Hotel Berghof *** leží na území Jáchymova v jedinečnom prostredí Krušných hôr. Kúsok od ubytovania sa nachádza napríklad výnimočné Božídarské rašelinisko a pozostatky hradu Freudenstein. V cene balíčka je polpenzia, biliard a parádne vyžitie pre deti.

O ubytovaní

Hotel Berghof *** je umiestnený vo vynikajúcej lokalite pre objavovanie špecifického rázu Krušných hôr. V blízkosti hotela sa nachádza unikátne Eliášske údolie (1,5 km), ktoré dodnes nesie stopy po ťažbe strieborných a uránových rúd – tento proces obohatil línie krajiny o tzv. odvaly. Tie sú bohaté na vzácne minerály a poskytujú domov chráneným rastlinám.

Jednou z najznámejších destinácií v regióne je Národná prírodná rezervácia Božídarské rašeliniská (6 km), ktoré je podľa Ramsarského dohovoru medzinárodne významnou mokraďou. Cez oblasť vedie očarujúci náučný chodník tvorený z veľkej časti povalovým chodníkom. Za zmienku stojí aj najvyššie položené mesto u nás - Boží Dar.

Fanúšikovia histórie môžu navštíviť pozostatky hradu Freudenstein (1,8 km), ktorý je pravdepodobne najmladším hradom na našom území. V dojazdovej vzdialenosti leží gotický Horný Hrad (20,5 km), ktorý skrýva napríklad pôvodný vyrezávaný drevený strop v rytierskej sále a gotickú poschodovú pivnicu.

Možnosť zimných radovánok v okolí zaisťuje skiareál Náprava (2,5 km) so 4 km zjazdoviek a tromi vlekmi. Neďaleko ubytovania je známe lyžiarske stredisko Klínovec (11 km), ktoré ponúka 31,5 km zjazdoviek alebo lyžiarsku školu. Ide o jeden z najobľúbenejších skiareálov v ČR.

Kde budete spať?

K dispozícii je štandardné ubytovanie pre dve osoby, ktoré obsahuje izby s dvoma oddelenými lôžkami alebo s manželskou posteľou. V prípade väčšieho počtu návštevníkov sú v ponuke aj izby s tromi a štyrmi lôžkami. Vo výbave nájdete televízor so satelitným prijímačom a WiFi pripojenie. Samozrejmosťou je vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom a sociálnym zariadením.

Na čom si pochutnáte?

Na jedenie si môžete dopriať bohaté raňajky formou bufetu (v prípade menšej návštevnosti budú k dispozícii kontinentálne raňajky) a večere o dvoch chodoch. V budove hotela sa nachádza vlastná reštaurácia s prevažne českou kuchyňou, v ktorej disponujú detskými stoličkami, príbormi aj prestieraním.

Cestujete s deťmi?

Vaša ratolesť sa rozhodne nudiť nebude. Vo vonkajších priestoroch sa nachádza vybavené detské ihrisko so šmykľavkou, hojdačkami a pieskoviskom. Vnútri hotela si potom môže užiť detskú herňu.

Niečo naviac

Vonkajší areál ponúka posedenie na terase aj vlastné športovisko. Pre príjemné letné večery je na pozemku vybudované ohnisko.

Hotel Berghof ***

Hotel Berghof ***

Jáchymov 45 , Jáchymov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
HOTEL BERGHOF s.r.o. IČ: 06157963


+420739093756

rezervace@hotel-berghof.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Prednášková sála

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,5 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
4,4 km
Zjazdovka
2 km
Bežkovanie
2,5 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Pohorie Krušné hory tvorí prirodzenú hranicu medzi severozápadnými Čechami a nemeckým Saskom a tiahne sa do dĺžky až 130 km. Nemecký názov Erzgebirge by sme mohli preložiť ako Rudohorie, čo značí, že sa tu vyskytujú náleziská rudy. Ťažobný priemysel je preto v Krušných horách dosť rozšírený. Tunajšia príroda nie je kvôli tomu ideálna pre rôznorodé zvieratá, stále však stojí za videnie. Vystúpte na Klínovec (1 244 m), Božídarský Špičák či Plešivec a budete sa cítiť ako páni sveta.

Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Krušných hôr?

  • Božídarské rašeliniská
  • Rozhľadňa Klínovec
  • prírodný park Přebuz

  Cez celé Krušné hory sa môžete vydať po 242 km dlhej Krušnohorskej magistrále. S deťmi sa vyberte na Ježiškovu cestu. Náučných, turistických a cyklo chodníkov je tu nespočetné množstvo.

Viac informácií
Mesto Jáchymov
Mesto Jáchymov
Božídarské rašelinisko
Božídarské rašelinisko
Boží dar
Boží dar