Objavte krásy Čáslavi a Kutnej Hory (UNESCO) pri prechádzkach či z vtáčej perspektívy počas vyhliadkového letu. Ubytujte sa v štýlovom penzióne Aviatik a vychutnáte si raňajky formou bufetu aj sekt v súkromnej saune. Pri variante s letom vás navyše čaká obed a možnosť osvieženia v bazéne.

O ubytovaní

Penzión Aviatik stojí v historickom centre mesta Čáslav, odkiaľ to máte len kúsok na zámok Žleby (8 km) a do Kutnej Hory (11 km) zapísanej do Zoznamu UNESCO. Celým penziónom sa nesie téma letectva, štýlové exponáty, obrazy a skutočné rekvizity nájdete v izbách aj v spoločných priestoroch.

Čáslav bude skvelým miestom pre milovníkov pamiatok, ktorí tu môžu navštíviť kostol sv. Petra a Pavla (350 m) s vyhliadkovou vežou, barokový radnicu (260 m) s Žižkovou sieňou a expozíciou venovanou tomuto vojvodcovi, novo zreštaurovanú synagógu (400 m) alebo Mestské múzeum (500 m) – jedno z najstarších svojho druhu v Česku. Nájdete tu tiež Dusíkovo divadlo (160 m), kino Miloša Formana (300 m), kúpalisko (1,8 km), mestské kúpele (1 km) a ďalšie možnosti vyžitia.

Na výlet potom vyrazte na niektorý z okolích zámkov, okrem zámku Žleby a pridružené odbory sa môžete pozrieť aj na zámok Kačina (11,2 km) pri Kutnej Hore, ktorý patrí k najvýznamnejším empírovým stavbám na českom území. Neďaleko Čáslavi nájdete aj zámok Filipov (2,9 km), často prirovnávaný k Hlubokej nad Vltavou. Ten si ale prezriete len zvonku, verejnosti je neprístupný.

Vynechať by ste nemali ani návštevu Kutnej Hory, kde na vás čaká katedrála Nanebovzatia Panny Márie a chrám sv. Barbory (pamiatky UNESCO), kaplnka Všetkých svätých s kostnicou, České múzeum striebra, Vlašský dvor s niekoľkými expozíciami, rodný dom Jozefa Kajetána Tyla s múzeom a ďalšie atrakcie.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej zo 6 štýlovo zariadených izieb s nábytkom z masívneho dreva, SAT televíziou a kúpeľňou so sprchovacím kútom a toaletou. Niektoré izby majú tiež chladničku.

Na čom si pochutnáte?

Penzión nemá klasickú reštauráciu, servírujú sa tu ale raňajky formou bufetu. Poloha v centre mesta navyše zaručuje skvelú dostupnosť do rôznych reštaurácií a ďalších podnikov.

Kde budete relaxovať?

Pre odpočinok je hosťom k dispozícii sauna, ešte viac si zážitok užijete s fľašou sektu.

Penzion Aviatik

Penzion Aviatik

Náměstí Jana Žižky z Trocnova 79 , Čáslav
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
P-MM s.r.o. IČ: 28927877


+420 702 279 989

recepce@penzion-aviatik.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10 m
Zastávka
0,4 km

Tipy na výlet

Kutná Hora

Kutná HoraTip na výlet

Kutná Hora je zapísaná na Zozname UNESCO a aj keď sa v nej žiadny hrad ani zámok nenachádza, ponúka toho toľko, že vám jedna návšteva nebude stačiť. Kutná Hora bola v minulosti, ako už názov napovedá, spätá s kutím striebra. V stredoveku išlo preto o jedno z najvýznamnejších českých miest. To je dôvod, prečo tu nájdete veľké množstvo pamiatok, ktoré dopĺňajú početné kaviarne a reštaurácie.

Čo nevynechať pri návšteve Kutnej Hory?

  • Chrám svätej Barbory
  • Kostnicu v Sedlci
  • Katedrálu Nanebovzatia Panny Márie a svätého Jána Krstiteľa
  • Pri prechádzke historickým jadrom mesta si prezrite Kamennú fontánu, Morový stĺp, kostol sv. Jana Nepomuckého, Kamenný dom, Dačického dom s interaktívnou expozíciou o pamiatkach UNESCO a Hrádek - České múzeum striebra.

Kutná Hora ponúka aj niekoľko náučných chodníkov vhodných pre peších i cyklistov. Odporúčame tzv. Kráľovskú prechádzku, ktorá ponúka úchvatný pohľad na panorámu mesta alebo náučný chodník Okolo Kutnej Hory.

Viac informácií
Chrám svätej Barbory
Chrám svätej Barbory
Kostnica v Sedlci
Kostnica v Sedlci
Čáslav
Čáslav