Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Trenčianskych Tepliciach?

Chystáte sa na víkendový pobyt do Trenčianskych Teplíc? Tak to vás čakajú hodiny relaxu v termálnych kúpeľoch, turistika v krásnej prírode aj prechádzky historickým mestom. Náš itinerár vám pomôže naplánovať si výlety tak, aby ste všetko v pohode stihli.
Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Trenčianskych Tepliciach?

Itinerár na nezabudnuteľnú dovolenku v Trenčianskych Tepliciach

1. deň

  • Termálne kúpele, významné historické pamiatky a nádherná príroda všade navôkol. Presne tak vyzerá víkendový pobyt v kúpeľných Trenčianskych Tepliciach. Len pár kilometrov od nich môžete navštíviť aj jedno z troch najstarších miest Slovenska - Trenčín. Ubytujte sa preto vo vašom hoteli čo najskôr od 14:00 hodín a vyrazte za prvým poznávaním miest.

  • Trenčianske Teplice v sebe skrývajú mnohé zaujímavé miesta súvisiace s jeho kúpeľnou históriou i súčasnosťou. Urobte si prechádzku jeho ulicami a ochutnajte termálnu vodu pri jedinom tunajšom pitnom prameni s názvom Ifigénia. Len pár metrov ďalej pri Hoteli Most Slávy *** si prehliadnite Most slávy osadený plaketami s menami významných hereckých osobností z celého sveta.

  • Pokiaľ ste sa ubytovali v neďalekom Trenčíne, nenechajte si ujsť ani minútu v tomto meste s bohatou históriou. Vydajte sa najprv na Mestskú vežu, odkiaľ budete mať celé Mierové námestie i Trenčiansky hrad ako na dlani. Z vtáčej perspektívy si potom vyhliadnite ďalšie pamiatky, ktoré sa oplatí navštíviť - napríklad Kasáreň Trenčianskeho hradu alebo mestské opevnenie.

  • Za pamiatkou starou skoro 2000 rokov sa vyberte do Hotela Elizabeth stojaceho hneď pod trenčianskou skalou. Práve na nej sa dodnes vyníma nápis z rímskych čias, ktorý na území Slovenska zanechali rímski vojaci. Najlepší výhľad naň si užijete z terasy či reštaurácie hotela pri dobrej káve s dezertom.

  • Do vášho hotela sa nezabudnite včas vrátiť na lahodnú večeru. A po nej si doprajte relax v hotelovom wellness alebo vyrazte znovu do mesta - Trenčianske Teplice i Trenčín sú známe množstvom festivalov, koncertov, predstavení a kultúrnych akcií, ktoré sa v nich počas leta konajú.


2. deň

  • V Trenčianskych Tepliciach si nebudete vedieť vybrať, kam sa za oddychom vydáte skôr. Príliš teda neodkladajte raňajky a vyrazte do termálov čo najskôr, aby ste toho v kúpeľnom meste stihli čo najviac.
  • Dôvod, prečo Trenčianske Teplice každoročne navštevujú tisíce návštevníkov, sú ich termálne kúpele. Popri procedúrach je v kúpeľoch hlavným zdrojom zdravia a novej sily do života hlavne liečivá voda s priaznivými účinkami na pohybový aparát, kožu i gynekologické problémy. Blahodarné pôsobenie vody si užijete aj vtedy, ak do kúpeľov v Trenčianskych Tepliciach smerujete nie za liečbou, ale len za odpočinkom v nádherných priestoroch.
  • Či už patríte k hosťom ubytovaným priamo v kúpeľoch, alebo si chcete užiť pohodu v liečivej vode len jeden deň, určite nesmiete vynechať návštevu presláveného Bazénu Grand. Vďaka teplej termálnej vode je bazén otvorený celoročne. Oddychovať tu môžete na relaxačných vodných atrakciách i v menšom relaxačnom bazéniku priamo v Bazéne Grand. Na milovníkov aktívneho odpočinku tu čakajú tiež plavecké dráhy.
  • Za skutočne exotickým zážitkom ako z príbehov z Tisíc a jednej noci sa vyberte do Tureckých kúpeľov Hammam a Sina. V orientálnych kúpeľoch si doprajte rozmaznávanie v podobe vaňových kúpeľov a procedúr. Uvidíte, že oddych pod zasklenými kupolami a arkádami s ornamentami bude mať úplne nový rozmer.
Wellness Zelená žaba | Trenčianske Teplice
  • Pokiaľ patríte skôr medzi priaznivcov nadčasového minimalistického dizajnu a relaxu v objatí krásnej prírody, navštívte slávne Kúpalisko a Wellness Zelená žaba. Dlho sa zdalo, že toto zatvorené kúpalisko čaká už len chátranie a záhuba, no dnes je tomu inak. Areál prešiel kompletnou rekonštrukciou, vďaka ktorej si môžete vychutnať relax v jednom z najmodernejších wellness centier s kúpalisku na Slovensku. Čakajú tu na vás ako bazény pre plavcov i neplavcov, tak aj vírivka obklopená rôznymi saunami a unikátna relaxačná miestnosť s chromoterapiou.
  • Na turistiku sa potom v okolí Trenčianskych Teplíc vydajte po Náučnom chodníku Jeleň – Baračka. Nenáročná trasa vhodná aj pre rodiny s deťmi začína pri železničnej stanici a pokračuje približne 6 km po južných svahoch vrchu Grófovec. Popri chôdzi a kochaní sa krásnou prírodou si všímajte i informačné tabule, ktoré vám prezradia viac o histórii kúpeľov a zaujímavé legendy regiónu.
Trenčín
  • Pobyt v Trenčíne sa nezaobíde bez návštevy dominanty mesta - Trenčianskeho hradu. Tretí najväčší goticko-renesančný hrad na Slovensku vás zláka na prehliadku nádherných vonkajších priestorov aj krásnych interiérov. Počas výkladu si vypočujete tiež povesť o tunajšej slávnej Studni lásky.
  • Za ďalšími pútavými legendami mesta sa vydajte do neďalekého Katovho domu. V minulosti dom patril mestskému katovi a nachádzala sa v ňom i väznica, dnes sa už ale návštevy domu nemusíte báť. Nájdete tu zaujímavé historické expozície a prezrieť si tu môžete aj zachované obytné priestory niekdajšieho meštianskeho domu.
  • Po prehliadke historických exponátov si doprajte i trochu poznania moderného výtvarného umenia. Na významné diela slovenských výtvarníkov z 20. a 21. storočia sa môžete ísť pozrieť do Galérie M. A. Bazovského sídliacej priamo v centre mesta. V galérii sa tiež často konajú i kultúrne akcie, prednášky či koncerty, a tak prehliadku môžete spojiť aj s ďalším umeleckým zážitkom.
  • Keď vás v krásnom Trenčíne omrzia potulky mestom, je načase zamieriť do prírody. Obľúbený Lesopark Brezina sa rozlieha len pár desiatok metrov za Trenčínom, a tak sa sem pokojne vydajte z centra aj pešo. Poprechádzajte sa medzi rozsiahlymi alejami briez, hrabov či javorov, a navštíviť tu môžete i časť s ovocnými stromami zvanú Čerešňový sad. V lesoparku nie je núdza ani o lavičky, altánky a ohniská stvorené na pohodové posedenie.
  • Váš deň sa pomaly chýli ku koncu. Je načase vrátiť sa do vášho hotela a vychutnať si ďalšie skvelé špeciality, ktoré pre vás šéfkuchár reštaurácie prichystal na večeru. Po nich sa môžete naplno oddať relaxu v hotelovom wellness, skúsiť bowling priamo v hoteli či v jednej z okolitých herní, alebo sa vydať na večerné potulky romantickým mestom. Čomu neodoláte vy?

Pútnické miesto Skalka pri Trenčíne

3. deň

  • Batožinu už máte zbalenú, suveníry z cesty nakúpené, vychutnávate si posledné raňajky vo vašom hoteli a to znamená jediné - je čas ísť domov. Víkendu plnému oddychu a výletov ale ešte nemusí byť koniec! Odhláste sa z ubytovania najneskôr do 10:00 hodín a vyrazte ešte do bazénov alebo na menší výlet po okolí.
  • Nedeľa je ideálny čas na poznávanie pamiatok aj duchovné rozjímanie. Priamo v Trenčíne môžete navštíviť viacero chrámov a zúčastniť sa bohoslužby alebo si len pozrieť originálnu výzdobu. Medzi tie najobľúbenejšie patrí Kláštorný kostol Notre Dame alebo Kostol Narodenia Panny Márie, ktorý je najstaršou sakrálnou stavbou Trenčína.
  • Najstaršie pútnické miesto na Slovensku nájdete len 6 km od Trenčína. Ide o Skalku, ktorá pozostáva z dvoch objektov - Malej a Veľkej Skalky. Tie sú prepojené náučným chodníkom, a tak si po návšteve kostolíka v Malej Skalke urobte výlet aj za kláštorom s najstaršou sprístupnenou jaskyňou na Slovensku vo Veľkej Skalke.

Trenčín

Chystáte sa do Trenčianskych Teplíc na viac ako 3 dni?

  • Na menšiu pešiu turistiku sa v okolí Trenčianskych Teplíc môžete vydať po Náučnom chodníku Klepáč, ktorý začína v kúpeľnom parku. Chodník vás počas nenáročného výstupu dovedie k Jánošíkovej jaskyni. Aj keď tu žiadnu kvapľovú výzdobu nenájdete, pohľad na jaskyňu zaujímavého tvaru vám prechádzku určite ozvláštni.
  • Skutočne netradičné expozície môžete navštíviť priamo pod Trenčianskym hradom v Múzeu kolies ETOP. Múzeum predstavuje vznik a vývoj jedného z kľúčových vynálezov v dejinách ľudstva. Nájdete tu preto ako kamenné a drevené kolesá z Číny a Egypta, tak aj o poznanie modernejšie motorky Jawa a Parez.
  • Máte chuť na prehliadku Trenčína z úplne nového uhla? V lete sa s celou rodinou vydajte na vyhliadkovú plavbu po Váhu. Z paluby vyhliadkovej lode sa vám naskytnú fantastické výhľady na okolitú prírodu i mesto s Trenčianskym hradom v pozadí.
  • A čo ešte navštíviť v Trenčianskych Tepliciach či v Trenčíne? Pozrite sa do našej Travelpedie a objavte ďalšie parádne tipy na výlet.

Kde sa ubytovať v Trenčianskych Tepliciach?

Trenčianske Teplice Hotel Most Slávy

Lacnejšie ubytovanie:

  • Z Hotela Magnus **** v Trenčíne odchádzajú domov len spokojní hostia. Práve preto si tento hotel stojaci len 900 m od historického centra mesta vyslúžil parádne hodnotenie 4,9 hviezdičky z 5. Návštevníci si tu najviac pochvaľujú luxusné prostredie, výbornú polpenziu v hotelovej reštaurácii Flor de Amor, zábavu pri bowlingu aj relax vo wellness centre v rámci balíčka.

Zlatá stredná cesta:

  • Skvele hodnotený Hotel Vila Anna **** sa nachádza iba 150 m od termálnych kúpeľov v Trenčianskych Tepliciach. Relaxovať ale budete i v samotnom hoteli - v rámci pobytu sa môžete tešiť na pohodlné izby a neobmedzený vstup do bazénov aj saunového sveta. Chutné raňajky či polpenzia podľa vášho výberu sú samozrejmosťou.

Luxusné ubytovanie:

  • To najprepychovejšie ubytovanie v Trenčianskych Tepliciach na vás čaká v Hoteli Most Slávy ***. Hotel pravidelne navštevujú filmové hviezdy a mnohé z nich majú svoju plaketu na Moste slávy priamo pred hotelom. Okrem starostlivosti hodnej svetových celebrít si pri pobyte užite tiež bohatú polpenziu, neobmedzený vstup do hotelového wellness alebo masáž.

Náš tip: Pozrite sa na našu ponuku pobytov v Trenčianskych Tepliciach a vyberte si ten, ktorý sa vám najviac páči.

Autor článku:

Eva PrcínováEva Prcínová
Aktualizované: 19. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet