Vydajte sa do Kamenice, malebnej obce neďaleko Prahy, a doprajte si božský pokoj aj veľa zábavy. Vo Wellness Hoteli Valnovka *** budete mať pripravenú komfortnú izbu i skvelé raňajky a potom už si môžete len vybrať, či využijete služby miestneho wellness centra, zarezervujete si lekciu cvičenia, alebo vyrazíte objavovať atrakcie a pamiatky v okolí. Pozrieť sa môžete napríklad na zámok Konopiště, do Vojenského múzea alebo do historického centra Prahy.

O ubytovaní

Wellness Hotel Valnovka sa nachádza v obci Kamenice, v srdci Ladovho kraja, cca 26 km od centra Prahy. Útulný hotel so záhradou a možnosťou wellness aj kúzelná lokalita vám zaručí skvelú dovolenku, či už si chcete užiť ničím nerušený relax, alebo naopak patríte medzi aktívnych výletníkov a objaviteľov.

Na príjemný výlet láka napríklad rozhľadňa Ládví (1,9 km). Z plošiny vo výške 25 m síce paradoxne neuvidíte na Prahu, ako by najskôr kdekto čakal, ale môžete obdivovať krásy Benešovska. Ďalší pôsobivý výhľad do krajiny ponúka Panská skála (5,8 km) neďaleko Vlčej rokliny. Miestnou historickou dominantou je potom Ringhofferova hrobka (2,6 km) z 19. storočia. Okrem prechádzok sa môžete rozhýbať aj pri partii golfu (3,1 km) a v zime na zjazdovkách ski areálu Chotouň (8 km) alebo pri korčuľovaní na zimnom štadióne vo Velkých Popoviciach (7,3 km).

Okolie je navyše bohaté na zaujímavé historické a kultúrne pamiatky aj nevšedné zážitky. Vyrazte na exkurziu do popovického pivovaru (7 km), samozrejme spojenú s ochutnávkou piva, prezrite si armádnu techniku vo Vojenskom múzeu v Lešanoch (11,5 km) alebo navštívte sídlo netopierov – hradnú vežu v Týnci nad Sázavou (10,9 km). Na dosah budete mať aj prekrásny zámok Konopiště (19,1 km), zámok Berchtold (10,3 km) s parkom plným miniatúr alebo stovežatú matičku Prahu so Staromestským orlojom, Pražským hradom, Karlovým mostom a ďalšími nezabudnuteľnými stálicami.

Kde budete spať?

V hoteli vás privíta jedna z 15 komfortných izieb Standard s plochou cca 17 m². Tie môžu byť vybavené manželskou posteľou alebo oddelenými lôžkami a všetky majú vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a fénom, WiFi pripojenie, televíziu a malé posedenie.

Na čom si pochutnáte?

V modernej reštaurácii sa budete cítiť ako doma, jedálny lístok navyše zahŕňa niečo pre každého – steaky, hamburgery, cestoviny, šaláty, detské a retro jedlá (áno, aj obľúbený vyprážaný syr). Za pekného počasia si posedíte na útulnej terase s grilom, napríklad s pohárom vychladeného piva.

Kde budete relaxovať?

Perlou hotela je wellness centrum, kde si zaplávate vo vyhrievanom bazéne s príjemnou teplotou 31 °C a ešte viac sa zohrejete vo fínskej saune. Svoj zážitok navyše môžete doplniť masážou. K aktívnemu odpočinku potom využite cvičebnú sálu so základným vybavením, rozhýbte sa pri skupinovom cvičení alebo si dohodnite súkromnú lekciu s trénerom (na využitie wellness, skupinovým i súkromným tréningom je nutná predchádzajúca rezervácia).

Cestujete s deťmi?

V reštaurácii je pre deti nachystaný detský kútik, kde sa zabavia, napríklad keď sa rodičia budú chcieť porozprávať pri káve. V záhrade potom na malých návštevníkov čaká vonkajšie ihrisko s drevenými preliezkami.

Wellness Hotel Valnovka ***

Wellness Hotel Valnovka ***

Benešovská 102 , Kamenice-Ládví
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Valnovka s.r.o. IČ: 09638474


+420 722 733 291

info@hotelvalnovka.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,4 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
13 km
Zjazdovka
6 km

Tipy na výlet

Praha

Praha Tip na výlet

Hlavné mesto Českej republiky ležiace na rieke Vltave sa vyznačuje dlhou a bohatou históriou a je domovom mnohých dôležitých kultúrnych pamiatok. Aj preto je jeho historické centrum od roku 1992 zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a všeobecne je považované za jedno z najkrajších miest v Európe. Niet divu, že pražské pamiatky prilákajú ročne milióny turistov z celého sveta.

Ani vy by ste si preto nemali nechať ujsť:

  • Pražský hrad
  • Karlov most
  • Staromestské námestie s Pražským orlojom

Medzi ďalšie významné pamiatky, ktoré by ste nemali minúť, patrí tiež napríklad Josefov, Petřín alebo Vyšehrad. Keď vás história omrzí, môžete vyraziť za kultúrou do Národného divadla, a s deťmi za poznaním do Pražskej ZOO a Botanickej záhrady v Tróji, či vodnými aktivitami v Aquapalace Praha. A ak Prahu návštívite v zime, nenechajte si ujsť vychýrené vianočné trhy s čarovnou atmosférou.

A malý tip navyše: ak toho chcete v Prahe vidieť čo najviac, vyhraďte si na prehliadku mesta aspoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Viac informácií
Zámok Konopiště
Zámok Konopiště
Zámok Jemniště
Zámok Jemniště
Aquapalace Praha
Aquapalace Praha