Objavte to NAJ z Česka: 9 NAJnádhernejších vonkajších i vnútorných wellness centier

V Česku je mnoho wellness hotelov a rôznych denných kúpeľov, ktoré lákajú na relax. My sme pre vás vybrali 9 z nich, ktoré sú podľa nás najnádhernejšie a dajú vám okrem možnosti relaxácie aj niečo naviac, napríklad úchvatný výhľad na les či Olomouc.
Objavte to NAJ z Česka: 9 NAJnádhernejších vonkajších i vnútorných wellness centier

Vydajte sa za dokonalým relaxom do Česka a navštívte najkrajšie vonkajšie aj vnútorné wellness centrá. Ktoré to sú? Čítajte ďalej!

Wellness Infinit Maximus | Brno

1. Wellness Infinit Maximus | Brno

Priamo pri brnianskej priehrade sa ukrýva oáza oddychu, ktorou je vychýrené Wellness Infinit Maximus. Najvýraznejším prvkom wellness je 30 m veľký termálny bazén, ktorý sa nachádza sčasti vo vnútri a sčasti vonku. Vo vnútri je potom k dispozícii aj whirlpool s nočnou oblohou, vonku potom ďalšie whirlpool tentokrát so slanou vodou. V bazéne i vo vírivke sú zabudované držiaky na poháre, takže si môžete relaxáciu v horúcej vode užiť aj s nápojom, ktorý zakúpite vo Fresh bare. Samozrejmosťou je tiež odpočiváreň doplnená krbom, vonkajšie lehátka určené na odpočinok aj opaľovanie a jedinečné hojdacie lehátka s výhľadom na okolitú prírodu.

V saunovom svete sa ukrýva celkom 12 vnútorných a vonkajších sáun - sauna na jazere s dokonalým výhľadom, jaskynná svätyňa s výhľadom na jazierko, medová sauna, bylinná chyža, citrusová sauna, soľná sauna, vulkán sauna, saunový dóm, turecký parný kúpeľ, parný soľný kúpeľ, vínna pivnica a Alchymistova pivnica s krbovými kachľami. Teplota v saunách je rôzna - od 40 °C do po 115 °C, takže saunovanie si užijú začiatočníci aj pokročilí. Na ochladenie je pripravené nádherné vonkajšie jazierko s vodopádom, ale aj ochladzovacie bazéniky, zážitkové sprchy, vedierka s ľadovou vodou a ľadová triešť. Nechýba ani Kneippov kúpeľ.

Rozloha Wellness Infinit Maximus je 7 800 m² a vďaka premyslenému dizajnu wellness a okolitej prírode si budete pripadať ako v rozprávke.

Otváracia doba:

  • PO-PIA: 10:00 - 22:30 hodín
  • SO-NE: 9:00 - 22:30 hodín

Vstupné:

  • Vstup na 3 hodiny v závislosti na dennej dobe vyjde na 475 - 615 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do wellness skutočne len kúsok.


 Wellness v Golf Resortu Cihelny | Mariánské Lázně

2. Spa Academy v Golf Resorte Cihelny | Mariánské Lázně

Ako už názov napovie Golf Resort Cihelny je známy predovšetkým vďaka svojmu golfovému ihrisku, ukrýva však ešte jedno prekvapenie. Tým je krásne wellness centrum Spa Academy, ktoré je navrhnuté tak, že je z veľkej časti presklené, vďaka tomu budete mať pri odpočinku výhľad na nádhernú okolitú prírodu a tichý Slavkovský les. K dispozícii je 11 m dlhý bazén, horúca vírivka a tiež saunový svet s fínskou saunou, parnou saunou, bylinkovou saunou a laconium. Nechýba ani relaxačná zóna a slnečná terasa, ktorá príde vhod predovšetkým v lete. Okrem toho si vo wellness môžete dopriať mnoho rôznych masáží a procedúr, ako kozmetických, tak i celotelových. Čo tak napríklad pravá thajská masáž?

Z vonkajšej terasy aj väčšiny priestorov Spa Academy budete mať nádherný výhľad na pokojný Slavkovský les.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 8:00 - 20:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenné vstupné do Spa Academy vyjde na 490 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do wellness skutočne len kúsok.


Wellness v Grandhotelu Tatra | Velké Karlovice

3. Wellness v Grandhoteli Tatra | Velké Karlovice

Čo si takto dopriať dotyk prírody CHKO Beskýd, zatiaľ čo budete ponorení v horúcej vode? Práve to ponúka wellness v Grandhoteli Tatra, ktoré sa skladá z vnútornej a vonkajšej časti. Vonku nájdete vírivku, z ktorej je krásny výhľad na okolitú prírodu a tiež relaxačnú zónu s lehátkami, môžete tu teda nachytať aj trochu bronzu. Vo vnútri je potom bazén s vodnými atrakciami, 2 vírivky, 4 druhy sáun (fínska, bylinková, parná a infra), zážitkové sprchy a relaxačná zóna. Keďže je wellness z veľkej časti presklené výhľad na prírodu i hory budete mať aj z vnútornej časti. Samozrejmosťou je bohatá ponuka masáží a tiež Vital bar, kde si môžete dať čerstvý džús či pohárik sektu.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 10:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Vstupné na 3 hodiny vo všedné dni vyjde na 590 Kč, cez víkend na 950 Kč. Deti do 12 rokov majú vstupné o niečo lacnejšie a môžu wellness využiť v čase 10:00 – 18:00 hodín.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do wellness skutočne len kúsok.


Wellness v Horském hotelu Čeladenka | Čeladná v Beskydech

4. Lesné kúpele v Horskom hoteli Čeladenka | Čeladná v Beskydách

Lesné kúpele nezískali svoj názov pre nič za nič, a tak si môžete užiť odpočinok v obklopení lesov. Vo vonkajšej časti wellness nájdete fínsku saunu ukrytú v štýlovom sude a tiež drevenú terasu s relaxačnými lehátkami a posedením. Vo vnútri potom vírivku, Kneippov chodník, infrasaunu a relaxačnú zónu s ležadlami. Wellness je z veľkej časti presklené, takže aj pri odpočinku vnútri budete stále v kontakte s okolitými lesmi. Vybrať si môžete aj jednu z procedúr - masáž, zábal, perličkový kúpeľ či niektoré z kozmetických ošetrení

Tento horský hotel s Lesnými kúpeľmi si obľúbil tiež známy herec Pavel Kříž.

Otváracia doba:

  • PO-ŠT: 14:00 - 21:00 hodín
  • PIA: 11:00 - 21:00 hodín
  • SO-NE: 9:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Vstupné na 2 hodiny vyjde na 650 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do wellness skutočne len kúsok.


Theresian Spa | Olomouc

5. Theresian Spa | Olomouc

Priamo v centre Olomouca v poslednom poschodí zrekonštruovanej historickej budovy, ktorá získala cenu Luxury Awards v kategórii "historické budovy", nájdete moderné Theresian Spa. To sa delí na dve časti - Saunový a Ozdravný svet. V saunovom svete nájdete fínsku saunu, parnú saunu a infra saunu. V ozdravnom svete potom vírivku, Kneippov chodník a zážitkovú sprchu. Súčasťou wellness je tiež unikátna terasa s výhľadom na architektonické skvosty Olomouca.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 11:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Vstup na 4 hodiny vyjde na 450 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do wellness skutočne len kúsok.


Spa & Garden Augustiánský dům | Luhačovice

6. Spa & Garden Augustiánský dům | Luhačovice

Doprajte si dokonalú relaxáciu v Luhačoviciach na mieste, kde odpočívali mnísi Augustiánského rádu. Spa & Garden Augustiánský dům ponúka únik od každodenných starostí a tiež bohatú ponuku rituálov a wellness procedúr. Vychýrená je predovšetkým masáž 6 zmyslov a Augustiánsky celotelový rituál.

Vo wellness nájdete relaxačný bazén s vodnými atrakciami (protiprúd, masážne trysky), vírivku, 4 sauny (fínsku, bylinkovú, soľnú parnú a mentolovú parnú), ochladzovací bazénik, vyhrievané lavice, masážne sprchy, relaxačnú miestnosť a tiež vonkajšiu oddychovú terasu.

Otváracia doba:

  • PO-ŠT: 13:00 - 20:00 hodín
  • PIA-NE: podľa obsadenosti

Vstupné:

  • Vstupné na 2 hodiny vo všedné dni vyjde na 490 Kč, cez víkend na 690 Kč. Deti do 12 rokov majú vstupné o niečo lacnejšie.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do wellness skutočne len kúsok.


Ecsotica Spa | Praha

7. Ecsotica Spa | Praha

Ecsotica Spa vás zaujme na prvý pohľad svojím exotickým interiérom, ktorý sa z veľkej časti inšpiroval indonézskym ostrovom Bali. Nechýbajú masívne drevené vyrezávané dvere, tematické sochy i nábytok. Čo tak si oddýchnuť v drevenom altánku plnom vankúšov? Doprajte si procedúry ovplyvnené indonézskymi rituály, masáže, celotelové či tvárové ošetrenie v jednej z piatich miestností. Súčasťou wellness je tiež Klub zdravia, ktorý nájdete v gotickej pivnici. Tešiť sa môžete na bazén, suchú saunu a relaxačnú zónu.

V Ecsotica Spa nie sú exotické len interiéry inšpirované Indonéziou, dopriať si tu môžete masáž od masérok priamo z Bali.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 9:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenné vstupné vyjde na 500 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do wellness skutočne len kúsok.


Wellness v Centru Babylon | Liberec

8. Wellness v Centre Babylon | Liberec

V Centre Babylon nájdete luxusné wellness, ktoré je naozaj ohromné a ponúka všetko, čo potrebujete pre zaslúžený odpočinok. Celý interiér wellness je ladený do antického štýlu, budete si teda pripadať ako v starovekom Grécku. Čo tu nájdete? Vírivku, soľnú inhaláciu, bylinkovú inhaláciu, tureckú paru, rímsku paru, klasickú a fínsku saunu, tepidárium, soľnú baňu, slnečnú lúku a samozrejme tiež ochladzovacie bazéniky a Kneippov kúpeľ. Zadarmo si doprajte vodu a ovocné občerstvenie, za príplatok si potom môžete dať čokoľvek len budete chcieť v Sauna bare. Ak by vám to bolo málo, rezervujte si privátny priestor Afrikana, ktorý je ladený do exotického štýlu a poskytne vám dostatok súkromia. K dispozícii je tu sauna, ochladzovací bazénik, vírivka, Kneippov chodník a relaxačné ležadlá.

Wellness sa rozkladá na obrovskej ploche 1 000 m² a celé je ladené do štýlu antických kúpeľov s nádychom orientu.

Otváracia doba:

  • PO-ŠT a NE: 10:00 - 21:00 hodín
  • PIA-SO: 10:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenné vstupné vyjde na 550 Kč (cca 20 €).

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do wellness skutočne len kúsok.


TIP:

Ubytujte sa priamo v samotnom centre Babylon a vstup do wellness budete mať v cene!


Mcely Bouquet Spa | u Mladé Boleslavy

9. Mcely Bouquet Spa | pri Mladé Boleslavy

Kúpele Mcely Boutique Spa nájdete uprostred krásnej prírody Svatojiřského lesa a sú navrhnuté tak, aby boli v súlade s okolitou prírodou. V tomto wellness si zakladajú na tom, že každý rituál je veľmi detailne prepracovaný z toho dôvodu väčšina rituálov trvá aspoň 2 hodiny. Ku všetkým sa využívajú len kozmetické produkty, ktoré sa vyrába priamo tu z miestnych rastlín, ale aj z unikátnych ingrediencií z celého sveta.

Okrem jedinečných procedúr vás tu čaká aj relaxácia v biotopickom jazierku, vonkajšej vírivke s výhľadom na krásne lesy a v saune vo forme domčeku pri jazierku. Po celej záhrade sú tiež rozmiestnené relaxačné lehátka, kde môžete načerpať novú energiu a dopriať si pohľad na prírodu, ktorou budete doslova obklopení.

Unikátny zámok na vidieku so záhradným wellness, ktoré je v plnom súlade s prírodou. Ku všetkým procedúram a rituálom tu používajú kozmetiku, ktorú sa vyrába priamo v zámočku z miestnych rastlín. Len vzácne ingrediencie pochádzajú z celého sveta.

Otváracia doba:

  • PO - ŠT: čas je na dohode

Vstupné:

  • Do tohto wellness sa nedá kúpiť jednorazový vstup. Môžete si však kúpiť jednodňový balíček s procedúrami, obedom a vstupom do záhradnej wellness oázy.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Česko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet