5 dôvodov, prečo by ste mali navštíviť Miskolc

Miskolc - to nie sú len jaskynné kúpele. Tretie najväčšie mesto Maďarska ponúka historické pamiatky a krásne miesta na výlety pre dvojice i rodiny s deťmi. Na pobyt sem sa rozhodne budete radi vracať.
5 dôvodov, prečo by ste mali navštíviť Miskolc

1. Nenechajte si ujsť jaskynné kúpele Miskolc Tapolca

Dôvodom číslo jedna pre návštevu maďarského Miskolca sú unikátne jaskynné kúpele Miskolc Tapolca. Užijete si netradičné kúpanie v jaskynných zákrutách a liečivú termálnu vodu s teplotou 29 - 35 °C, ktorá príjemne zahreje celé vaše telo.

V podzemí vás čakajú dva termálne bazény s vodou s teplotou 33 - 35 °C, rímsky bazén v jaskyni, bazén s hviezdnou oblohou a detský bazén. Ďalších šesť bazénov vrátane troch detských sa nachádza vo vonkajšom areáli. Celodenný vstup pre dospelú osobu stojí 2 600 - 3 600 HUF podľa sezóny.

Miestna termálna voda pomáha pri dýchacích ťažkostiach a ochorení kĺbov.

V blízkosti termálnych kúpeľov je široká ponuka ubytovania, niektoré hotely dokonca poskytujú v cene balíčka vstupenky alebo zľavu do kúpeľov.

Miskolc - Najobľúbenejšie pobyty

jeskynné kúpele


2. Poznávajte historické pamiatky Miskolca

Mysleli ste si, že pobyt v Miskolci je len kúpanie v kúpeľoch a potom nuda na izbe v hoteli? Kdeže! Miskolc je nádherné mesto s dlhou históriou a svojim návštevníkom ponúka množstvo historických pamiatok, múzeí a možností vyžitia.

K najobľúbenejším turistickým miestam priamo v Miskolci patrí gotický kostol Avas so zvonicou zo 16. storočia, bohato zdobený ortodoxný grécky kostol na námestí Deák tér a Hrad Diósgyőr so štyrmi typickými vežami, ktorý bol v minulosti dokonca sídlom maďarskej kráľovnej.

V Miskolci nájdete tiež ZOO a ľudovú záhradu Népkert, trávnatú plochu obklopenú klasicistickými domami priamo v centre mesta. Za ďalšími zaujímavosťami v okolí sa môžete vydať vláčikom.

hrad Diosgyor


3. Najkrajšie miesta okolo Miskolca spája úzkokoľajka

Nevšedný zážitok pre deti i dospelých zaručuje úzkokoľajka lesnej železnice, ktorá na trase Miskolc - Diósgyőr - Lillafüred - Garadna spája to najzaujímavejšie z regiónu. Vláčik jazdí denne vrátane sviatkov a celá trasa trvá asi hodinu. Pozrieť sa vďaka nej môžete napríklad do jaskyne István a k jazeru Hámori v Lillafüred, do Múzea v Massi alebo na farmu pstruhov v Garadna.

úzkokolejka


4. Vyrazte na výlet do Lillafüred

Nádherná rekreačná oblasť Lillafüred sa nachádza len asi 12 km od Miskolca a predovšetkým za pekného počasia ponúka veľa možností vyžitia. Oblasti dominuje Hotel Palota **** postavený v štýle stredovekého loveckého zámku, pod ním sa rozprestierajú parky a záhrady až k jazeru Hámori, kde sa môžete previezť na loďkách. Za videnie stoja tiež kvapľové jaskyne Szeleta, Anna a Szent István, otvorené sú od polovice apríla do polovice októbra.

hotel palota lillafüred


5. Dostať sa do Miskolca je ľahké

Cesta je jednoduchá, pôjdete prakticky stále po diaľnici, nie je kde zablúdiť. Do Miskolca dôjdete:

  • z Bratislavy za necelé 4 hodiny,
  • z Košíc len asi za 1,5 hodiny.

Miskolc Tapolca je časť mesta, kde sa nachádzajú jaskynné kúpele. Nepomýľte si ju s mestom Tapolca pri Balatone. Miesta ležia asi 350 km od seba a mohli by ste byť veľmi prekvapení, kam vás navigácia dovedie.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet