Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Dudinciach?

Mnohí návštevníci pokladajú Kúpele Dudince za jedny z najlepších na Slovensku. Užite si tu aj vy relax v termálnej vode, procedúry, pamiatky i opaľovanie sa na kúpalisku Dudinka. Uvidíte, že načerpať nové sily stihnete v Dudinciach aj za víkendový pobyt.
Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Dudinciach?

Itinerár na nezabudnuteľnú dovolenku v Dudinciach

1. deň

  • Drobné kúpeľné mestečko Dudince na juhu Slovenska je známe ako synonymum dokonalého odpočinku. Nachádzajú sa tu totiž známe ozdravné termálne pramene, kúpele s bohatým programom aj krásna príroda ideálna na pohodové prechádzky. Ubytujte sa vo svojom vybranom hoteli najskôr od 14:00 hodín a všetko spomínané spoznajte na vlastnej koži.
  • Po ubytovaní sa a vybalení batožiny je načase vyraziť von za prvým preskúmaním mesta. Na príjemnú prechádzku vás zláka nenáročný Náučný chodník Dudinské travertíny, ktorý vám miestnu prírodnú zaujímavosť ukáže v plnej kráse. Od Dudinských travertínov pokračuje až k Rímskym kúpeľom, o ktorých minulosti vám viac prezradí informačná tabuľa.
  • Máte chuť na poriadnu dávku aktívnej zábavy? V tom prípade zamierte rovno do Sport Centra Rubín, kde si môžete užiť zábavu pri bowlingu, tenise, bedmintone a ďalších športových aktivitách. Ak ale radšej športujete vonku, poteší vás vybavenie Fitparku Smaragd, kde vás čaká chodník určený na bosú chôdzu aj sústava cvičebných pomôcok.
  • Keď už budete mať aktívnej zábavy dosť, je načase vymeniť ju za niečo pokojnejšie. Vychutnajte si v hoteli večeru a po nej si doprajte ešte svoj obľúbený drink na terase alebo v bare. V budovách kúpeľov sa často koná pestrý hudobný a zábavný program, a tak sa môžete zúčastniť zaujímavého divadelného predstavenia, koncertu či tanečnej zábavy.

Dudince - Hotel Flóra

2. deň

  • Relax v termálnej vode, rozmaznávanie počas procedúr a blahodarné masáže… Skôr než sa naplno oddáte zaslúženému oddychu, si vychutnajte raňajky v hotelovej reštaurácii. Tie sa podávajú väčšinou okolo 8:00 hodín, ale o presnom čase sa informujte priamo vo vašom hoteli. Po nich už je načase vyraziť do termálov alebo na výlety po okolí.
  • Hlavným lákadlom Kúpeľov Dudince je vzácna liečivá voda, ktorá je zložením podobná už len termálnemu prameňu vo francúzskom Vichy. Užívať si ju môžete dosýta vo Wellness centre s vonkajším i vnútorný bazénom a vírivkou, alebo vo Vitálnom svete Wellnea. Po pobyte kúpeľov budete pociťovať zlepšenie na pohybovom ústrojenstve aj srdcovo-cievnom systéme.
  • Miestna voda najlepšie pôsobí v kombinácii s liečebnými procedúrami, ktoré sa konajú v Liečebnom dome Rubín. Vychutnať si tu môžete masáže, zábaly aj elektroliečbu, obľúbené sú tu tiež cvičenia vo vode či kúpele.
  • Horúce letné dni vás zlákajú aj na návštevu termálneho kúpaliska Dudinka pomenovanom podľa víly z povesti. Tešiť sa môžete na oddych v relaxačnom bazéne či na minerálny liečebný bazén. Deti zas nadchne bazén s vodnými atrakciami a tobogan.
Banská Štiavnica
  • Ak ste do Dudiniec prišli za celodenným oddychom, ste na správnom mieste. Pokiaľ ale milujete spojenie relaxu v termálnej vode s návštevou pamätihodností a turistických lákadiel, vydajte sa z Dudiniec do neďalekej Banskej Štiavnice (necelých 40 km). Nespočet významných pamiatok zakomponovaných v nádhernom prostredí vyslúžilo mestu zápis na Zoznam UNESCO. Priamo v centre sa jednoznačne oplatí navštíviť Slovenské banské múzeum, ktoré tu má viacero pobočiek. Za skutočne netradičným zážitkom plným lásky a poézie sa vydajte do Banky lásky v dome Sládkovičovej Maríny.
  • Už priamo z mesta môžete dovidieť na historický Starý aj Nový zámok. Obe pamiatky sa oplatí navštíviť kvôli expozíciám o histórii mesta aj o protitureckých bojoch. A keď už budete chodiť po turistických chodníkoch v okolí Banskej Štiavnice, zavítajte aj k dominante mesta - barokovej Kalvárii, ktorá patrí medzi najohrozenejšie pamiatky sveta.
  • Turisti aj milovníci vychádzok by rozhodne mali zavítať na výlet po trasách Štiavnických vrchov. Chodníky rôznej náročnosti vás dovedú cez krásnu prírodu až k tajchom, ktoré vznikli banskou činnosťou. Dnes sú tieto umelé jazerá obľúbenými miestami vodných športov a rekreácie, a tak sa nechajte zlákať na kúpanie či člnkovanie. Náučný chodník Sitno smerujúci od Počúvadlianskeho jazera vás zas dovedie k zrúcanine Hradu Sitno.
  • Pri tak nabitom program si nezabudnite dávať pozor na čas, aby ste sa stihli vrátiť do hotela presne na večeru. Po nej zábava v Dudinciach ešte nekončí - ak vás dnes nezláka program priamo v kúpeľoch, vybrať sa môžete do letného kina na premietanie pod holým nebom.

Kamenné obydlia Brhlovce

3. deň

  • Aj cez tretí deň vášho víkendového pobytu sa toho dá ešte veľa stihnúť! Pobaľte si batožinu hneď ráno, posilnite sa raňajkami a nezabudnite si kúpiť suveníry, ktoré vám budú pobyt v Dudinciach pripomínať. Z hotela sa odhláste najneskôr do 11:00 hodín, vďaka čomu budete mať dosť času na menšie výlety po okolí.
  • Sotva 20 km od Dudiniec sa nachádza neobyčajný úkaz z kameňa, ktorý rozhodne stojí za preskúmanie. Skalné obydlia v obci Brhlovce kedysi skutočne slúžili na bývanie. Dnes sa v nich nachádza expozícia Tekovského múzea, ktorá vám ukáže, ako sa v týchto neobvyklých príbytkoch žilo a bez čoho si ich obyvatelia nevedeli predstaviť deň.
  • Blízka dedinka Lišov v sebe tiež skrýva nevídané múzeum. Lišovská izba sa pýši jedinečnou galériou, kde si môžete prehliadnuť viac ako 400 masiek z celého sveta. Ďalšie expozície vám ukážu tradičnú lišovskú izbu, tkáčsku miestnosť aj keltské obydlie.
  • V okolí Dudiniec nie je núdza ani o možnosti turistiky za zaujímavými prírodnými úkazmi. Jeden z nich objavíte pri neďalekej dedinke Hontianske Tesáre. Pri prechádzke Tesárskou roklinou si prezrite zaujímavé skalné útvary vytvorené vodou. Prechádzku si predĺžte až k susedným Tesárskym Dúpencom, kde sa nachádzajú unikátne skalné izby vyhĺbené do kameňa.

Kaštieľ Svätý Anton

Chystáte sa do Dudiniec na viac ako 3 dni?

  • Prehliadok krásnych zámkov a kaštieľov nie je nikdy dosť - a obzvlášť na našom krásnom Slovensku. Ak ste ešte nikdy neboli v nádhernom kaštieli Svätý Anton, určite sem zamierte. Prehliadnuť si tu môžete unikátny Zlatý salón či zachované priestory postavené podľa symboliky kalendára.
  • Pohárik lahodného vína chutí najlepšie nielen v dobrej spoločnosti, ale aj v zaujímavých priestoroch. Skutočne netradičnú jaskynnú vínnu pivnicu objavíte v obci Mačkáš. Nachádza sa tu unikátny komplex miestnosti vytesaných do tufovej skaly, ktorý má ideálne podmienky na skladovanie vína. Objednajte sa sem na ochutnávku vína a uvidíte, že vám v jedinečnej jaskyni bude chutiť ešte o trochu viac.
  • Ostal vám v Dudinciach ešte nejaký čas na výlety? Nazrite do našej Travelpedie a spoznajte ďalšie zaujímavé miesta.

Hotel Hviezda *** Dudince

Kde sa ubytovať v Dudinciach?

Lacnejšie ubytovanie:

  • Do Hotela Flóra ** sa návštevníci veľmi radi vracajú vďaka skvelým službám a ochotnému personálu. Aj vy si sem príďte vychutnať blízkosť Kúpeľov Dudince, chutnú polpenziu či plnú penziu, a tiež neobmedzený vstup do hotelového bazéna a kúpeľné procedúry.

Luxusné ubytovanie:

  • Hotel Hviezda *** vám zaručí skutočne hviezdny pobyt. Stojí sotva 10 minút chôdze od termálneho kúpaliska Dudinka, no relaxovať budete i v hoteli. Čaká tu na vás neobmedzený vstup do bazéna aj do wellness centra s vírivkou a saunami, k tomu chutná polpenzia, požičanie bicyklov či Nordic Walking palíc a pre najmenších detský kútik s animátormi.

Náš tip: Možností ubytovania v Dudinciach ponúkame viacero. Pozrite sa do našej ponuky pobytov v Dudinciach a vyberte si ten najlepší pobyt pre vás.

Autor článku:

Eva PrcínováEva Prcínová
Aktualizované: 19. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet