Hľadáte darček pre turistu či milovníka odpočinku? S našimi tipmi vyberiete správne

Chýbajú vám už len posledné darčeky? S výberom vám pomôže náš zoznam pobytov na Slovensku i v okolí s dlhou platnosťou kupónu rozdelených podľa záujmov. Pod stromčekom vďaka nim hravo potešíte milovníkov procedúr, degustátorov vína i nadšených turistov.
Hľadáte darček pre turistu či milovníka odpočinku? S našimi tipmi vyberiete správne

Všetci to poznáme - vybrať darček, ktorý obdarovaného skutočne poteší, dá niekedy poriadne zabrať. Už sa viac netrápte vymýšľaním! Či už máte doma neprestajného ochutnávača piva, alebo nadšeného športovca, či milovníka wellness procedúr a odpočinku v termálnej vode, alebo nadšeného turistu, s výberom dokonalého darčeka vám poradíme. Vybrali sme pre vás niekoľko obľúbených pobytov na Slovensku a v okolitých krajinách, ktoré vášmu blízkemu doprajú všetko to, čo má rád. Nemusíte si ani lámať hlavu s výberom správneho termínu, mnohé pobyty majú dlhú platnosť kupónov, a tak stačí kúpiť pobyt bez konkrétneho dátumu a obdarovaný si už sám vyberie, kedy mu pobyt najviac vyhovuje. A viete, čo je najlepšie na pobyte ako darčeku? To, že je pre dve osoby - a tak vás možno obdarovaný pozve, aby ste si perfektnú dovolenku užili spolu s ním aj vy.


🧘‍♀ Pre vyznávačov odpočinku

Darujte pod stromček šťastné, veselé a hlavne plné oddychu! S relaxačným pobytom si váš milovaný užije v roku 2023 vysnívaný odpočinok vo wellness či uprostred krásnej prírody. Domov sa potom vráti ako znovuzrodený.

Poznáte lepší spôsob oddychu, než sú prechádzky a turistika uprostred nádhernej prírody v obklopení vysokých hôr? Lepšie sa snáď dá relaxovať už len počas masáže tisíckami bubliniek vo vírivke alebo v horúčave sauny. Oboje naraz môžete dopriať svojmu milovanému (alebo i sebe), ak darujete pod stromček parádny wellness pobyt uprostred krásnych Belianskych Tatier v Penzióne Ždiaranka. Penzión stojí priamo v obci Ždiar, odkiaľ je to blízko ako do lyžiarskych stredísk, tak aj na turistické chodníčky a k miestnym lákadlám. Po prechádzke po Chodníku korunami stromov Bachledka si potom obdarovaný v penzióne odpočinie vo wellness centre s vírivkou, saunou aj relaxačným bazénom, kam je v rámci pobytu neobmedzený vstup. Čerešničkou na torte sú krásne interiéry penziónu, lahodná polpenzia s miestnymi špecialitami aj welcome drink či biliard v cene pobytu.

Nemajú vaši blízki čas na poriadnu dovolenku? Doprajte im relaxačný víkend, ktorý na nabratie nových síl bude bohato stačiť. Užijú si ho počas pobytu v 4* Hoteli Stáció v Budapešti, ktorý je medzi zákazníkmi Travelkingu mimoriadne obľúbený. Môže za to krásne prostredie hotela, výborné služby aj strava formou polpenzie, ale hlavne luxusné wellness centrum s rozlohou až 1 000 m². Obdarovaný bude mať v rámci balíčka do wellness neobmedzený vstup, a tak si bude užívať plávanie v bazéne aj oddych vo vírivke, 3 saunách či v tepidáriu. Relax vo wellness je najlepšie striedať s prechádzkami, na ktoré lákajú uličky historického hlavného mesta Maďarska. Pobyt v Hoteli Stáció **** si užil naplno aj náš kolega Martin. Prečítajte si jeho recenziu osobne overeného pobytu, kde pre vás spísal svoje dojmy z hotela aj tipy na miesta, ktoré sa v Budapešti rozhodne oplatí navštíviť.


💦 Pre aquaparkových nadšencov

Túžite dopriať svojej rodine poriadnu dovolenku pri vode? Zvoľte pobyt blízko aquaparku, kde sa vaše deti vybláznia na toboganoch a v zážitkových bazénoch, zatiaľ čo si vy so svojou polovičkou doprajete vytúžený relax vo wellness. V chladnejších dňoch sa všetci zohrejete v saunovom svete.

Darujte pod stromčekom pobyt plný nevšedných zážitkov, na ktorý bude obdarovaný ešte dlho s láskou spomínať. Presne taký je pobyt v Penzióne Zelený Dom len kúsok od hraníc s Poľskom. Jeho krásne okolie ponúka nespočet možností výletov (k Oravskej priehrade, do Trstenej či do Múzea oravskej dediny), no nudiť sa nebude ani v samotnom penzióne. V rámci balíčka si totiž obdarovaný vychutná neobmedzený vstup do bazéna a soľnej jaskyne. Počas chladnejších dní tu zas skvele zahreje vstup do sauny v rámci balíčka. S deťmi potom vyrazí do neďalekého Aquaparku Meander – Oravice (6 km) s toboganmi aj s bazénom s vlnobitím, alebo do poľského Aquaparku Chocholowskie Termy (10 km) - do oboch je vstup so zľavou. V zime odporúčame lyžovačku v Ski Vitanová (1,6 km) so zľavou na skipasy.

Rajom výbornej turistiky aj zábavy v aquaparku je u nás Slovenský raj. Dokonalé zázemie pre všetky vaše aktivity tu objavíte v Park Hoteli Čingov ***, ktorý stojí sotva 2 km od Prielomu Hornádu a približne 4 km od Tomášovského výhľadu. Ak túžite darovať aj odpočinok v termálnej vode, zvoľte pri nákupe pobyt so vstupmi a vstup do AquaCity Poprad alebo do Zoo budete mať v cene. Okrem neho je v cene zahrnutá tiež chutná polpenzia a fľaša vína. Z pobytu sa tak obdarovaný vráti nielen oddýchnutý, ale tiež s množstvom nových zážitkov v pamäti.


🛀 Pre vyznávačov kúpeľného relaxu

Ozdobiť stromček aj celú domácnosť, napiecť medovníky, nakúpiť a zabaliť vianočné darčeky, navariť štedrovečernú večeru a hlavne pripraviť sa na návštevy všetkých členov rodiny… niet divu, že vianočné sviatky sú pre mnohých aj obdobím stresu a zhonu. Odmeňte svojich milovaných za poriadnu námahu a doprajte im darček, vďaka ktorému na stres zabudnú raz-dva. Veď darček v podobe relaxačného pobytu v kúpeľoch a termáloch predsa ešte nikoho nesklamal.

Skvelým darčekom pre vášho blízkeho (a možno i pre seba) je kúpanie sa v termálnej vode v Dunajskej Strede. Práve tu sa nachádza osobne overený Penzión Fortune, ktorý zbiera samé pozitívne hodnotenia od našich zákazníkov. A niet sa čomu diviť - penzión ponúka ubytovanie v moderne zariadených izbách s balkónom či terasou a k tomu lahodnú polpenziu. Penzión stojí sotva 100 metrov od Thermalparku v Dunajskej Strede, kam budete mať v rámci ubytovania zabezpečený každý deň celodenný vstup. Do sýtosti si tak užijete zábavu aj relax v 10 vnútorných aj vonkajších bazénoch s termálnou vodou, šantenie na toboganoch aj saunový svet. Na deti tu zas čaká detský svet s pestrým programom. Dunajská Streda vás okrem odpočinku v bazénoch zláka aj na prehliadku mesta - navštíviť sa tu oplatí Žitnoostrovské múzeum sídliace v Žltom kaštieli aj Galériu súčasných maďarských umelcov.

Vstup do termálneho wellness centra priamo v hoteli bez obmedzenia, a rovnako tak aj neobmedzený vstup do saunového sveta. Je toho málo? V tom prípade zvoľte pobyt v Balneo Hoteli Zsori Thermal & Wellness **** v maďarskom meste Mezőkövesd blízko Egeru, kde je toto iba časť oddychových služieb v rámci balíčka. Okrem ubytovania v krásnych izbách Classic a polpenzie počas celej doby pobytu sa obdarovaný môže tešiť tiež na dokonalý odpočinok. Hotelové wellness centrum ponúka oddych vo vnútorných aj vonkajších bazénoch, milovníci saunovania si užijú relax v 4 druhoch sáun vrátane jedného vstupu na saunový rituál. O uvoľnenie tela i mysle sa postará poukaz na masáž v hodnote 2 000 HUF a netradičný skrášľujúci zážitok zaručí pedikúra s rybkami Garra rufa. Vyrážajú vaši blízki radi aj za odpočinkom za stenami hotela? V tom prípade im urobí radosť zľava na vstup do termálov Zsóry Mezőkövesd (600 m) s 22 bazénmi, saunovým svetom a celou plejádou najrôznejších atrakcií pre dospelých aj deti.


💆‍♀ Pre fanúšikov procedúr

Najlepšie darčeky sú tie, ktoré obdarovanému prinesú okrem radosti tiež zdravie. Jedným z takýchto darčekov je aj kúpeľný pobyt, v rámci ktorého čaká hostí perfektný odpočinok počas masáží, zábalov alebo relaxačných procedúr. Pobyt je tak ideálny ako pre rodičov či starých rodičov, tak aj pre páry túžiace po troche pohody a odpočinku.

Za kúpeľným oddychom v Česku nie je nutné cestovať až do kúpeľného trojuholníka. Veď obľúbené moravské kúpeľné mestečko Luhačovice stojí sotva pol hodinky jazdy od slovenských hraníc. Zaslúžený odpočinok si tu vaši milovaní užijú v Hoteli Harmonie ***, ktorý je medzi zákazníkmi Travelkingu mimoriadne obľúbený. Dôkazom je výborné hodnotenie 4,5 hviezdičiek z 5 možných a viac ako 800 pozitívnych hodnotení. Hotel si chválu vyslúžil ako vďaka ústretovému personálu a skvelým službám, tak kvôli wellness centru, kam majú hostia neobmedzený vstup. Vami obdarovaní si okrem odpočinku v bazéne a vo vírivke vychutnajú tiež zábal a masáž na 20 minút. O spokojné brušká sa zas postará strava formou all inclusive vrátane nealko aj alko nápojov. Odpočinok vo vode je najlepšie striedať s prechádzkami, a tak sa hostia môžu vydať na prechádzku k Luhačovickej priehrade (700 m) alebo k prameňom na kúpeľnú kolonádu (1,6 km).

Pre svojich blízkych chceme vždy len to najlepšie a v období Vianoc to nie je inak. Ak hľadáte pre svoju polovičku, babičku či najlepšiu kamarátku darček plný prepychu a odpočinku na vysokej úrovni, obdarujte ju pobytom v Hoteli Excelsior **** v Mariánských Lázňach. 4* hotel už na prvý pohľad zaujme svojím luxusným interiérom a za jeho krásou nezaostávajú ani služby a profesionalita personálu. V rámci pobytu si obdarovaní vychutnajú polpenziu, ktorej súčasťou je tiež ľahké obedové občerstvenie, pohár vína k večeri a denne pohár zdravého smoothie. Hoteloví hostia sa ale najviac tešia na oddych v Medical & Spa v Chateau Monty Spa Resorte **** (800 m od hotela) s rímskymi kúpeľmi, bazénom aj saunami. Priamo v hoteli si doprajú až 14 liečebných procedúr v závislosti od dĺžky pobytu. Uvoľnenie pre svaly aj myseľ zabezpečí antistresový rituál, parafínový zábal rúk, kúpeľ a ďalšie procedúry podľa odporúčania lekára. Hotel stojí priamo v centre Mariánských Lázní, a tak si okrem relaxu vaši blízki vychutnajú tiež prechádzky po kolonáde a výlety za pamiatkami.


🍺 Dovolenka pre pivárov

Máte doma milovníka piva, ktorý by sa do zlatistého moku najradšej celý ponoril? Splňte mu sen a pošlite ho na miesta, kde sa v pive bude môcť aj okúpať! V Česku patrí medzi mimoriadne obľúbené wellness procedúry kúpeľ v drevenej kadi s pivom, ktoré má priaznivé účinky na krásu pokožky. Ku kúpeľu neodmysliteľne patrí tiež konzumácia piva, ktoré sa čapuje priamo z kohútika pri vani. Takýto darček len tak niečo neprekoná.

Menšie moravské mestečko Luhačovice je preslávené široko-ďaleko vďaka obľúbeným kúpeľom a nádhernej podobe budov, ktorú im vtisol slovenský architekt Dušan Jurkovič. Len pár kilometrov od Luhačovíc, v obci Pozlovice, si ale môžete dopriať nezvyčajný kúpeľ priamo v kadi s pivom. Vydajte sa za ním do Valašského hotela a Pivních lázní Ogar *** a vychutnajte si pobyt plný rozmaznávania na tele aj na duši. V rámci balíčku si užijete ubytovanie v štýlových izbách a výbornú polpenziu. Najlepšou časťou pobytu bude bezpochyby pivný kúpeľ v drevenej kadi s neobmedzenou konzumáciou piva Staropramen, ktorého blahodarné účinky môžete podporiť tiež masážou či oddychom vo fínskej saune so zľavou.

Ponožky, vianočný sveter, kozmetka, pollitrové poháre na pivo… to všetko už váš pivár dostal? Doprajte mu tento rok pod stromček darček, z ktorého bude mať skutočne radosť. Pobyt v kúpeľných Poděbradoch mu totiž dopraje zážitok, ktorý ho dostane do pivárskeho neba. V Hoteli Soudek *** si vychutná pravú pivnú procedúru na 60 minút v podobe vírivého kúpeľa s chmeľom. Súčasťou relaxácie je neobmedzená konzumácia nepasterizovaného 11° piva Poděbradský zdroj a následná relaxácia na lôžku. Aby oddychu nebolo málo, rašelinový zábal s masážou chrbta si dopraje s 30 % zľavou. Páčia sa vám ponúkané služby natoľko, že by ste si najradšej dopriali tiež? Pobyt je pre dve osoby, a tak si rozmaznávanie počas kúpeľa môžete užiť vo dvojici.


🍷 Pre vinárov

Pobyty plné slnkom zaliatych viníc a príjemného posedenia v pivničke s pohárom vína v ruke sa v ostatných rokoch tešia veľkej popularite. Ak poznáte skutočného milovníka vín, doprajte mu darček podľa jeho chuti a venujte mu na Vianoce pobyt s degustáciou vína, kde je ochutnávka povýšená na umenie.

Za tými najlepšími vínom aj kultúrou s ním spojenou sa môžu vaši milovaní vydať na neďalekú južnú Moravu. Práve tu sa v dedinke Tvořihráz nachádza Vinárstvo Lintner vychýrené vďaka svojim lahodným vínam. To najlepšie z miestnej révy môžu obdarovaní ochutnať počas riadenej degustácie v historickej pivnici pod vedením skúseného vinára. V rámci nej si pochutnajú na 8 vzorkách aj na poháriku vína z archívnej fľaše. K degustácii patrí tiež bohaté občerstvenie v podobe syrov, paštét, zeleniny a domáceho pečiva. Miestne víno a výrobky si potom vaši milovaní budú môcť odniesť aj domov s 10 % zľavou. Rovnaká zľava sa viaže na vstup do Pivných kúpeľov v Znojme (13 km). Historické Znojmo je od vinárstva vzdialené sotva 13 km, a tak sa sem oplatí vyraziť na prehliadku historického jadra s podzemím, Znojemského hradu s Rotundou sv. Kateřiny alebo na návštevu kláštora Louka s múzeom vinárstva.

O znamenité víno, množstvo čarovných pivničiek a nekonečné vinice nie je núdza ani na Slovácku priamo za našimi hranicami. Významným vinárskym centrom je tu obec Bzenec, ktorá sa pýši torzom kaplnky sv. Floriána a Šebestiána aj zámkom Bzenec so Zámockým vinárstvom. Uprostred týchto krás stojí Hotel Lidový dům ***, ktorý svoju lásku k vínu veru nezaprie. Okrem tematickej výzdoby tu stojí za prehliadku vínna galéria. V rámci pobytu si v nej užijete neriadenú ochutnávku, ku ktorej patrí tiež neobmedzená konzumácia vína. Pre ubytovaných hostí je tiež samozrejmosťou lahodná polpenzia a ubytovanie v komfortných izbách. Vinársky pobyt v Bzenci vám aj po odjazde domov bude pripomínať fľaša vína ako darček.


🚴 Pre športovcov a turistov

Mať vysoké štíty hôr a tie najlepšie turistické trasy hneď za oknami, to je snom nielen mnohých nadšencov turistiky, športu či horolezectva. Splňte ho svojmu blízkemu aspoň na niekoľko dní v roku a doprajte mu pobyt na turisticky najobľúbenejších miestach. V ponuke ich máme hneď niekoľko, prečítajte si viac o tých najzaujímavejších.

Na pravidelný pohyb nemusí váš blízky zabúdať ani na dovolenke - veď pobyt v Hoteli Autis *** je ako stvorený pre všetkých nadšencov športu a turistiky. Nachádza sa len kúsok od Starého Smokovca (3 km), v ktorom začínajú viaceré turistické trasy, a v zime je z hotela blízko napríklad do Ski areálu Starý Smokovec (3 km) či nemenej obľúbeného Ski areálu Tatranská Lomnica (5 km) s najstrmšou zjazdovkou u nás. Priamo v hoteli potešia každého milovníka pohybu výdatné raňajky ideálne na načerpanie energie na celodennú turistiku. S dodržaním tréningového plánu pomôže fitness centrum s neobmedzeným vstup a po cvičení zas obdarovanému výborne padne odpočinok v saune, ktorá perfektne uvoľní namáhané svaly. Samozrejmosťou po dni v nádherných horách Vysokých Tatier je sýta večera s výberom z dvoch jedál. Kupóny na pobyt v Hoteli Autis *** majú navyše dlhú platnosť, a tak sa obdarovaný športovec môže vydať na pobyt až do decembra 2023.

Hľadáte darček pre nenáročného batôžkára, alebo skúseného horolezca? Obom urobí radosť pobyt vo Vysokých Taurách, kde vo výške 1 300 m n. m. stojí 600 rokov stará chata Chalet MONDI Bellevue Alm ***. Vďaka svojmu umiestneniu sa chata môže pýšiť fantastickým výhľadom na široké okolie, ale aj blízkosťou turistických lákadiel ako sú kúpeľné mesto Bad Gastein, okolité hory NP Vysoké Taury a v zime aj lyžiarske strediská. Vďaka zľavovej karte Gastein Card si hostia okolité atrakcie vychutnajú za zvýhodnené ceny, v zime sa môžu naviac tešiť na sánkovačku na bobovej dráhe a jazdu lanovkou z a do penziónu. Po turistike či lyžovačke na horách si potom odpočinú v luxusnom wellness centre v MONDI Hoteli Bellevue Gastein **** (2 km) s niekoľkými bazénmi a saunami. Letný pobyt v chate Chalet MONDI Bellevue Alm *** si užila aj členka marketingového tímu Travelkingu Nikol, ktorá ubytovanie osobne overila. Prečítajte si v jej recenzii, ako si pobyt užila a aké výletné ciele sa vo Vysokých Taurách rozhodne oplatí navštíviť.


🌲 Pre obdivovateľov prírody

Máte v rodine či medzi kamarátmi nadšeného turistu? Potešte ho dovolenkou na zaujímavom mieste Slovenska, kde o kvalitné turistické trasy ani nevšedné výletné ciele v krásnej prírode nie je núdza. Veď naša krajina ukrýva pestré poklady, ktoré volajú na pobyt blízko prírody.

Čo by to bol za turistický rok na Slovensku, keby sa musel obísť bez výletu po našich najvyšších horách? Zaručte vášmu turistovi, že o svoju túru po Vysokých Tatrách nepríde, a darujte mu pod stromček fantastickú dovolenku v Hoteli Sipox *** stojacom priamo pod štítmi hôr. V zime je lokalita dokonalá na lyžovanie vďaka Snowparku Lučivná (5 km) či Ski areálu Štrbské Pleso (8 km). Po zimnej uzávere chodníkov je potom možné navštíviť obľúbené Štrbské pleso (8 km), Lomnický štít (30 km) či Tatranskú Lomnicu (30 km) so všetkými lákadlami. O zážitky sa postará aj bohatá ponuka balíčku - Vysoké Tatry môže váš milovaný spoznať aj počas cyklovýletu vďaka 50 % zľave na požičanie bicyklov. Zľava návštevníkov zavedie aj do aquaparku AquaCity Poprad, kde ich čaká relax v termálnych bazénoch aj vo wellness. Odpočinok vo wellness centre nechýba ani v samotnom hoteli - bazén aj vírivku si užije s neobmedzeným vstupom.

Skvelý darček pre jednotlivca i celú rodinu turistov bude pobyt blízko veľmi atraktívnych turistických a cyklistických trás Vysokých Tatier. Najlepšie si obdarovaní naše hory vychutnajú pri pobyte v Hoteli Tatranec **, ktorý stojí priamo v Tatranskej Lomnici. Rodinka v ňom totiž bude mať pobyt pre dieťa do 6 rokov zadarmo. S ušetrenými peniazmi si tak vychutná ešte lepšie výlety napríklad po Náučnom chodníku Pramenisko (1,1 km od hotela), jazdu na Tatranskej Bobovej dráhe (2,4 km od hotela), výstup na Lomnický štít (8 km) alebo tiež lyžovačku v jednom z okolitých stredísk. Po návrate späť do hotela si obdarovaní užijú výbornú večeru v rámci polpenzie aj oddych v infra či fínskej saune. Ak ale na dovolenke v Tatrách zatúžia po zábave vo vode, čakajú na nich neďaleké aquaparky ThermalPark Vrbov či AquaCity Poprad, kam budú mať vstup so zľavou. Otázne ale je, či na aquaparky pri množstve úžasných výletov vôbec ostane čas.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet