Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Bojniciach?

Bojnický zámok, zoologickú záhradu či vyhliadku Čajka v oblakoch pozná snáď každý. Je načase spoznať aj ďalšie zaujímavé pamiatky a lákadlá v Bojniciach. Vydajte sa po stopách nášho itinerára a naplánujte si ten najlepší víkendový pobyt plný výletov.
Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Bojniciach?

Itinerár na nezabudnuteľnú dovolenku v Bojniciach

1. deň

  • Konečne ste tu! Dorazili ste pred svoj hotel a váš víkend plný pohody a výletov sa môže začať. Ubytujte sa najskôr od 14:00 hodín a vyrazte za prvými lákadlami mesta - Bojnice už na vás čakajú.
  • Túžia vaše deti po poriadnej zábave alebo hľadáte miesto, kde s vašou polovičkou konečne vypnete od každodenného stresu a prídete na nové myšlienky? Vydajte sa do Domu ilúzií v Bojniciach, kde nebudete veriť vlastným očiam. Ponorte sa do víru optických trikov a kúziel, ktoré veru potrápia vaše vnímanie, ale hlavne vás pobavia.
  • Za ďalšou náložou zrakových klamov sa vydajte do Zrkadlového bludiska. V tomto labyrinte vytvorenom zo zrkadiel rôznych tvarov a zakrivení budete mať problém nestratiť hlavu.
  • Milovníkom pradávnej histórie odporúčame návštevu Múzea praveku - Prepoštská jaskyňa. Dozviete sa v ňom viac o neandertálcoch, ktorí kedysi územie Bojníc obývali, aj o pravekých živočíchoch.
  • Dedinka ľudových remesiel Bojnický dvor sa nachádza sotva pár metrov od Bojnického zámku. Vyskúšať si tu aj so svojimi deťmi môžete rôzne tradičné remeslá alebo si len vychutnajte niečo dobré zo špecialít slovenskej kuchyne.
  • Po návrate do vášho hotela či penziónu je čas dopriať si lahodnú večeru, ktorá sa zvyčajne podáva okolo 17:30 hodín. Presný čas stravovania je ale najlepšie zistiť si priamo vo vašom ubytovacom zariadení. Potom sa už len oddávajte pohode na terase alebo vo wellness.

Zoo Bojnice

2. deň

  • Tento víkend dajte zbohom budíku a nechajte sa zobudiť prvými lúčmi slnka. K príjemnému ránu patria tiež raňajky v hotelovej jedálni. Po nich je čas vyraziť za pamiatkami, vďaka ktorým sú Bojnice preslávené.
  • Aby ste sa vyhli náporu turistov, je najlepšie vydať sa najprv do Zoologickej záhrady. Bez tlačeníc si tak budete môcť pozrieť stovky zvierat v plnej kráse, medzi nimi napríklad pásavce, zebry, pandy červené či leopardy. Najmenší sa môžu tešiť na množstvo hier a atrakcií, ktoré vás budú sprevádzať celou cestou po Zoo.
  • Najvýznamnejšia pamiatka mesta - Bojnický zámok - stojí v tesnej blízkosti Zoologickej záhrady. Vaše ďalšie kroky preto môžu mieriť na prehliadku komnát, ktoré určite poznáte z mnohých slovenských a českých rozprávok. Dáte prednosť Zámockému prehliadkovému okruhu alebo sa radšej vydáte po stopách Galerijného okruhu?
  • Ak vám prehliadka zvierat v Zoo a historické prostredie zámku nestačili, navštívte vystúpenie sokoliarov Aquila priamo pod zámkom. Sokoliari v dobových kostýmoch vám ukážu svoju zručnosť pri ovládaní dravcov a prísť by ste nemali ani o možnosť odfotiť sa s dravým vtákom na ruke.
Vyhliadková veža Čajka v oblakoch Bojnice
  • Dopoludnie plné poznávania je najlepšie vystriedať za poobedie plné pohody. A nič sa nevyrovná leňošeniu v bazénoch s termálnou vodou pod horúcim slnkom. Užite si ho do sýtosti na Termálnom kúpalisku Čajka priamo v Bojniciach. K dispozícii vám budú 3 bazény aj detské ihrisko.
  • Ak ale preferujete skôr aktívny odpočinok, vyrazte na cyklovýlet. V okolí Bojníc sa nachádza viacero zaujímavých cyklotrás aj trailov určených pre horské bicykle. Mnohé z nich vás dovedú k Vyhliadkovej veži Čajka v oblakoch, z ktorej si môžete vychutnať výhľad na celé Bojnice i divokú jazdu dolu po tobogane.
  • Na menšiu pešiu túru, ktorú zvládnu aj vaše deti, sa môžete vybrať ku Kaplnke sv. Vendelína stojacej na vrchu Skalica nad Bojnicami. Ku kaplnke vedie viacero turistických trás priamo z centra mesta, žiadna z nich vám ale nezaberie viac než hodinu a pol cesty.
  • K záveru dňa neodmysliteľne patrí chutná večera a možno aj nejaký drink na bare. Relaxovať taktiež môžete aj vo wellness, ak ho má váš hotel či penzión k dispozícii. Za zábavou i vzrušením sa zas vyberte do hotelovej herne a zahrajte si bowling či biliard, alebo sa na recepcii spýtajte na možnosti zábavy v okolí.

Bojnice

3. deň

  • Užite si aj posledný deň vášho pobytu naplno. Stačí si hneď ráno pobaliť všetky veci (nezabudnite na suveníry!), vychutnať si raňajky a najneskôr o 10:00 hodín sa odhlásiť z ubytovania. Potom vám ostáva ešte dosť času na kratšie výlety po okolí.
  • Za kultúrnym aj duchovným zážitkom vyrazte do Kostola sv. Martina biskupa z Tours. Túto druhú najväčšiu pamiatku mesta nájdete na konci Hurbanovho námestia. V nedeľu sa tu naviac môžete zúčastniť i svätej omše, ktorá bude v krásnych priestoroch kostola o to hlbším zážitkom.
  • Duchovné rozjímanie môžete spojiť aj s nenáročnou turistikou počas prechádzky po Kalvárii nad Bojnicami. Krížová cesta so šiestimi zastaveniami vás dovedie až k barokovej Kaplnke Sedembolestnej Panny Márie.
  • O netradičné zážitky sa postará Múzeum remesiel Bencovje grunt v historickej časti Bojníc. Deťom sa zapáči vyrábanie keramiky na hrnčiarskom kruhu, dospelých zas nadchne štýlová ochutnávka vín v pivnici starej viac ako 400 rokov.

Kúpele Bojnice

Chystáte sa do Bojníc na viac ako 3 dni?

  • Vyberte sa spolu s vašimi deťmi za vodnými radovánkami v prírode. Vodný svet Sebedražie neďaleko Bojníc vás zláka na kúpanie sa v prírodných rybníkoch, aj na šantenie na pirátskej lodi. Dospelí zas ocenia blízke golfové ihrisko či možnosť nocovania v indiánskom teepee.
  • Keď sa povie „Bojnice“, len málokto si ako prvé vybaví kúpele. A predsa patria Termálne kúpele v Bojniciach zamerané na liečbu pohybového aparátu k jedným z najobľúbenejších u nás. Užívať si pohodu a procedúry si tu síce môžu len ubytovaní hostia, no v kúpeľoch sa môžete ubytovať aj na jednu noc a dosýta si tak vychutnať blahodarné pôsobenie termálnej vody.
  • Ostal vám v Bojniciach ešte čas na ďalšie zážitky? Pozrite sa do Travelpedie a nechajte sa inšpirovať ďalšími tipmi na výlety.

Kde sa v Bojniciach ubytovať?

Wellness penzión Maxim Bojnice
  • Wellness Penzión Maxim stojí v pokojnej časti Bojníc, odkiaľ je to len necelý kilometer k Bojnickému hrad so Zoo. Samotný Penzión Maxim si vyslúžil nálepku „osobne overený“ hlavne kvôli výborným službám a vždy ústretovému personálu. Počas ubytovania sa môžete tešiť na polpenziu, výlety do okolia aj oddych vo wellness s vírivkou, saunou a možnosťou masáží podľa vášho výberu.

  • Alebo sa pozrite na našu ponuku ubytovania a vyberte si pobyt v Bojniciach podľa vašich predstáv.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet