Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Podhájskej?

Termálne kúpalisko s liečivou vodou, tobogany, wellness a hlavne dokonalý relax. To všetko spolu s úžasnými výletnými cieľmi vás čaká v Podhájskej. Vydajte sa po stopách nášho itinerára a užite si Podhájsku ešte viac.
Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Podhájskej?

Itinerár na nezabudnuteľnú dovolenku v Podhájskej

1. deň

  • Predpoveď počasia na najbližší víkend hlási vysoké teploty a to je ideálny čas pobrať sa niekam za slnkom, vodou a pohodou. Na Slovensku všetko toto nájdete v Podhájskej, kde sa nachádza slávne termálne kúpalisko s liečivou termálnou vodou.
  • Víkendová pohoda začína už v piatok poobede. V penziónoch je možné ubytovanie najskôr od 14:00 hodín, a to znamená jediné - dostatok času na prvé výlety za oddychom a pohodou.
  • Na začiatku dovolenky je vždy najlepšie sa porozhliadnuť po okolí svojho ubytovania. Prechádzajte sa po Podhájskej a vyhliadnite si zaujímavé miesta, kde sa oplatí zastaviť sa. Vaše kroky vás môžu zaviesť k pekne udržiavanej skalke - Miniskanzenu Drevená dedinka pri vjazdu do obce smerom z Podhájskej. Skanzen je obklopený aj lavičkami stvorenými na pohodové posedenie.
  • Ak sa už ale neviete dočkať relaxu v termálnej vode, doprajte si ho vo veľkom štýle. Rímske kúpele vás ohromia nielen svojimi interiérmi zdobenými freskami, antickými stĺpmi a všadeprítomnými sochami, ale tiež termálnou vodou a procedúrami, aké by si s radosťou dopriali i antické božstvá. Začnete teda relaxom v Kleopatrinom kúpeli, v saune, pri masáži alebo si doprajete skrášľovaciu kúru?
  • K pohodovému večeru nesmie chýbať chutná večera. V penzióne sa zvykne podávať približne od 17:30 hodín, tak ju nezmeškajte. Ak večeru nemáte zabezpečenú v rámci ubytovania, pochutnajte si v jednej z reštaurácií priamo v Podhájskej. Ochutnať tak budete môcť i miestne špeciality a možno sa od domácich dozviete o ďalších zaujímavých miestach, ktoré v Podhájskej nesmiete vynechať.
  • Do západu slnka je po jedle ešte ďaleko a večerná pohoda môže pokračovať. Relaxujte na záhrade penziónu, grilujte na terase a vaše deti sa zabavia na detskom ihrisku. Ak má váš penzión dostupný i letný bazén, o večernej zábave už viac nemusíte rozmýšľať.

Podhájska

2. deň

  • Druhý deň si ráno pokojne pospite o trochu dlhšie. Ale iba dovtedy, kým sa nezačnú otvárať prvé bazény, aby ste mohli vo vode stráviť čo najviac času. Pred odchodom si pochutnajte tiež na raňajkách v jedálni penziónu.
  • Termálne kúpalisko v Podhájskej je známe po celom Slovensku i v okolitých krajinách. Jeho najväčším lákadlom je termálna voda, ktorá sa zložením a priaznivými účinkami na ľudské zdravie podobá vode z Mŕtveho mora. Zo zdravotných dôvodov sem chodia napríklad návštevníci, ktorí hľadajú pomoc v dýchaním, kožou, štítnou žľazou aj bolesťami kĺbov a chrbtice. Plávanie a oddych v bazénoch si ale v Podhájskej užijete aj vtedy, ak sem mierite len za odpočinkom od každodenných starostí.
  • Vďaka skorému príchodu na kúpalisko si nájdete nielen skvelé miesto na oddych na súši, ale si aj do sýtosti zaplávate v poloprázdnych bazénoch. Bazény sa na kúpalisku rozliehajú až na ploche 12 ha, nechýba tu ani odpočinkový sedací, plavecký bazén či bazén pre deti. Mladších návštevníkov rozhodne poteší aj množstvo toboganov a vodných atrakcií.
  • Milovníci pokojnejšieho relaxu a rozmaznávania vo wellness by mali zamieriť tiež do Wellness centra Aquamarin s vonkajšími i vnútornými bazénmi a rozsiahlym Vitálnym svetom. Vaše telo i myseľ si tu oddýchne v 4 saunách (fínska, bio, soľná a bylinková inhalácia), po ktorých nesmie chýbať ochladenie v bazéne, pod ľadopádom či vedrom odvahy. Na záver nevynechajte oddych v morskom kúpeli a v tepidáriu.
Hrad Levice
  • Odpočinkom na kúpalisku či vo wellness centre môžete stráviť niekoľko hodín a pokojne aj celý deň. Ak ste si ale vybrali prvú možnosť, zvyšok dňa vám ostáva ešte dosť času na výlety v okolí.
  • Obľúbeným cieľom nenáročnej turistiky je ruina kláštora Mariánska Čeľaď. K pozostatkom niekdajšieho sídla mníchov sa môžete dostať na bicykli po zelenej cyklotrase, ale aj pešo. Aj keď sa do dnešných dní z kláštora zachovala len časť, určite sa tu je na čo pozerať.
  • Okolo Podhájskej vedú aj ďalšie cyklotrasy rôznej dĺžky a charakteru. Vydať sa môžete napríklad po žltej cyklotrase vedúcej z Podhájskej do obce Veľké Lovce (9 km) alebo si trúfnite na náročnejší modrý okruh Podhájska (12,4 km) a Veľký okruh mikroregiónu Termál (56 km).
  • Atmosféry mesta sa môžete nadýchať napríklad v neďalekých Leviciach. Pochutnajte si tu na obede v jednej z miestnych reštaurácií alebo sa sem zastavte len na kávu a chutný dezert na terase, odkiaľ sa najlepšie vychutnáva rytmus každého mesta.
  • Za pamiatkami sa vyberte na Levický hrad - určite ho neminiete, túto dominantu mesta je vidieť už z diaľky. V jeho veži sídli tiež čajovňa, takže sa nezabudnite zastaviť na kvalitný čaj v jedinečnom prostredí. Kultúrne akcie, koncerty, predstavenia či zaujímavé výstavy zas často hostí niekdajšia Synagóga v Leviciach
  • Na večeru sa včas vráťte do penziónu alebo zvoľte nejakú reštauráciu v okolí - po horúcom dni vám ľahké letné chody určite dobre padnú.
  • Večerný program je už len na vás či na vašej rodine - vyberiete sa do letného kina, ostanete v bazéne pri penzióne alebo dáte prednosť večernému kúpaniu na kúpalisku?

Cyklistika Podhájska

3. deň

  • Pokiaľ ste sa ráno zobudili do posledného dňa vášho pobytu, čaká vás balenie a lúčenie sa s bezstarostnými dňami. Aj posledný deň pobytu si ale môžete naplno užiť - začnite raňajkami, zakúpte si suvenír na pamiatku a najpozdejšie do 10:00 hodín sa odhláste z ubytovania. Potom budete mať ešte dosť času pokračovať po stopách nášho itinerára.
  • Oddych pre telo je dobré raz začas vystriedať so zážitkom pre dušu. Vydajte sa preto na prechádzku Barokovou kalváriou pri Dvoroch nad Žitavou, ktorá vás dovedie ku kaplnke zasvätenej sv. Martinovi aj schodom lemovaným nádhernými sochami anjelov a svätcov. Z tak krásneho miesta si domov odnesiete výnimočný duchovný zážitok.
  • Do neďalekej obce Veľké Lovce sa dá ľahko dostať autom alebo na bicykli. Cestu sa sem oplatí merať kvôli jedinečnému Dom ľudového bývania, ktorý vďaka citlivej rekonštrukcii nestratil ani trochu zo svojho niekdajšieho vidieckeho kúzla. V jeho vnútri si môžete dohodnúť prehliadku expozície venovanej životu v takomto dome v minulosti.

Jazda na koni

Chystáte sa stráviť v Podhájskej viac ako 3 dni?

  • Kedy ste naposledy prežili bezstarostný deň uprostred prírody? Vydajte sa za ním na neďaleký Ranč Trilobit, kde si budete môcť prehliadnuť najrôznejšie domáce zvieratá a dokonca si tu i zajazdiť na koni. Deti budú nadšené z detského ihriska a zvieratiek, dospelým zas urobí radosť prechádzka na koni či v neďalekom agátovom lesíku. Ak sa na Ranči Trilobit zdržíte až do večera, môžete sa pridať k posedeniu pri ohnisku a užívať si pohodu pod hviezdami.
  • Pokiaľ vám v Podhájskej ostalo ešte trochu času a vy ho už nechcete tráviť vo vode, vyberte sa na nenáročnú prechádzku. Náučný chodník vás zavedie do neďalekej Trávnice, kde vás 24 informačných tabúľ prevedie okolo 4 miestnych kaštieľov, parkov, 2 rybníkov i ďalších zaujímavostí obce. Celá dĺžka chodníka je 13 km a prejsť ho môžete za 3 až 3,5 hodiny.
  • Počas pobytu v Podhájskej môžete navštíviť i neďaleké mestečko Nové Zámky, kde nájdete kino, galériu výtvarného umenia aj Múzeum Jána Thaina s 5 stálymi expozíciami.
  • Čo ešte sa dá zažiť v Podhájskej a na juhu Slovenska? To vám prezradí naša Travepedia.

Kde sa ubytovať v Podhájskej?

Izba Podhájska

Lacnejšie ubytovanie:

  • Penzión Podhájčanka vás poteší hneď niekoľkokrát. Romantické duše sa môžu tešiť na pobyt v izbách plných kvetov, dobrou správou je určite i nízka cena pobytu, vstup do Wellness centra Aquamarin a rôzne zľavy v rámci balíčka.

Zlatá stredná cesta:

  • Moderné Apartmány Pulse zbierajú jedno priaznivé hodnotenie za druhým. Pripojte sa aj vy k spokojným zákazníkom a užite si tu pohodlné izby, neobmedzený vstup do vonkajšieho bazéna s morskou vodou aj zľavu do Rímskych kúpeľov.

Luxusné ubytovanie:

  • Najväčší komfort a pohodu si užijete Penzióne Pulse. Počas horúcich dní vás priamo v izbách poteší klimatizácia a kúpať sa tu budete môcť tiež vo vonkajšom bazéne s morskou vodou. K bránam termálneho kúpaliska vás dopraví mikrobus.

Náš tip: Ubytovanie podľa vašich predstáv môžete nájsť v našej ponuke hotelov a penziónov v Podhájskej.

Autor článku:

Aktualizované: 18. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet