Objavte to NAJ z Maďarska: 8 NAJlepších aquaparkov v krajine, kde sa zabaví celá rodina

Nie je nad deň plný kúpania a zábavy s rodinou. Ak túžite po zábave vo vode na skutočne vysokej úrovni, vyberte sa za ňou do Maďarska. Ktorý aquapark si ale vybrať? Poradíme vám - stačí sa pozrieť na výber 8 najlepších aquaparkov v Maďarsku.
Objavte to NAJ z Maďarska: 8 NAJlepších aquaparkov v krajine, kde sa zabaví celá rodina

Kam sa v Maďarsku vydať za tými najlepšími aquaparkmi? Poradíme vám tie najparádnejšie miesta, kam sa vydať s deťmi či partiou priateľov za poriadnou zábavou.

1. Kúpele a wellness Sárvár

Čas strávený v Kúpeľoch Sárvár bude skvelým zážitkom pre všetky vekové kategórie vďaka bohatej wellness zóne, rodinným a zážitkovým bazénom aj vonkajšiemu bazénovému komplexu. Dokonalý relax tu zaručuje oddelená kúpeľná časť od tej rodinnej, ​​takže si užijete odpočinok v tichu a v príjemnej atmosfére. Za zábavou s celou rodinou sa zas vydajte do rodinnej časti, ktorá je s oddychovou prepojená chodbou. Vyskákať sa tu môžete v bazéne s vlnobitím, o adrenalínový zážitok sa zas postarajú 3 tobogany (Kamikadze, Turbulance a Aquatube), ktoré sa točia vo vnútri budovy i vonku. Počas teplých dní sa vydajte za zážitkami do vonkajšieho areálu kúpeľov - deti tu nadchne bazén s vodným hradom a pirátskou loďou, dospelí si zas nevedia vynachváliť vonkajšie relaxačné bazény s liečivou vodou. Tú kúpele čerpajú až z 2 prameňoch - voda z toho prvého má priaznivý vplyv na pohybové ústrojenstvo, druhý prameň zas pomáha pri liečbe gynekologických, svalových či kožných ochorení. Relax v Kúpeľoch Sárvár tak poteší nielen vášho ducha, ale i celé telo.

A čím sú ešte kúpele v meste Sárvár výnimočné? To sa dočítate v našom článku.

Kúpele Sárvár preslávila v 80. rokoch po celom Maďarsku televízna reklama na veľmi obľúbený produkt. Išlo o termálny kryštál soli s liečivými účinkami. Tá sa dá v Sárvári zakúpiť dodnes, a tak si ozdravný kúpeľ môžete dopriať aj u vás doma.

Otváracia doba:

  • Liečebné kúpele: denne 9:00 - 21:00 hodín
  • Rodinné zážitkové kúpele: denne 9:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 4 990 - 5 900 HUF/celodenné vstupné
  • Študenti: 2 990 - 3 600 HUF/celodenné vstupné
  • Deti do 14 rokov: 2 700 - 3 200 HUF/celodenné vstupné

Náš tip:

Strávte pár dní v Sárvári a ubytujte sa napríklad v hoteli Park Inn By Radisson Sárvár, kde vás čaká strava formou all inclusive a neobmedzený vstup k bazénom a do wellness v Kúpeľoch Sárvár.


2. Aquaworld - Budapešť

Aquaworld, ktorý sa nachádza v Budapešti, vás dostane svojou štýlovou podobou. Kúpať sa totiž budete priamo pri zrúcaninách starodávneho chrámu Angkór, popri ktorom sa rozlieha až 17 bazénov vhodných na relaxáciu, zábavu i plávanie. Na milovníkov aktívne stráveného času tu čaká bazén určený na potápanie a 11 fantastických šmýkačiek. Ak však túžite po troche napätia, vyskúšajte rýchlu jazdu na toboganoch. Okrem nich tu na deti i rodičov čaká tiež každodenný pestrý program s animátormi. V budapeštianskom Aquaworlde si prídu na svoje aj skutoční milovníci relaxu - na tých tu čaká jeden z najväčších saunových komplexov v Budapešti. Oddychovať tak budete môcť v ruskej i fínskej saune, exteriérovej saune v zrube, parnej saune, bio saune… a v mnohých ďalších. Dokonalý relax potom zavŕšte v odpočinkom v tepidáriu.

Unikátna kupola zastrešujúca Aquaworld má priemer 72 metrov a tiahne sa až do výšky piatich poschodí. Špeciálny materiál, z ktorého bola kupola vyrobená, bol pôvodne vyvinutý pre potreby vesmírneho programu. Je pokrytá úplne priehľadným, viacvrstvovým materiálom, ktorý chráni pred UV žiarením, no čiastočne prepúšťa svetlo.

Otváracia doba:

  • Denne: 7:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 7 900 HUF/celodenné vstupné
  • Študenti a seniori: 6 300 HUF/celodenné vstupné
  • Deti do 10 rokov: 4 000 HUF/celodenné vstupné
  • Deti do 2 rokov: zadarmo

Náš tip:

Okrem kúpania objavujte aj pamiatky hlavného mesta! Vyberte si z našej ponuky to najlepšie ubytovanie v Budapešti, odkiaľ budete mať blízko do termálov i ku všetkým pamiatkam.


3. Kaskádová jaskyňa a zážitkové kúpele - Demjén

Za neopakovateľným zážitkom z kúpania sa vydajte do jedných z najmladších a najmodernejších kúpeľov v Maďarsku. Ide o zážitkové kúpele Demjén, ktorých súčasťou sú priam rozprávkové jaskynné kúpele Cascade a kaskádové jazierka. Ich unikátny tvar vytvorila liečivá sírna voda, ktorá priaznivo pôsobí pri reume, dne, poraneniach kostí a osteoporóze. Ozdravné účinky miestnej vody môžete vyskúšať napríklad v zážitkovom bazéne v Jaskyni víl, v termálnom zálive alebo v lenivej rieke. Deti zas budú nadšené z toboganovej veže. Za návštevu v Demjéne rozhodne stoja aj ďalšie dve časti komplexu - termálne kúpele a letný aquapark. Kým v kúpeľoch budete môcť odpočívať vo vnútorných i vonkajších bazénoch alebo v saunách, v lete sa môžete vyblázniť vo vonkajšom aquaparku so 6 bazénmi a množstvom atrakcií vrátane toboganu Kamikadze.

Kúpele ponúkajú každý deň v roku aj nočné kúpanie, čo je nezabudnuteľným zážitkom vďaka farebnému osvetleniu v bazénoch.

Otváracia doba:

Vonkajšie bazény:

  • denne 9:00 - 02:00 hodín

Termálne kúpele:

  • PIA - SO: 10:00 - 24:00 hodín
  • NE: 10:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 5 890 HUF/celodenné vstupné
  • Študenti do 18 rokov a seniori: 5 290 HUF/celodenné vstupné
  • Deti do 8 rokov: 4 790 HUF/celodenné vstupné
  • Deti do 4 rokov: zadarmo

4. Liečebné a zážitkové kúpele Zalakaros

Maďarsko je široko-ďaleko známe ako termálna veľmoc a zahanbiť sa nedá ani jeho najmenšie mesto Zalakaros. Práve tu sa nachádza ocenený kúpeľný komplex Zalakaros, ktorý dnes patrí k najlepším kúpeľom nielen v Maďarsku. Kúpele Zalakaros sú mimoriadne obľúbené u rodinách s deťmi, ktoré sa sem vydávajú za nespočetnými možnosťami zábavy vo vode. Ak aj vy túžite po šantení v termálnej vode, zamierte rovno do bazéna s vlnobitím alebo do toboganového parku s viac ako 400 m toboganových prvkov. Zábava nekončí ani v detskom svete s atrakciami či v saune určenej pre deti i rodičov. Do Zalakarosu sa ale pokojne môžete vydať aj za relaxom a uzdravením. S ním vám pomôže ozdravná termálna voda, ktorá vďaka obsahu rozmanitých minerálnych látok a stopových prvkov pomáha pri kožných, pohybových i gynekologických problémoch.

O výbornej kvalite Liečebných a zážitkových kúpeľov Zalakaros nesvedčia len skvelé hodnotenia návštevníkov. Kúpele tiež získali 5 hviezdičiek od prestížnej Európskej kúpeľnej asociácie (AESB), vďaka čomu sa kúpele radia medzi elitu termálov v Európe.

Otváracia doba:

  • Zážitkové kúpele - krytý bazén: denne: 9:00 - 19:00 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 5 500 - 5 900 HUF/celodenné vstupné podľa sezóny
  • Študenti: 4 675 - 5 015 HUF/celodenné vstupné podľa sezóny
  • Deti do 6 rokov: 1 800 - 2 400 HUF/celodenné vstupné podľa sezóny

Náš tip:

Chcete dobiť svoje vnútorné baterky skutočne naplno? Strávte niekoľko dní v Zalakarosi! Ak si vyberiete pobyt v Hoteli Park Inn by Radisson ****, okrem komfortných izieb sa budete môcť tešiť aj na stravu formou all inclusive a tiež na neobmedzený vstup do kúpeľov Zalakaros.


5. Aquaréna - Mogyoród pri Budapešti

Už ste navštívili všetky pamiatky v Budapešti a teraz túžite po troche zábavy pre celú rodinu? Tak vyrazte do najväčšieho zábavného aquaparku v Maďarsku! Je ním aquapark Aquaréna, ktorý sa nachádza v Mogyoródi, len 25 km od Budapešti. Tešiť sa tu môžete na relax, ale hlavne na šantenie v 9 bazénoch s až 26 toboganmi s dĺžkou dokopy až 1,5 km. Milovníci voľnosti by mali rovno zamieriť ku skákaciemu bazénu obklopenému skalnými útesmi s výškou 1 až 3 metre, z ktorých je priam neodolateľné skočiť si do 3 m hlbokej vody. Ak zamierite do Aquarény za oddychom, nechajte sa unášať pokojným tokom v bazéne s lenivou riekou, alebo odpočívajte vo vírivke či v modrej jaskyni s príjemným svetlom.

Otváracia doba:

  • PO - NE: 9:00 - 19:00 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 8 700 HUF/vstupné
  • Študenti a seniori: 7 000 HUF/vstupné
  • Deti: 3 000 HUF/vstupné

Náš tip:

V Budapešti budete mať vždy blízko k najlepším termálom aj k slávnym pamiatkam. Stačí si už len vybrať ubytovanie podľa vášho gusta.


6. Aquaticum - Debrecín

Máte chuť na pravé stredomorské dobrodružstvo uprostred strednej Európy? Vydajte sa do Debrecínu, kde sa nachádzajú celoročne otvorené kúpele Aquaticum. Relaxovať tu budete môcť pod palmami a tropickými rastlinami v zážitkovom bazéne, v jaskynných kúpeľoch alebo v bazéne s vlnobitím. Samozrejmosťou je tiež saunový svet. Pre deti a odvážlivcov je tu zas pripravené množstvo zážitkových prvkov v podobe lezeckej steny, zážitkového chodníka a 12 toboganov. Ktorý tobogan skúsite ako prvý?

Niektoré bazény vo vodnom svete Aquaticum sú napustené termálnou vodou, ktorá je vhodná najmä na liečbu kĺbových, dermatologických, gynekologických a pohybových ochorení.

Otváracia doba:

  • PO - ŠT: 11:00 - 20:00 hodín
  • PIA - NE: 10:00 - 21:00 hodín

Kombinované vstupné do Termálneho kúpaliska a Zážitkových kúpeľov:

  • Dospelí: 5 800 HUF
  • Študenti, deti a seniori: 4 900 HUF

Náš tip:

Fantastickým zážitok pre celú vašu rodinu bude, ak strávite v blízkosti Debrecínu nielen jedno popoludnie, ale aj niekoľko dní. Ideálnym miestom pobytu pre vás môže byť Hotel Négy Évszak Superior *** v neďalekom Hajdúszoboszló, kde si užijete vstup do wellness aj do blízkych termálov.


7. Annagora Aquapark - Balatonfüred

Fantastické zážitkové bazény, 10 toboganov a druhý najväčší bazén s vlnobitím v Maďarsku. V Aquaparku Annagora, ktorý sa nachádza v maďarskom Balatonfürede, vás toho čaká ešte oveľa viac. Obrovskou výhodou aquaparku sú jeho početné možnosti vyžitia pre malé deti - nachádza sa tu vlastný detský bazén s vlnobitím (okrem toho veľkého určeného aj pre dospelých), 3 detské šmýkačky, detské bazény s atrakciami a na súši ihriská a športoviská vhodné aj pre najmenších návštevníkov. O zábavu a relax neprídete ani vtedy, ak sa náhodou pokazí počasie - súčasťou aquaparku je tiež vnútorný vyhrievaný bazén a wellness centrum ako stvorené na dokonalý odpočinok.

Hlad vám v Aquaparku Annagora rozhodne nehrozí - nachádza sa tu niekoľko barov a obchodíkov, rovnako tak reštaurácie či kaviarne ideálne na dlhšie posedenie.

Otváracia doba:

  • Od júna do augusta každý deň v čase 9:00 - 19:00 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 7 200 HUF/vstup vrátane využitia toboganov
  • Deti do 17,9 rokov: 5 800 HUF/vstup vrátane využitia toboganov
  • Deti do 9,9 rokov: 4 500 HUF/vstup vrátane využitia toboganov

Náš tip:

Okolie Jazera Balaton rozhodne stojí za dlhší pobyt, na ktorý odporúčame krásny Hotel Silverine Lake Resort ****superior. Ten sa rovnako ako Aquapark Annagora nachádza v Balatonfürede.


8. Jaskynné kúpele Miskolctapolca

Jaskynné kúpele Miskolctapolca sú od 10. 10. 2022 až do odvolania uzavreté!

Termálne kúpele Miskolctapolca sú Slovákmi veľmi obľúbené nielen vďaka ich blízkej polohe (stoja totiž len okolo 50 km od slovenských hraníc), ale hlavne kvôli ich jedinečnej podobe, ktorá robí z relaxu jedinečný zážitok. Ide totiž o jaskynné kúpele, a tak si tu môžete užiť kúpanie sa v bazénoch vedúcich cez prírodné vápencové jaskynné chodby zaliate príjemným tlmeným svetlom. Okrem upokojujúcej atmosféry na vás bude priaznivo vplývať tiež liečivá voda, ktorá priaznivo pôsobí na zdravie kĺbov. Aj tu je samozrejmosťou parádny saunový svet s až 7 saunami. Súčasťou kúpeľov v Miskolctapolci je letný vonkajší areál, kde nechýbajú detské bazény s atrakciami či plavecký bazén.

Jaskynné kúpele Miskolctapolca sú jedinými prírodnými jaskynnými kúpeľmi v Európe, ktoré sa nachádzajú v nemenej zaujímavom prostredí. Ak sa pri kúpaní rozhliadnete vôkol seba, zistíte, že kúpele obklopujú nádherné pohoria a lesy.

Otváracia doba:

  • PO - NE: 9:00 - 19:00 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 5 700 HUF/celodenné vstupné
  • Deti, študenti a seniori: 3 400 HUF/celodenné vstupné

Náš tip:

Kde sa ubytovať, aby ste mali k jaskynným kúpeľom skutočne blízko a mohli si ich užívať pokojne aj niekoľko dní? Pozrite sa na našu ponuku pobytov v Miskolci a vyberte si ten najlepší pre vás.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet