Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi v Lion's Garden Hoteli **** v Budapešti

Vydajte sa spolu s Markétou, členkou nášho Travelking tímu, do Budapešti. Konkrétne do Lion's Garden Hotela ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi v Lion's Garden Hoteli **** v Budapešti

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 28. 10. 2022 - 30. 10. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Lion's Garden Hoteli ****
  • Lokalitou ubytovania je: Budapešť
  • Cestovala som: S manželom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Vlakom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na pobyt sme sa s manželom vydali z Brna, odkiaľ jazdí do Budapešti priame vlakové spojenie. Cesta vlakom do maďarskej metropoly trvala niečo cez 4 hodiny a jeden smer na osobu vyšiel 500 Kč.

Kde sme sa ubytovali?

Lion's Garden Hotel **** má krásny moderný dizajn, vonia čistotou a ponúka pekný výhľad. V priestrannej izbe vybavenej dvomi dlhými závesmi sa veľmi dobre spalo. Večer si tak ľahnete v úplnej tme a ráno vás nebudí žiadne ostré svetlo. V izbe sme našli aj župany a papuče do wellness, každopádne však odporúčam zobrať si papuče vlastné – ideálne gumené.

Hotel sa nachádza v pokojnej diplomatickej štvrti na okraji centra Budapešti. Hneď za oknami leží impozantná budova kostola Rózsafüzér Királynéja-templom a päť minút od hotela sa nachádza veľký park Városliget. Ľahko dostupné sú aj najrôznejšie reštaurácie.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

Súčasťou pobytového balíčka boli raňajky formou bufetu a musím povedať, že výber bol obrovský. Každé ráno nás čakala pestrá ponuka šuniek, údenín, párkov, ale aj syrov a jogurtov. Vajcia boli k dispozícii hneď na niekoľko spôsobov, nechýbala ani čerstvá či grilovaná zelenina. Mohli sme si tiež vybrať z najrôznejších druhov ovocia a výborného sladkého aj slaného pečiva. Musím zmieniť aj vynikajúcu krupicovú kašu a úžasných čokoládových slimákov veľkých ako tanier. Kávu a džús sme si mohli dopriať z automatov.

Ako sme sa najedli v okolí?

Budapešť je, čo sa týka gastronómie, nesmierne bohatým mestom. Kúsok od ubytovania je možné nájsť niekoľko zaujímavých podnikov s rôznymi kuchyňami.

  • Za zmienku stojí Tokyo restaurant v štýle running sushi, v ktorom si pochutíte na najrôznejších ázijských špecialitách.
  • Za nádychom Talianska sme išli do Stefánia Pizzéria és Étterem, kde dostanete geniálne pizze a domáce limonády.
  • Tradičné maďarské pokrmy ponúkajú v hostinci Kisharang Étkezde v blízkosti baziliky svätého Štefana. Rad tu bol pomerne dlhý, ale na jeho konci čakalo výborné jedlo!

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hotelovom wellness je bazén, ochladzovací bazénik, sauna a vírivka. Pre využitie atrakcií nie je nutná žiadna rezervácia a otvorené bolo denne od 9 hodín do 22 hodín. Ako už bolo povedané, papuče so županom boli v izbe, ale uteráky je potrebné vyzdvihnúť si na recepcii.

Hotelový bazén je veľký, ale voda bola na náš vkus trochu chladnejšia. Nakoniec však bazén veľmi dobre poslúžil po saune na schladenie. Pohodlná vírivka s príjemnejšou teplotou vody bola priestranná a zmestilo sa do nej pomerne dosť veľa ľudí.

Kam sa vydať na výlet?

  • Rybárska bašta sa tyčí nad Budapešťou a ponúka krásny výhľad na parlament a centrum. Neďaleko sa rozkladá Budatínsky hrad, ktorý tiež ponúka veľkolepý výhľad. Vo vnútri sídli napríklad Maďarská národná galéria.
  • Margitin ostrov leží uprostred mesta a obteká ho Dunaj. Jeho rozloha je takmer 1 km², dajú sa na ňom však požičať si bicykle, na ktorých ho môžete prejsť celý. Nájdete tu zoo, kaviarne, lunapark, hrajúcu fontánu a množstvo ďalších atrakcií. Pozor, fontána býva na jeseň a v zime nefunkčná, ako sme sa aj my sami presvedčili.
  • Gellértovu horu zdoláte poriadnym výstupom, ale ľutovať to určite nebudete. Na jej vrchu stojí socha Slobody vztýčená na pamiatku oslobodenia Maďarska od nacizmu. Šťastie nám ale neprialo, pretože sa priestranstvo opravovalo a prístup k nej bol uzatvorený.
  • Park Városliget sa nachádza päť minúť od hotela. Ide o neskutočne veľký kus zelene uprostred mesta, ktorý opäť odporúčame prejsť na bicykli. V parku sa nachádza množstvo nádherných obrovských ihrísk pre deti, zoo a hrad Vajdahunyad. Každú zimu tu tradične vyrastie klzisko na korčuľovanie. Városliget má aj stanicu historického metra M1 s trasou vedúcou až k Dunaju. Môžete však vystúpiť o zastávku skôr pri bazilike svätého Štefana. Park nadväzuje na známe námestie Hrdinov.
  • Parlament z 19. storočia je dodnes jednou z najväčších parlamentných budov na svete. V noci býva krásne osvetlený a neďaleko je aj pamätník židovským obetiam 2. svetovej vojny.

Záverečné hodnotenie pobytu v Lion's Garden Hoteli ****

„Hotel Lion's Garden bol skvelo vybavený a pobyt sme si veľmi užili. Čistá priestranná izba mala pôsobivý vzhľad a ochotnému personálu na ústach nikdy nechýbal úsmev. Bufetov raňajky s obrovským výberom pokrmov nás nabili energiou na spoznávanie Budapešti, ktorá ponúka širokú škálu možností. Odporúčame vystúpiť na Gellértovu horu a previezť sa na bicykli cez Margitin ostrov.”


👍 Pobyt v Lion's Garden Hoteli **** bol osobne overený Markétou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet