Osobne overené: Recenzia pobytu na lodi v Budapešti v Grand Jules Boat Hoteli ***

Vydajte sa spolu so Cindy, členkou nášho Travelking tímu, do Maďarska. Konkrétne do Grand Jules Boat Hotela *** v Budapešti. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu na lodi v Budapešti v Grand Jules Boat Hoteli ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 24. 9. 2023 - 26. 9. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Grand Jules Boat Hoteli ***
  • Lokalitou ubytovania je: Budapešť
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na náš pobyt do Budapešti sme sa vydali autom z Brna. Pred cestou sme premýšľali, či pre nás bude vhodnejšie priplatiť si za ďalšie diaľničné známky na Slovensku a v Maďarsku, a výrazne si tak skrátiť jazdu, alebo zvoliť časovo dlhšiu cestu, ale nejakú tie peniažky ušetriť. Nakoniec sme sa zhodli, že preferujeme pohodlnejšiu cestu po diaľnici, ktorá bola o cca 2 hodiny rýchlejšia. Obe známky sme kupovali s najkratšou dĺžkou platnosti - 10 dní. Slovenská známka náš vyšla na 12 € a maďarská na 5 500 HUF. Po ceste sme sa zastavili v Bratislave na obed a následne sme navštívili aj novo zrekonštruované kúpele v Györi.

Ako to bolo s parkovaním?

Grand Jules Boat Hotel *** má výhodu v tom, že sú hneď pred budovou neplatené parkovacie miesta. V Budapešti, najmä v jeho centre, sú totiž až na pár výnimiek rôzne parkovacie zóny. Každá zóna má inú cenu a inak nastavenú dennú dobu, za ktorú sa platí. Parkovacie miesta pred hotelom nie je možné rezervovať, ale v čase nášho príchodu sme zaparkovali bez problémov.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel sa nachádza v skvelej lokalite. Veľkou výhodou je vzdialenosť od MHD - na zastávku dôjdete za 5 minút. Do centra aj na neďaleký Margitin ostrov sa navyše pohodlne dostanete aj pešo. Nevýhodou je ale hluk z prechádzajúcich električiek, výletných lodí a rušnej cesty.

Na ubytovanie na lodi som bola veľmi zvedavá. Najviac som sa tešila na výhľad z izby, ktorý je smerom na rieku Dunaj a budovu parlamentu. Musím povedať, že som si ten výhľad naozaj zamilovala. Parlament je pre mňa jednou z najkrajších budov v meste, a tak som si každý večer aspoň na chvíľu posedela pri okne a kochala sa nočným výhľadom. Izba bola pomerne malá, chýbala nám tu predsieň na topánky a prípadnú batožinu. Nechýbala tu však šatníková skriňa a police, stôl so stoličkou, malá chladnička, televízor a pohodlná posteľ. Menšia bola aj kúpeľňa, ktorá mala sprchový kút len so závesom, WC a umývadlo so zrkadlom. Pre tých, ktorí potrebujú fén, odporúčam vziať si vlastný. V izbe fén nie je a keďže som so sebou mala vlastný, nepýtala som na recepcii, či majú nejaký na zapožičanie.

Na lodi je voľný prístup na terasy, kde je možné sa prejsť alebo si len tak posedieť a kochať sa výhľadom. Má to ale celkom veľkú nevýhodu. Boli sme ubytovaní na druhom poschodí, teda priamo pod hornou terasou. Akonáhle sa šli nejakí ďalší hostia prejsť práve na túto najvyššiu terasu, boli počuť hlasné kroky. Prístup na terasu nie je nijako časovo obmedzený, pokiaľ tam teda niekto zavítal neskoro večer, bolo dupanie naozaj nepríjemné. Je to za nás jediná výhrada k tomuto pobytu. Personál bol veľmi milý a priestory lode boli udržiavané.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene pobytu sme mali zahrnuté raňajky formou bufetu. Reštaurácia, kde sa raňajky podávali, bola menšia, ale pekne zariadená, s výhľadom na Dunaj a parlament. Výber bol bohatý, k dispozícii boli miešané vajíčka, grilovaná zelenina, párky, slané a sladké pečivo, lievančeky, šunky a syry, zelenina, ovocie a rôzne cereálie. Nechýbal tu ani kávovar, kútik s niekoľkými druhmi čajov a automat s džúsmi. Priateľ si najviac pochutnal na malých croissantoch, ktoré dopĺňali ešte teplé.

Ako sme sa najedli v okolí?

Ešte pred návštevou Budapešti som si našla reštauráciu Retró Lángos Budapest, kde majú niekoľko druhov langošov, vrátane bezlepkového variantu. Napriek tomu, že išlo o bezlepkovú verziu, na langoši som si naozaj pochutila. Reštaurácia sa nachádza v centre mesta, hneď oproti metru. Kto má langoše rád, určite odporúčam túto reštauráciu navštíviť.

Ako fanúšik Harry Pottera som mala na zozname aj reštauráciu The MAGIC Budapest, ktorá je štylizovaná do kúzelného sveta tejto filmovej ságy. Určite odporúčam si vopred urobiť rezerváciu, reštaurácia je väčšinu času obsadená, a tak sa s rezerváciou vyhnete zbytočnému čakaniu. Ponuka jedál a nápojov bola tematicky ladená a jedlo aj pitie nám veľmi chutilo.

Kam sa vydať na výlet?

  • V priebehu nášho pobytu sme navštívili interiéry budovy parlamentu. Vstupenky je nutné rezervovať dopredu, k dispozícii sú časy aj s audio sprievodcom. Cena jednej vstupenky je v prepočte cca 13 €. Prehliadka trvá 45 minút a musím povedať, že vnútro budovy je rovnako úchvatné ako jej exteriér.

  • Určite odporúčam nevynechať návštevu Budínskeho hradu a Rybárskej bašty, odkiaľ sú nádherné výhľady na Budapešť. V centre potom stojí za návštevu Bazilika sv. Štefana. Tu je možné ísť za poplatok na prehliadku a vyhliadkovú terasu.

  • Zavítali sme tiež na Margitin ostrov, kde sa nachádza veľká hudobná fontána. Jej vodnú show si môžete užiť počas letných mesiacov. Už minulý rok ma toto miesto natoľko zaujalo, že som nemohla vynechať návštevu ani tento rok. Na ostrove sme si cez aplikáciu zapožičali zdieľané bicykle, a celý ostrov sme tak mohli pohodlne preskúmať.

  • Za odpočinkom sme sa vydali do známych kúpeľov Széchenyi, ktoré sú naozaj nádherné. Využili sme zľavu na ranný vstup do 9. hodiny, kedy navyše nie sú kúpele preľudnené.

  • Po odchode z kúpeľov sme sa šli prejsť k neďalekej atrakcii Ballonfly. Ide o veľký balón, ktorý vystúpi vysoko do vzduchu, odkiaľ je výhľad na celú Budapešť. Balón je zaistený oceľovým lanom, takže je všetko bezpečné. Minulý rok som túto atrakciu nestihla navštíviť, a tak som tento rok neváhala a nechala sa vyniesť balónom do výšky 150 m nad zemou. Lístky sú drahšie, vychádza to cca na 22 €/osoba. Vznášať sa v balóne budete asi 10 minút.

  • Pre rodiny s deťmi, ale aj páry či jednotlivcov, ktorí si chcú na chvíľu oddýchnuť od ruchu veľkomesta, odporúčame návštevu Tropicaria. Vstupné vychádza okolo 10 € na osobu a vidieť môžete nielen rôzne druhy rýb, ale aj malé opičky, hady a menšie cicavce. Najväčším lákadlom je obrovské akvárium s tunelom, kde nám nad hlavou plávali žraloky, raja a ďalšie vodné tvory. Strávili sme tu zhruba 2 hodiny a veľmi sa nám tu páčilo.


Záverečné hodnotenie pobytu v Grand Jules Boat Hoteli ***

„Grand Jules Boat Hotel sa nachádza na brehu Dunaja neďaleko stanice MHD, a je tak skvelým miestom na preskúmanie Budapešti. Naša izba bola malá, ale dostačujúca, s nádherným výhľadom na budovu parlamentu a reťazový most Széchenyi lánchíd. Prístupné sú aj terasy, kde sa dá posedieť si alebo prejsť a kochať sa nádherným výhľadom. V rámci nášho ubytovania sme mali bohaté raňajky formou bufetu. Pochuntali sme si napríklad na miešaných vajciach, párkoch, šunke a syroch, slanom a sladkom pečive atď. Priateľa najviac oslovili ešte teplé malé croissanty. Personál na recepcii aj v reštaurácii bol veľmi milý a usmievavý. Jedinú výhradu máme k hluku spôsobenému chôdzou ostatných hostí na hornej terase lode. Celkovo sme však boli s pobytom veľmi spokojní. Pre tých, čo hľadajú nevšedné ubytovanie v dobrej lokalite a navyše s parkovaním zadarmo, pobyt rozhodne odporúčame.“


👍 Pobyt v Grand Jules Boat Hoteli *** bol osobne overený Cindy, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet