Kam s deťmi vyraziť cez jesenné prázdniny?

Dlhšie voľno na konci októbra si v strednej Európe doprajú len slovenskí, českí a maďarskí školáci. V Poľsku ani v Rakúsku deti jesenné prázdniny nemajú. Návštevou týchto krajín sa preto bez problémov vyhnete preplneným hotelom, aj radom na atrakcie.
Kam s deťmi vyraziť cez jesenné prázdniny?

Jesenné voľno deťom začína štvrtkom 30. 10. 2024 a končí nedeľou 3. 11. 2024. Za 5 dni voľna sa dá navštíviť veľa zaujímavých miest. Užite si posledné dni babieho leta, farebného lístia, tekvíc a strašidiel! Máme pre vás niekoľko tipov:

Děti

Hrady plné strašidiel na Slovensku

Mnoho brán a padacích mostov na hradoch a zámkoch je skoro na jeseň už zatvorených. Slovenský goticko-renesančný hrad Modrý Kameň z 13. storočia ale necháva svoje brány naďalej otvorené. Priamo v areáli hradu môžete navštíviť tiež expozície Múzea bábkarských kultúr a hračiek, kde si spolu so svojimi deťmi prehliadnete vzácne historické hračky aj najrôznejšie druhy bábok . Návštevu hradu navyše môžete spojiť s relaxom v neďalekých termáloch Dudince!

  • 👧👦 Pre deti: prehliadka rozprávkového hradu a najrôznejších hračiek
  • 👩‍🦰🧔 Pre vás: miestne víno známe ako Modrokamenský krištáľ + termály Dudince len 45 minút autom

Nechajte sa viesť Svetlonosovým lampášom

Prehliadka útrob hradu zahaleného nocou je vždy nezabudnuteľným zážitkom. Obzvlášť, ak vás tajomnými komnatami a dlhými chodbami prevádza mýtická bytosť - Svetlonos. Vydajte sa za týmto netradičným sprievodcom na zámok Bojnice, kde sa nočná prehliadka s jesennou výzdobou koná koncom októbra. Tento dátum nočnej prehliadky nebol vybraný náhodou - nadväzuje totiž na starých Keltov, ktorí verili, že v posledný októbrový deň sa duše mŕtvych vracajú na zem a snažia sa ovládnuť živých. Ako ochranu pred týmito duchmi Kelti používali svetlo, ktoré neskôr preniesli do vyrezávaných tekvíc. Počas celej prehliadky Bojnického hradu vás tak budú sprevádzať práve rozžiarené tekvice.

  • 👧👦 Pre deti: skúška odvahy so strašidlom na rozprávkovom hrade
  • 👩‍🦰🧔 Pre vás: unikátna nočná prehliadka hradu s výzdobou
Děti

Kostlivci aj duchovia vás postrašia pri Viedni

Deťmi i rodičmi milovaný zábavný Familypark Neusiedlersee je vzdialený len hodinu cesty z Viedne a každoročne láka všetkých odvážlivcov na pestrú ponuku zábavných atrakcií pre malých aj veľkých. Spolu s deťmi sa vybláznite na bohatých atrakciách - vychutnajte si napríklad piknik u obrov v Rozprávkovom lese, prežite pirátsku bitku na Dobrodružnom ostrove a k tomu sa prevezte na nespočte kolotočov a húsenkových dráh. Len tí najodvážnejší môžu navštíviť tiež Dračiu jaskyňu alebo Dom čiernej mágie.

  • 👧👦 Pre deti: odvahu preverí zámok duchov a strašidiel
  • 👩‍🦰🧔 Pre vás: svetelná show a vystúpenia akrobatov

Halloween v zábavnom parku Energylandia neďaleko Krakova

Najväčší zábavný park v Poľsku (plocha okolo 30 ha) len hodinu jazdy z Krakova pripravuje pre malých i veľkých návštevníkov akciu Zlatá poľská jeseň. Celý park sa zahalí do jesenných farieb, čakajú vás tu tematické animácie, show a program ladený do tohto krásneho ročného obdobia. V roku 2019 park ozdobili 70 tony tekvíc, v roku 2020 potom 100 tonami tekvíc. Podarí sa tento rekord tento rok prekonať? Príďte sa presvedčiť!

  • 👧👦Pre deti: halloweenske hry, súťaže a animácie + domy strachu v Energylandii
  • 👩‍🦰🧔 Pre vás: nadšené deti + domy strachu, na ktoré budete spomínať aj vy

Autor článku:

Barbora FialováBarbora Fialová
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet