Chcete na Vianoce pod stromčekom zahviezdiť? Venujte dovolenku!

Ak hľadáte ten najlepší darček na Vianoce, ste na správnej adrese. Venujte svojim najbližším dovolenku podľa ich predstáv. Radi vám výber uľahčíme, a tak sme si pre vás pripravili tipy na dovolenku pre partnerov, rodinu a ďalších blízkych.
Chcete na Vianoce pod stromčekom zahviezdiť? Venujte dovolenku!

Cestovania nie je nikdy dosť. Čo tak dopriať svojim blízkym nové zážitky aj v roku 2023? Urobte rodine či priateľom pod stromčekom radosť a darujte im pobyt presne podľa ich snov. S výberom vám radi pomôžeme, a preto sme pre vás pripravili tipy na najkrajšie pobyty na Slovensku i v okolitých krajinách vhodné pre starých rodičov, zamilované páry či kamarátky a kamarátov. Vybrané pobyty majú navyše dlhú platnosť, a tak si obdarovaní užijú dovolenku vtedy, keď sa im to bude hodiť. S tak premysleným darčekom pod stromčekom rozhodne zažiarite!


Pre dámy

Kedy naposledy si vaša priateľka či manželka užila poriadny oddych? Nepátrajte v pamäti a radšej jej doprajte zaslúžený relaxačný pobyt, ktorý si najlepšie užije trebárs ako dámsku jazdu s kamarátkou. Tu sú naše tipy na tie najlepšie:

Maďarské mesto Visegrád, stojace približne 20 km od slovenského Štúrova, si málokto spája hlavne s perfektným odpočinkom v termáloch. Je načase to zmeniť! Venujte svojej milovanej žene prvotriedny relaxačný pobyt plný luxusu a rozmaznávania, ktorý na ňu čaká v Thermal Hoteli Visegrád ****superior. Už pri príchode ju očarí prepychová podoba interiérov aj samotnej izby s nádherným výhľadom do okolitej prírody. O splnenie všetkých želaní sa zas postará ústretový personál. Hotel je navyše prepojený s termálnymi kúpeľmi a rozsiahlym wellness centrom, do ktorého je zabezpečený neobmedzený vstup v rámci pobytu. Vaša milovaná tak bude odpočívať vo vyhrievanom vonkajšom i vnútornom bazéne, v bazéne s termálnou vodou a tiež v Saunovom svete s vírivkou, niekoľkými saunami a očarujúcim tepidáriom v tureckom štýle. Obaja zas oceníte dlhú platnosť kupónov, a tak sa na pobyt v Thermal Hoteli Visegrád ****superior môže vami obdarovaná dáma vydať v termíne až do konca roka 2023.

Doprajte svojej drahej polovičke alebo blízkej žene v okolí dokonalý oddych - a to aj od partnera. Chvíle plné zábavy i relaxu si vychutná napríklad so svojou kamarátkou na dámskej jazde v 4-hviezdičkovom Congress & Wellness Hoteli Olšanka v Prahe. Svoj štýlový pobyt môžu dámy začať kávou so zákuskom v rámci balíčka. Dokonalý odpočinok si potom doprajú v hotelovom wellness centre s bazénom a vírivkou, kam budú mať neobmedzený vstup. Z Hotela Olšanka je to len pár minút MHD do centra Prahy, a tak budú mať blízko k pamiatkam, vychyteným klubom aj štýlovým obchodom. Svoju dámsku jazdu potom perfektne zakončia posedením vo VinVin bare s fľašou vína a degustačným lopárikom. Pobyt v Congress & Wellness Hoteli Olšanka **** osobne overil náš kolega Jozef - prečítajte si v recenzii, ako si pobyt užil a aké výletné ciele sa v Prahe rozhodne oplatí navštíviť.


Pre pánov

Tieto Vianoce nezostanú bez skvelého darčeka ani muži! Aj pre nich sme vybrali pár tipov na zážitkové pobyty, kde si užijú ako oddych, tak i dobrodružstvá počas turistiky, výletov a v zime aj lyžovačku.

Máte doma nadšeného turistu či lyžiara, ktorý sa celý rok teší na poriadne dobrodružstvo? Splňte mu sen a nadeľte mu pod stromček pobyt vo Vile Hana, ktorá stojí v obci Nová Lesná uprostred nádhernej prírody Vysokých Tatier. Svojou polohou je tak výborným východiskovým bodom na výlety do neďalekého Starého Smokovca (4 km) a ďalej na Hrebienok (6,8 km), ďaleko to z nej nie je ani do lyžiarskych stredísk Ski Dolný Smokovec (2 km), Ski Starý Smokovec (4 km) či do Ski areálu Tatranská Lomnica (8 km). Ak váš milovaný rád kombinuje turistiku a šport s oddychom v termálnej vode, vo Vile Hana je na správnom mieste - v rámci ubytovacieho balíčka bude mať vstupy do AquaCity Poprad a do termálneho kúpaliska vo Vrbove so zľavou. V cene pobytu sú tiež raňajky, no ak chcete mať o svojho drahého dobre postarané, venujte mu pobyt s polpenziou.

Podobne pestrá kombinácia výletných cieľov aj možností odpočinku čaká kúsok za hranicami s Českom, v Beskydách. Práve tu sa nachádza Hotel Pod Akáty v obklopený mnohých rozhľadní aj prírodnej rezervácie Mionší (8 km). V zime je zas okolie hotela ideálne na bežkovanie, na lyžovanie zas skvele poslúži neďaleký Ski areál Armáda Dolní Lomná (3 km). Návštevníci hotela si okrem domácej stravy a usmievavého personálu pochvaľujú hlavne možnosť relaxačnej procedúry, ktorá je v Česku veľmi populárna. Vyrazte na pobyt pre dve osoby so svojím drahým aj vy a spoločne si doprajte pivný alebo vínny kúpeľ v drevenej kadi so zľavou. Samozrejmosťou je konzumácia piva priamo vo vani.


Pre zamilované páry

Doprajte svojej drahej polovičke (a aj sebe) alebo zamilovanému páru vo vašom okolí trochu času na oddych a rozmaznávanie. Veď kto by neocenil, keby mohol pár dní venovať len romantickým prechádzkam so svojou láskou, relaxu v privátnom wellness a spoznávaniu nádherných miest? Z našej ponuky romantických pobytov si určite vyberiete ten pravý.

Či už si pod perfektnou romantikou so svojou láskou predstavíte relax v dokonalom súkromí, alebo vychutnávanie si dobrého jedla a vína, vedzte že v Penzióne U Hrádku **** zažijete oboje. V rámci balíčka budete mať zaistené každé ráno výdatné raňajky formou bufetu, jedenkrát za pobyt si spolu pochutnáte aj na degustačnom menu s tromi chodmi. Penzión U Hrádku **** leží blízko vínami presláveného Znojma, a tak si k večeri môžete dopriať aj perfektne ladiace víno z miestnych viníc. Romantika pokračuje počas relaxácie vo vírivke s privátnou zónou, kde budete nerušene odpočívať celú hodinu. Príliš ale nezaháľajte - penzión stojí v krásnej lokalite pri NP Podyjí aj blízko Znojma, a tak sa vydajte na výlet napríklad k zrúcanine hradu Nový hrádek (3 km) alebo k romantickému hradu Bítov (30 km). K výletným cieľom sa môžete dostať tiež na horských bicykloch, ktoré vám v penzióne požičajú s 20 % zľavou.

Dáva vaša polovička prednosť horám a čistej prírode pred lákadlami veľkomesta? Urobte jej pod stromčekom radosť dovolenkou vo Vysokých Tatrách a podarujte jej pobyt v Hoteli Tulipán *** stojacom priamo v Tatranskej Lomnici. Hotel je ideálnym východiskovým bodom na turistiku - stojí totiž len 850 m od lanovky na Skalnaté pleso a od začiatku viacerých turistických chodníkov. Ak sa na spoločný pobyt vydáte ešte v zime, užijete si skvelú lyžovačku v blízkych ski areáloch Tatranská Lomnica (1 km od hotela), Starý Smokovec (6 km) či Štrbské Pleso (17 km). Ak počas dňa na svahu vymrznete, v rámci pobytu Wellness sa budete môcť zohriať vo vodnom svete s vírivkou a bazénom priamo v penzióne aj vo wellness centre s niekoľkými druhmi sáun.


Pre rodiny s deťmi

Že sa s deťmi nedá cestovať? Omyl! Darujte tento rok pod stromček svojej rodine namiesto svetrov a ponožiek poriadny zážitok. Na rodinnej dovolenke predsa zažijete dobrodružstvá, ktoré vás doma na gauči len tak nestretnú, spoznáte nové krásne miesta a utužíte svoje vzťahy. Alebo podarujete pobyt pre rodiny s deťmi vašim známym?

Zaujíma vaše deti (a možno aj vás), ako sa asi žije Rákosníčkovi v jeho chalúpke pri rybníku, alebo ako má svoj domček zariadený Snehulienka? Zodpovedajte im všetečné otázky pobytom priamo v Rozprávkovej dedinke! Tá sa nachádza v Rezorte Podlesí *** na Vysočine. Čarovné ubytovanie si môžete vybrať podľa svojej obľúbenej rozprávky - necháte sa zlákať na pobyt v kúzelnom pni, v chalúpke Nebo-Peklo alebo v domčeku Budulínka, Rumcajsa či Rákosníčka? K štýlovo zariadenému ubytovaniu patrí tiež polpenzia po celú dobu pobytu a vstup do krytého bazéna. Rozprávkovú atmosféru doplní tiež tematický program pre malých aj veľkých, ktorého sa môžete zúčastniť bez obmedzenia. Aby toho nebolo málo, v rámci balíčka je tiež zľava na vstup na zážitkového areálu Peklo Čertovina, kde sa natáčala rozprávka Čertoviny. Báť sa ale nemusíte ani čertov, ani ceny pobytu - dve deti do 12 rokov budú mať pobyt s vami úplne zadarmo.

Slovenskú stranu Vysokých Tatier už dôverne poznáte? Vydajte sa s celou rodinou na návštevu poľských Tatier! Len necelých 15 km za hranicami so Slovenskom sa nachádza jedno z najobľúbenejších horských letovísk u našich susedov s výborným rodinným ubytovaním v Sun & Snow Resorts Białka Tatrzańska ***. Ubytovať sa tu môžete v apartmánoch až pre 4 osoby v plne vybaveným kuchynským kútom a balkónom s posedením. Okrem moderne zariadených interiérov vás tu nadchne tiež možnosť oddychovania v saune, kam budete mať v rámci ubytovania neobmedzený vstup. Vaše deti sa zas vybláznia na detskom ihrisku. Na výlet či cyklotúru sa potom vydajte napríklad k neďalekému Czorsztynskému jazeru (10 km), na hrady Niedzica (17 km) a Czorsztyn (22 km), či do obľúbeného horského mestečka Zakopané (25 km).


Pre rodičov

Hľadáte najlepší darček pre svojich rodičov, ktorým im ukážete, ako veľmi ich milujete? Splňte im cestovateľské sny a venujte im pod stromček pobyt plný luxusu. Nielen, že na ňom spoznajú okúzľujúce kúty susedného Maďarska alebo Poľska, ale v rámci bohatých balíčkov si tiež dokonale oddýchnu - a to každý darček nedokáže.

Chcete dopriať svojim rodičom skutočne luxusný zážitok? V tom prípade im venujte pod stromček wellness pobyt v Caramell Premium Resorte **** nachádzajúcom sa v maďarskom Bükfürdő. Štvorhviezdičkový hotel je vychýrený hlavne vďaka orientálnemu wellness centru s rozlohou až 2 000 m² a termálnou vodou. V rámci pobytu budú mať vaši rodičia vstup do wellness neobmedzený, a tak si budú môcť užívať relax vo vnútorných aj vonkajších bazénoch či kokteily priamo v bazénovom bare. S neobmedzeným vstupom do saunového sveta si zase doprajú oddych v soľnej jaskyni s himalájskou soľou, v tureckej saune alebo v 5 ďalších saunách. Nikým nerušený odpočinok na nich čaká v tichej zóne (taktiež s neobmedzeným vstupom v rámci ubytovania), kde budú môcť odpočívať bez rušivých vnemov v termálnych bazénoch, v saunách alebo v tepidáriu s farebnou terapiou. Trochu bujarejšiu zábavu si potom užijú počas večera so živou hudbou. Pobyt v Caramell Premium Resorte **** si naplno užila aj členka nášho marketingového tímu Nikol, ktorá hotel osobne overila. Z pobytu si domov priniesla veľa zážitkov a dojmov, ktoré si môžete prečítať v jej recenzii pobytu.

O pobyty na vysokej úrovni nie je núdza ani pár kilometrov za hranicami, na poľskej strane Tatier. Práve tu sa nachádza štýlová Willa Grand Karpatia. Už pri príchode hotel okúzli hostí svojou podobou luxusnej horskej chaty aj všadeprítomnými vyrezávanými ozdobami, a kvalitou ponúkaných služieb vôbec nezaostáva. Medzi najlákavejšie patrí neobmedzené využitie vonkajšieho bazéna v lete, vašich rodičov tiež poteší výborná strava v podobe polpenzie či možnosť oddychu vo vírivke či v saune za príplatok. Za oddychom sa rodičia môžu vydať tiež do neďalekých termálnych kúpeľov Bukovina (5 km), nákup suvenírov aj lyžovačku si zas užijú v neďalekom horskom mestečku Zakopané (7 km).


Pre babičku a dedka

Aj vaši starí rodičia sa celý rok tešia na ozdravný pobyt v kúpeľoch, no nie vždy sa tam dostanú? Tento rok nenechajte nič na náhode a postarajte sa im o poriadnu dávku odpočinku aj procedúr sami. V ponuke Travelkingu máme fantastické kúpeľné pobyty, ktoré vyčaria úsmev na tvári ako pod stromčekom, tak i počas samotnej dovolenky.

Pobyty v Bojniciach patria pre našich zákazníkov medzi veľmi obľúbené. Inak tomu nie je ani v prípade Wellness Penziónu Maxim ***, ktorý ponúka pobyt plný relaxu blízko zaujímavých výletných cieľov. Užijú si tu perfektnú relaxáciu, o ktorú sa postará vstup do wellness s levanduľovou vírivkou, niekoľkými druhmi sáun a vyhrievanými lehátkami. Ďalšiu relaxáciu si potom starí rodičia môžu dopriať so zľavou 50 % na vstup do wellness či masáž. Samozrejmosťou je výdatná polpenzia s nápojmi. Návšteva slávneho hradu, zoologickej či botanickej záhrady je už len príjemnou čerešničkou na torte skvelého pobytu.

Doprajte svojim starým rodičom starostlivosť ako o filmové hviezdy. Dosýta si ho užijú v legendárnom Hoteli Most Slávy *** v Trenčianskych Tepliciach, ktorý s obľubou navštevujú herci a herečky z celého sveta. Vaši starí rodičia si tu užijú lahodnú polpenziu aj neobmedzený vstup do hotelového bazéna a do fínskej sauny. Dokonalé uvoľnenie pre svaly i zmysli zas zabezpečí aroma masáž. Ak by starým rodičom oddychovanie nestačilo, vydať sa môžu do neďalekých zmodernizovaných kúpeľov Zelená žaba, ktoré sú od hotela vzdialené sotva 450 m. A možností prechádzok je v okolí tiež neúrekom - len necelých 200 m od hotela sa nachádza známy Most slávy s plaketami osobností filmového plátna, po ktorom je hotel pomenovaný. Na nenáročnú turistiku sa môžu vydať po náučných chodníkoch Klepáč a Jeleň - Baračka. Pobyt v Hoteli Most Slávy *** je možné zakúpiť ako pre dvojicu, tak aj pre jednu osobu. Vďaka tomu môže vaša babička či dedko vyraziť za relaxom aj vtedy, ak zrovna nemá spoločníka na cesty. Dovolenku si užije rovnako ako viac než 240 spokojných zákazníkov Travelkingu, ktorí pobyt v Hoteli Most Slávy *** ohodnotili na 4,6 hviezdičiek z 5 možných.

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet