Letný výpredaj je tu! S kódom 7NAVSETKO teraz získate akýkoľvek pobyt so zľavou 7 %. Neváhajte dlho, akcia platí len do dnešnej polnoci!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným wellness v Hoteli Tarasy Wang ***

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou Travelking tímu, do Poľska. Konkrétne do Tarasy Wang *** hotela v poľských Krkonošiach. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným wellness v Hoteli Tarasy Wang ***

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Ani na českej, ani na poľskej strane - v Krkonošiach som skrátka nikdy nebola. Rozhodla som sa zmeniť to cez prvý júnový víkend, a tak sme v piatok po práci vyrazili z Vysočiny smerom do poľského mesta Karpacz. Cesta dlhá asi 180 km nám aj s jedným dlhším zastavením v Hradci Králové trvala asi 3 a pol hodiny. Hotel sa nachádza približne 20 km od hraníc s Českom a v danej oblasti žiadna diaľnica ani nebola, takže sme si miestnu diaľničnú známku nekupovali.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie pri hoteli asi neslúži iba ubytovaným hosťom, ale aj turistom, takže je naozaj priestranné. Pri vjazde je závora, ktorá vydáva parkovací lístok. Ten si nezabudnite vziať na recepciu, kde vám ho overia a potom budete môcť parkovisko využívať po celú dobu pobytu. Parkovanie sa vopred rezervovať nemusí a pre hotelových hostí je zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Naším útočiskom v Krkonošiach sa stal Hotel Tarasy Wang *** ležiaci priamo oproti Sněžke. Hotel síce funguje už od roku 1897, ale prechádza postupnou renováciou. Okrem časti so staršími izbami tu nájdete modernú reštauráciu, izby aj wellness zónu. Navyše sa ubytovanie nachádza na výnimočnom mieste – v horskom mestečku Karpacz, kde si v zime užijete lyžovanie, celoročne potom turistiku v Krkonošskom národnom parku, ktorého územie je doslova pár krokov od ubytovania. A aby toho nebolo málo, tak priamo oproti hotelu stojí jedinečná pamiatka – nádherný kostol Wang postavený v škandinávskom štýle. Po príchode a zaparkovaní sme zamierili na recepciu, kde nás privítala milá pani. Prekvapilo nás, že nevedela veľmi dobre anglicky, ale na všetkom základnom sme sa dohovorili. Budovy hotela sú tak trochu bludisko s množstvom chodieb, a preto sme ocenili, že išla pani recepčná časť cesty k izbe s nami, aby sme do nej bez problémov trafili. Orientáciu v hoteli sme si mohli vyskúšať aj sami, pretože karta od izby nefungovala, resp. nebola aktivovaná, takže sme sa na recepciu ešte vrátili. Pani recepčná kartu aktivovala a už bolo všetko v poriadku.

Tarasy Wang Hotel

Mali sme izbu v zrenovovanej časti hotela a bola naozaj pekná a priestranná. Hneď za dverami sa nachádzali vešiaky, zrkadlo a veľká skriňa, naproti nej potom vstup do kúpeľne so sprchovacím kútom, WC, umývadlom a vykurovacím rebríkom s vešiakmi. Nechýbal tu ani fén, ktorý iste po leňošení vo wellness príde vhod. Nasledovala obývacia časť s ohromným gaučom, stolíkom, písacím stolom so stoličkami, malou chladničkou a televíziou. Odtiaľ sa dalo prejsť na balkón, ktorý bol vybavený posedením a mal krásny výhľad na okolitú prírodu. Z obývačky potom viedli drevené schodíky do mezonetového poschodia, kde bola ukrytá pohodlná manželská posteľ.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka bola zahrnutá polpenzia, ktorou sme začali prvý deň trochu hekticky, pretože večera bola podávaná do 19:00 hodín. Do reštaurácie sme prišli zhruba o 18:50 a veľmi oceňujeme, že nám pán kuchár večeru ešte vydal. Skladala sa z polievky, hlavného chodu a dezertu. Hlavné jedlo sme si mohli vybrať z menu s dvomi variantami. Jedálny lístok bol ale len v poľštine a nikto z personálu v reštaurácii nevedel anglicky, čas na lúštenie nebol, a tak som si vybrala prvé a priateľ druhé jedlo. Ochutnali sme teda krásne naservírovaný boršč, ktorý bol však na náš vkus veľmi kyslý. Ja som si objednala rybu so zemiakovou kašou a poriadnou dávkou čalamády a pochutnala som si. Priateľ dostal niečo ako mäsové soté so zemiakovou kašou. Toto jedlo chuťovo nebolo zlé, ale išlo o zvláštnu kombináciu. 😊 Porcie boli ohromné ​​a nedali sa skoro dojesť. Parádny bol dezert v podobe mrkvového koláča s pudingom. Nápoje boli na objednanie za príplatok, ale mohli sme si ich nechať zapísať na izbu a platiť až pri odchode.

Druhý deň večera nebola servírovaná, ale formou bufetu a podávala sa v „raňajkovej“ reštaurácii. Opäť bola jedna polievka (zeleninová), dve hlavné jedlá (mäsové guľky v smotanovej omáčke s tarhoňou a pečené bravčové rebrá s kapustou a zemiakmi) a ako dezert kokosový zákusok. Jedlá boli naozaj chutné, a navyše nás potešilo, že k večeri bola voda a ovocná šťava zadarmo.

Tarasy Wang Hotel

Slabšie to bolo s raňajkami, na ktorých som si ja osobne nepochutila, ale priateľ bol spokojný, pretože zbožňuje miešané vajíčka s párkami a pečivom. Tieto pokrmy v ponuke nechýbali, ale z teplých jedál to bolo všetko. Zo studených tu potom boli ešte syry, maslo a nátierky. Pri tých však chýbala informácia, o aké nátierky ide a ranná tipovačka nie je nič pre mňa. 😊 Zvolila som teda ovocný jogurt a kivi. Výber ovocia, bohužiaľ, nebol príliš bohatý. K dispozícii potom boli ešte cereálie s mliekom, z nápojov čaje, káva, voda a ovocná šťava.

Ako sme sa najedli v okolí?

Druhý deň pobytu sme sa počas výletov zastavili na obed do štýlovej drevenice Mazurkowa Chata. Ochutnali sme hovädzí vývar s domácimi rezancami a tradičné poľské pirohy. Na výber bolo niekoľko druhov, alebo miešaný tanier, kde boli z každého druhu 2 kusy. Ten sme si aj vybrali a ochutnali sme tak pirohy s zemiakmi a cibuľkou, mäsové s cesnakom, špenátové s cesnakom a kapustové s hríbmi. Všetky varianty boli výborné.

Tarasy Wang Hotel

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V budove s recepciou sa na prízemí nachádza malé a útulné wellness centrum. K dispozícii je tu vírivka vhodná pre maximálne 4 osoby, oproti tej sú potom relaxačné ležadlá. V druhej menšej miestnosti sú umiestnené dve sauny s kapacitou zhruba dvoch osôb a sprcha na osvieženie. Vstup do wellness nie je potrebné rezervovať, ale vzhľadom na veľkosť hotela môže byť ťažké užiť si relaxáciu vo vyťažené časy – napríklad počas večera po návrate z výletov.

Kam sa vydať na výlet?

V sobotu bol našou prvou zastávkou vtáčí park s príhodným názvom ZOObaczysko, ktorý je od hotela vzdialený iba 15 minút autom. Cena za vstup je cca 6 € a zahŕňa tiež téglik s vtáčím zobom a zeleninou pre vtáčiky. Areál tvorí veľká záhrada, ktorá patrí k rodinnému domčeku, v ktorom majitelia bývajú. Preháňajú sa tu králiky, rôzne druhy holubov, sliepok, kohútov, vodného vtáctva a potom sú tu, samozrejme, pestrofarebné vtáky, kvôli ktorým sem väčšina návštevníkov mieri. Operencom stačí zamávať téglik so zrnom pred zobáčikom a hneď sa na vás zletia. Po areáli tak chodia dospelí aj deti s vtáčikmi na rukách aj hlavách. V zadnej časti záhrady sú potom klietky, kde si môžete prezrieť aj dravce. V rovnakej oblasti sa nachádza ešte jedna vtáčia zoo s názvom Papugarnia. Do tej sme sa tiež chceli zastavať, ale odradilo nás, že sa tu nedalo platiť kartou, a trochu aj areál, ktorý je vlastne veľký betónový kváder a všetky vtáky sú zatvorené vo vnútri.

Ďalším cieľom našej cesty bol hrad princa Henryka pri jazere Sosnówka. Pod hradom je bezplatné parkovisko, odkiaľ je to asi 1,2 km do kopca. Na výber sú dve trasy – jedna horšia, ale rýchlejšia, alebo potom dlhšia trasa vhodná pre deti, kočíky a seniorov. Do hradu je možné sa tiež pozrieť, navyše je odtiaľ krásny výhľad do okolia.

Priamo v Karpaczi sa nachádza Divoký vodopád, pri ktorom sme sa zastavali na spiatočnej ceste. Nachádza sa pri ňom vstup do Krkonošského národného parku, takže je tu aj ohromné ​​parkovisko (platené), kde môžete zaparkovať. Ak si radi urobíte prechádzku, je možné k vodopádu dôjsť od hotela pešo (1,5 km). Počítajte s tým, že cesta tam pôjde hladko, späť to však bude do prudkého kopca.

Po večeri sme potom zamierili do 13 km vzdialených termálov - Termy Cieplickie. Po 19. hodine sa platí znížené vstupné. Za 2-hodinový vstup do bazénov a SPA časti sme teda platili 55 zł na osobu. Hlavnú časť areálu tvorí bazénový svet s rekreačným bazénom, ktorý je prepojený s plaveckým bazénom, kde bola voda najchladnejšia. Ďalej sú súčasťou 2 bazény pre deti a 2 termálne bazény s vnútornou a vonkajšou časťou. Bohužiaľ, len v jednom bazéne bola teplota vody, ktorá nám vyhovovala (34 °C), takže sme vyskúšali len ten. Zaplatili sme si aj vstup do SPA, kde je niekoľko druhov sáun (fínska, parná, infra) a tiež snežná jaskyňa na ochladenie. Nám sa najviac páčili vírivky a tepidárium (vyhrievané lavice).

Cestou domov sme sa v Česku zastavali ešte na posledný výlet, a to do hospitalu Kuks. Prišli sme tak na začiatok prehliadky Hospital, čo je základný okruh za cenu 200 Kč na osobu. Táto prehliadka trvala asi hodinu a pozreli sme sa do hlavnej chodby s nástennými maľbami Tanec Smrti, do kostola Najsvätejšej Trojice, kde nás čakalo nádherné hudobné vystúpenie od zoskupenia SoliDeo, ktoré hralo na dobové nástroje. Vrcholom prehliadky pre mňa potom bola najstaršia baroková lekáreň v Česku – U Granátového jablka, poslednou zastávkou bolo lapidárium so sochami Cností a Nerestí.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Tarasy Wang ***

„Hotel Tarasy Wang *** leží v poľskom meste Karpacz a má dokonalú polohu – priamo pri vstupe do Krkonošského národného parku a hneď vedľa nádherného škandinávskeho kostola Wang. Boli sme ubytovaní v zrenovovanej mezonetovej izbe, kde sme mali perfektný komfort, ktorý je počas krátkeho pobytu potrebný. Výhodou bola aj možnosť relaxácie v malom wellness s vírivkou a 2 saunami. Každý deň sa podávajú servírované či bufetové večere, na ktorých som si pochutnala. Raňajky boli slabšie, ale myslím, že sa z nich najesť dalo. Pobyt v Tarasy Wang je ideálnou voľbou pre cyklistov či turistov, či už ide o páry, rodiny s deťmi alebo so psíkom.”


👍 Pobyt v Hoteli Tarasy Wang *** bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 1. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň