V júni 2023 sa po rozsiahlej rekonštrukcii otvoria kúpele v maďarskom Győri

Hlavným lákadlom maďarského mesta Győr sú bezpochyby kúpele Rába Quelle ležiace priamo na sútoku troch riek. Areál kúpeľov prešiel po takmer 20 rokoch prevádzky náročnou rekonštrukciou a svoje brány znova otvára v júni 2023. A skutočne sa je na čo tešiť!
V júni 2023 sa po rozsiahlej rekonštrukcii otvoria kúpele v maďarskom Győri

Nekonečné možnosti zábavy aj odpočinku

Győr na severozápade Maďarska patrí medzi turisticky najvyhľadávanejšie destinácie celej krajiny. „Mesto riek“ ležiace na sútoku Mošonského Dunaja, Ráby a Rábca láka na úchvatné barokové centrum, a predovšetkým na termálne kúpele Rába Quelle. Areál kúpeľov, ktoré boli otvorené v roku 2003, prešiel po takmer 20 rokoch fungovania kompletnou rekonštrukciou. Svoje brány otvoria kúpele v Győri znova v júni 2023. Návštevníci sa môžu tešiť na úplne nový vodný zábavný park a veľa ďalšieho. Možnosti zábavy aj odpočinku budú v znovuotvorených kúpeľoch Győr doslova nekonečné.

Györ - Najobľúbenejšie pobyty

Dominantou nového areálu bude najvyšší sódovkovač na svete

Momentálne je rozsiahla stavba s rozpočtom 55 miliónov eur stále v plnom prúde. Centrálny prvok nového vodného parku si však môžu chodci idúci okolo uzavretých kúpeľov všimnúť už teraz. Z diaľky viditeľnou dominantou areálu je 32 metrov vysoká toboganová veža v podobe sódového sifónu. Dizajn je pripomienkou na maďarského vedca Ányosa Jedlika, ktorý sódovkovač v 19. storočí vynašiel, čo umožnilo vyrábať perlivú vodu vo veľkom. Ako najvyšší sódovkovač na svete bude veža dokonca zapísaná medzi Guinessove rekordy. Imre Kovacsics, ktorý kúpele Győr už vyše 20 rokov vlastní a prevádzkuje, k tomu dodáva: „Veľkolepá toboganová veža má byť ikonickým prvkom, ktorý bude vítať návštevníkov prichádzajúcich smerom od neďalekého Jedlikovho mosta.“

Morská hviezdica ako nové meradlo kvality kúpeľov

Ďalším unikátom znovuotvorených kúpeľov Győr je vlastný systém hodnotenia, ktorý namiesto klasických hotelových hviezdičiek využíva morské hviezdice. Každá zo siedmich morských hviezdíc, ktoré si v Győri aktuálne sami darovali, odráža iný parameter kvality kúpeľov Rába Quelle. Aké konkrétne parametre jednotlivé hviezdice odrážajú, bude postupne odhalené v miestnych novinách Új Szó. Ambície, ktoré majiteľa Imre Kovacsicsa viedli k nastaveniu vlastnej hodnotiacej škály kvality, pritom rozhodne neboli nízke. Cieľom totiž je, aby sa tento klasifikačný systém rozšíril aj na ďalšie kúpeľné areály. Po rozšírení jednotnej klasifikácie by kúpele získali vlastný systém hodnotenia porovnateľný s hotelovými hviezdičkami. Nápad s morskými hviezdicami Imre Kovacsicsa napadol počas svetovej výstavy Expo v Dubaji potom, čo v uplynulých rokoch precestoval svet od Islandu po Japonsko, aby sa inšpiroval kúpeľnými areálmi vo všetkých kútoch planéty.

Počas rekonštrukcie Rába Quelle mohol Imre Kovacsics zužitkovať desiatky rokov, keď zbieral skúsenosti s prevádzkovými postupmi v kúpeľoch po celom svete. Plocha interiérov sa počas rekonštrukcie zväčší zo 7 000 m² na 11 000 m². Najnovšie pribudne 2-poschodové detské kráľovstvo a v novom dizajne sa návštevníkom predstavia saunový svet aj bazény. Počas prvého roka po znovuotvorení by navyše malo pribudnúť najväčšie maďarské vonkajšie kino.

Prvý sedemhviezdičkový zábavný a kúpeľný vodný park ležiaci v srdci historického Győru čaká na návštevníkov s krásnymi novými interiérmi, modernými atrakciami, luxusným relaxačným zázemím a promenádou. Znovuotvorenie kúpeľov Győr je plánované na polovicu júna 2023. Pokiaľ chcete byť pri tom, mrknite sa na našu ponuku pobytov v Győri a zarezervujte si ten svoj čo najskôr.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Maďarsko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet