Cestovný denník: Šiškův mlýn

Poznáme jedno údolie a poznáme v ňom pekný mlyn. Má bazén, pohodlné izby a vynikajúcu polpenziu. Zájdite si do Šiškovho mlýna a užite si rovnako peknú dovolenku, ako sme si tam užili my.
Cestovný denník: Šiškův mlýn

Relax a pohodové okolie

Šiškův mlýn leží hneď vedľa golfového rezortu pri historickej Telči. Okolitá príroda je nielen krásna, ale hlavne pokojná, pri odpočinku vás teda nebude rušiť vôbec nič. So záujmom sme si prezreli mlynské koleso aj park okolo mlyna, ktorý vám úplne postačí na kratšiu prechádzku. Nad mlynom je jazierko, blízko nájdete aj tenisové kurty, keby ste si chceli zašportovať. Na týchto kurtoch by podľa miestnych legiend trénoval Roger Federer, keby niekedy do Šiškovho mlýna prišiel.

Tunajšie izby majú naozaj príjemnú atmosféru, cítili sme sa v nich ako v minulom storočí (v dobrom slova zmysle). Masívny drevený nábytok dopĺňa všadeprítomná čistota a pohodlie a robí tak už zo samotného ubytovania zážitok.

Pohodlie v Šiškově mlyne


Reštaurácia Šiškovho mlýna na vás dýchne domáckou atmosférou, rovnako tak podávané jedlo. Ako na večeri, tak na raňajkách sme si veľmi pochutnali a získali dostatok síl na hlavný denný odpočinok. Bazén, ktorý sa nachádza v jednej z budov mlyna, je ideálny ako na plávanie, tak na vznášanie sa na hladine, prípadne na váľanie sa na okolitých ležadlách. V mlyne si môžete zahrať aj bowling, takže o zábavu je tiež postarané.

bazén šiškův mlýn


Kde sa budia princezné? V Telči

Námestie a zámok v Telči vám možno prídu veľmi povedomé. Je to tým, že sa Telč objavila v mnohých rozprávkach od Pyšnej princeznej cez Kúzelný mešec až po Z pekla šťastie**. Právom je tiež zaradená do zoznamu svetového dedičstva UNESCO, jedná sa o skutočnú perlu kraja Vysočina. Na námestí môžete tiež navštíviť Telčský dom, kde nájdete zaujímavé výstavy vhodné najmä pre deti.

Telč


V Telči tiež nájdete Svätojakubskú vyhliadkovú vežu, z ktorej sa počas sezóny môžete rozhliadnuť do šíreho okolia a pokochať sa tak krásnym výhľadom nielen na mesto, ale aj na prírodu, ktorá ho obklopuje.

Na dlhší výlet odporúčame skanzen Veselý kopec, kde máte jedinečnú príležitosť stráviť rodinné popoludnie poznávaním života vidieckych roľníkov z uplynulých stáročí. Pritom sa navyše krásne nadýchate čerstvého vzduchu a užijete si malebné okolie skanzenu.

Autor článku:

Filip ŽivnýFilip Živný
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Česko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet