Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Slunný dvůr ***

Vydajte sa spolu s Alex, členkou nášho Travelking tímu, do Jeseníkov. Konkrétne do Hotela Slunný dvůr ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Slunný dvůr ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 16. 9. 2022 - 18. 9. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hotel Slunný dvůr ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Jeseníky
  • Cestovala som: S priateľom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt v Hoteli Slunný dvůr *** v Jeseníku sme vyrážali autom z Brna. Najrýchlejšia cesta podľa navigácie viedla po diaľnici cez Olomouc, z ktorého sme pokračovali ďalej do Mohelnice, Šumperka, a nakoniec do Jeseníku. Trasa sa dá zvládnuť aj na jeden záťah– trvá približne 2 a pol hodiny, ale nám sa po ceste zapáčilo zopár miest, kde sme sa zastavili, a tým sa cestovanie pretiahlo. Navigácia nás zaviedla priamo na hotelové parkovisko, takže sme nikde neblúdili.

Ako to bolo s parkovaním?

Využili sme vonkajšie platené parkovisko priamo pri hoteli, ktoré je strážené kamerovým systémom. Pri príchode stačilo nahlásiť ŠPZ na recepcii a na konci pobytu sme za parkovanie doplatili poplatok 50 Kč/noc.

Kde sme sa ubytovali?

Do ubytovania sme dorazili, keď sa už slniečko začalo schovávať za obzor. Hotel leží na kopci, a tak sme mali hneď na privítanie priam dychberúci pohľad na priľahlé domčeky a kopce v diaľke. Nedalo nám to a medzi večerou a wellness sme vyrazili na rýchlu prechádzku, aj keď sme mali iba 50 minút. Hotel sa nachádza iba 300 m od vychýrených Priessnitzových kúpeľov, od ktorých vedie mnoho cestičiek na objavovanie, takže aj krátka prechádzka stála za to.

Boli sme ubytovaní v izbe č. 11 na najvyššom poschodí hotela. Hneď pri vstupe do izby nás nadchlo veľké okno nad gaučom, z ktorého bol nádherný výhľad na krajinu. Interiér bol jednoducho zariadený, priestranný a ladený do prírodných farieb. V izbe čakali nachystané uteráky, šampón a pri umývadle dokonca aj fén. Izba mala spálňu, obývaciu izbu s televíziou, záchod a na naše prekvapenie 2 samostatné sprchy, ktoré nám ale prišli trochu nepraktické. Jedna bola priamo v spálni a druhá v chodbičke. Chýbali nám v nich držiaky na uteráky a nejaký koberček, na ktorý sa človek môže postaviť, aby sa usušil a nechodil s mokrými nohami po izbe.

Ako sme sa na ubytovaní najedli?

V cene balíčka sme mali polpenziu, z ktorej sme sa dostatočne najedli, takže nám na obed stačilo iba niečo málo pod zub z obchodu. Raňajky nás na hoteli vždy potešili – na výber bola praženica so zeleninou, párky, slanina, šunka, syry, nátierka a dokonca aj zemiaková placka. Zo sladkých vecí ďalej koláče, lievance s lesným ovocím a pudingom, kaša aj jogurt. Na druhý deň sa ponuka trochu zmenila, čo nás potešilo, pretože sme mohli vyskúšať ďalšie dobroty.

Večere boli trojchodové výberom z ponuky, ktorú sme vyplnili na recepcii pri príchode.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V rámci balíčku sme mali k dispozícii wellness, ktoré bolo treba rezervovať pri príchode na hotel. V izbe sme nenašli župan, ale spýtali sme sa na recepcii a ochotne nám ho zohnali. Vírivka vo wellness bola, bohužiaľ, obsadená, zato saunu sme mali celý čas iba pre seba, čo bolo príjemné. Po saune nám ale chýbala pokojná oddychová zóna, kde by sa človek mohol natiahnuť a zrelaxovať. Súčasťou wellness zóny je tiež parná aróma sauna, bazén so slanou vodou a nechýba široká ponuka masáží a spa rituálov.

Kam se vydať na výlet?

  • Chodník Vincenza Priessnitza – Odporúčame si urobiť prechádzku po 14 prameňoch. Začali sme pri zastávke Sanatorium Priessnitz, ktorá je kúsok od hotela, a pokračovali po zelenej turistickej trase. Chodníkom vás prevedie 9 informačných panelov, ktoré približujú rozvoj prírodného kúpeliarstva a neuveriteľne zaujímavý životný príbeh Vincenza Priessnitza – zakladateľa prvého vodoliečebného ústavu na svete. Otužilcov určite poteší aj liečivá prírodná sprcha, na ktorú môžete pri prechádzke naraziť.
  • Balneopark Vincenze Priessnitze - V areáli Priessnitzových kúpeľov sa nachádza táto ozdravná prírodná záhrada s množstvom kúpeľov na ruky a nohy, akupresúrou a lavičkami na posedenie a oddych.
  • Hora Praděd – Ďalšou nenáročnou prechádzkou je výstup na Praděd, z ktorého sa vám ponúka výhľad na celé Jeseníky. Odporúčame sa cestou zastaviť v chate Švýcárna, kde bezchybne varia.
  • Vinckovo – Pokiaľ v Jeseníku dostanete chuť zamaškrtiť si, vyrazte do kaviarne a cukrárne Vinckovo. Príjemným spestrením je aj to, že tu predávajú pekné, ručné robené výrobky, ktoré skvelo poslúžia ako darčeky z dovolenky.
  • Karlova Studánka - Krásne kúpeľné mestečko očarí historickou architektúrou, najstaršie kúpele tu boli postavené už v 18. storočí. Vyviera tu tiež 8 minerálnych prameňov.
  • Jaskyňa Na Pomedzí - Všetkých obdivovateľov prírodných krás určite uchváti táto mramorová jaskyňa s jedinečnými kvapľovými útvarmi. Vyraziť sem môžete na prehliadku, ktorá zaberie cca 45 minút.

Hotel Slunný dvůr ***, Osobne overené Travelkingom

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Slunný dvůr ***

Pobyt sme si naozaj užili. Hotel sa nachádza na krásnom mieste a využíva to skvele – výhľady z okien na krajinu nám robili radosť počas celého pobytu. Izba bola priestranná, čistá, dokonca aj s gaučom a televíziou, čo skvelo poslúžilo nášmu večernému oddychu. Každé ráno sme sa tešili na raňajky, pretože boli naozaj vynikajúce, obzvlášť koláče. V okolí hotela je kopec miest, čo stojí zato vidieť, takže nás od preskúmavania neodradilo ani daždivé jesenné počasie. Odporúčame hlavne prechádzku po liečivých jesenických prameňoch.


👍 Pobyt v Hoteli Slunný dvůr *** bol osobne overený Alex, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prehliadnuť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet