Osobne overené: Recenzia pobytu v Budapešti v Hoteli Stáció **** s parádnym wellness

Vydajte sa spolu s Martinom, členom nášho Travelking tímu, do maďarskej Budapešti. Konkrétne do Hotela Stáció ****. Aká bola cesta, ubytovanie, strava a wellness? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Budapešti v Hoteli Stáció **** s parádnym wellness

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 4. 3. 2022 - 6. 3. 2022
  • Ubytovaný som bol v: Hoteli Stáció ***
  • Lokalita ubytovania je: Budapešť
  • Cestoval som: Sám
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako som išiel?

Na krátku relaxačnú dovolenku som sa rozhodol vydať do Maďarska, presnejšie povedané do hlavného mesta Budapešti. Najkratšia a najpohodlnejšia trasa je bezpochyby autom. Z Brna do Budapešti som šiel zhruba 3,5 hodiny, a to čiastočne cez Slovensko. Z Bratislavy by cesta trvala len približne 2 hodiny a 15 minút, od slovenských hraníc (Štúrovo) je hotel vzdialený len okolo hodiny a pol (cca 90 km). Pokiaľ sa vydáte po diaľnici, nezabudnite si zakúpiť potrebné diaľničné známky pre Slovensko aj Maďarsko. Hotel Stáció **** potom s pomocou GPS navigácie ľahko nájdete.

Ako to bolo s parkovaním?

Po príchode k hotelu ma čakalo strážené vonkajšie parkovisko so závorou. Bolo potrebné stlačiť tlačidlo a závora sa zdvihla. Parkovanie je platené (990 HUF/noc, čo je cca 2,6 €/noc).

Kde som sa ubytoval?

Hotel Stáció **** sa nachádza v ľahko dostupnej lokalite blízko zjazdu z diaľnice. Pretože stojí na okraji samotného mesta, nehrozí blúdenie v centre Budapešti. Toto som bral ako výhodu, pretože aspoň nebol okolo hotela ruch, ale iba rodinné domy. Vzdialenosť z hotela do centra je cca 15-20 minút autobusom, vlakom alebo autom.

Pri vstupe do hotela ma privítala pani recepčná, ktorá komunikovala v angličtine a všetko mi dopodrobna vysvetlila. Pre vstup do izby stačilo priložiť kartu s čipom a dvere sa otvorili, aby som mohol vstúpiť do izby, ktorá bola síce menšia, ale všetko vynahradzoval svojou útulnosťou a skvelým zariadením. Všetko pôsobilo nanovo a čisto. Na jednej zo stien bolo veľké zrkadlo, čo predovšetkým ženy určite ocenia. Tiež musím vyzdvihnúť samotné postele, matrace boli veľmi príjemné a spalo sa na nich tak dobre, že bol problém stihnúť raňajky.😊 Izba má aj televíziu, na ktorej sú programy maďarské a z okolitých štátov. Kúpeľňa má klasicky vlastný sprchovací kút a zrkadlo.

Ako som sa najedol v ubytovaní?

V pobytovom balíčku bola zahrnutá polpenzia. Raňajky aj večere boli v bufetovom štýle s bohatým výberom zeleniny, ovocia, kávy, džúsov, teda všetkým, na čo je človek v hoteloch zvyknutý. Aj napriek väčšej obsadenosti sa nestávalo, že by niekedy niečo chýbalo. K dispozícii bol po celý čas väčší počet personálu, ktorý všetko dopĺňal a bol, mimochodom, veľmi ochotný.

Hneď vedľa recepcie je aj lobby bar, ktorý som navštevoval každý večer a doprial si napríklad plzenské čapované pivo či prosecco.

Ako som sa najedol v okolí?

Mimo hotel som sa stravoval v centre mesta, ale nešlo o nič, čo by som mohol špeciálne odporučiť. Išlo totiž o miestne stánky s maďarskými dobrotami a špecialitami, ako sú napríklad langoše a klobásy.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Dvojposchodové wellness centrum hodnotím pozitívne. Bazén bol veľký s masážnymi tryskami, čo som vždy večer po prechádzkach v centre mesta s radosťou využil. Vírivka je tu jedna a je klasická (pre 4-6 osôb), väčšinou bola obsadená a ťažko sa do nej dostávalo. Je tu aj menší saunový svet - fínska sauna, infrasauna, turecká parná kabína, tepidárium, ochladzovací bazénik a Kneippov kúpeľ.

Trošku mi vadilo, že vstup do wellness s bazénom končil už o 21:00 hodín, pretože by som tu rád relaxoval aj dlhšie. Druhým mínusom potom bolo to, že niektorí hostia chodili do sáun v plavkách, čo mi príde nehygienické, keď idú potom zase späť do bazéna. Toto by si asi mohol hotel viac postrážiť.

Kam sa vydať na výlet?

Na výlet sa odporúčam vydať do centra Budapešti, a to vlakom. Vlaková stanica je od hotela vzdialená cca 3 km, dá sa naň dôjsť autom behom pár minút a tiež tu zaparkujete. Vlakom sa následne do centra dostanete za 15 minút. Je to podľa mňa ľahšie, ako riešiť priamo v centre mesta parkovanie s autom.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Stáció ****

„Pobyt v Hoteli Stáció na mňa naozaj zapôsobil a rád ho s čistým svedomím odporučím každému, kto by rád navštívil Budapešť. Je to záruka kvality a navyše za skvelú cenu. Samotná Budapešť je veľmi pekná, prezrel som si centrum mesta, Országház, teda budovu parlamentu, Rybársku baštu a urobil som si aj prechádzku po brehu Dunaja. Vidieť je tu toho ale skutočne veľa, takže sa sem určite budem chcieť ešte vrátiť.“


👍 Pobyt v Hoteli Stáció **** bol osobne overený Martinom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 16. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet