xboxom a bohatom animačnom programe.

Hotel Helikon ****

Hotel Helikon ****

Mikus Gyula sétány 5. , Keszthely
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel Helikon Kft. IČ: 20-09-077948


+36 30 797 4818

reservation@hotelhelikon.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 12 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Vzdialenosť od jazera
0,5 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je najväčšie jazero v strednej Európe a práve kvôli jeho veľkosti sa mu v maďarčine hovorí tiež Magyar tenger - Maďarské more. Dnes sa táto kedysi najobľúbenejšia letná destinácia stáva medzi Slovákmi opäť veľmi populárna. A niet divu, na svoje si tu prídu rodiny s deťmi, rybári, jachtári, surfisti, cyklisti i seniori. Mladí tu nájdu veľa možností zábavy až do ranných rodín, staršia generácia môže relaxovať v preslávených kúpeľoch. V okolí jazera sa ich nachádza hneď niekoľko.

Čo všetko môžete robiť pri Balatone?

  • vodné športy: napríklad surfing, vodné lyže, vodné bicykle
  • rybárčenie
  • pešia turistika
  • cykloturistika
  • kúpeľné procedúry

Z turistických cieľov možno menovať krásny barokový zámok Helikon, múzeum kočiarov či múzeum hračiek, v ktorom si deti budú pripadať ako v raji. Ak počas výletov vyhladnete, rozhodne nemusíte zúfať, pretože miestna ponuka pokrmov je naozaj široká. Dať si môžete napríklad aj u nás obľúbené langoše, rôzne upravované ryby alebo pikantnú rybiu polievku halászlé. Ďalej môžete vyskúšať túrógombóc - tvarohové knedle so smotanou a cukrom alebo studené ovocné polievky.

Viac informácií
Keszthely
Keszthely
Termálne jazero Hévíz
Termálne jazero Hévíz
Kúpele Keszthely
Kúpele Keszthely