Najlepšie maďarské kúpele po druhé alebo Kam ešte za dokonalým relaxom?

Čo je to najlepšie na Maďarsku? Pobyty tu by boli rozhodne o dosť chudobnejšie bez celosvetovo preslávených kúpeľov. Aké sú tie najväčšie a aké sú najznámejšie? Čo tunajšie pramene dokážu liečiť? Prinášame vám druhý diel prehľadu maďarských kúpeľov.
Najlepšie maďarské kúpele po druhé alebo Kam ešte za dokonalým relaxom?

Demjén - romantické kúpele a vonkajší aquapark

V Demjén sú presvedčení, že voda nemá iba liečiť alebo čistiť, ale poskytovať aj zábavu. Nezostáva nám iné než súhlasiť, veď kúpeľný komplex v Demjén ponúka úžasne široké spektrum zážitkov. Nájdete tu rímske kúpele so 6 termálnymi bazénmi, ktoré sú v noci krásne osvetlené. Romantické kúpanie si môžete užívať až do druhej hodiny rannej. Navštívte tu tiež soľnú jaskyňu, fínsku či parnú saunu a masérsky salón. Ďalšou časťou komplexu je vonkajší aquapark so šmykľavkami, toboganmi a plaveckým bazénom so skokanskými mostíkmi. A do tretice - pod zemou sa skrýva jaskynný labyrint s príjemným prítmím a zákutiami na relaxáciu.

Demjen

Čo sa tu lieči?

Termálna voda vyvierajúca tu z hĺbky 690 metrov je pravým elixírom pre ľudí s reumatickým ochorením a problémami s kĺbmi a kosťami, ako je osteoporóza alebo artritída. Kúpeľ v kúpeľoch pôsobí pozitívne aj na nervový systém a upokojí vás od stresu.

Vstupné vyjde približne na 6 590 HUF.



Eger - kúpeľné služby od roku 1932

Na piatich hektároch v historickom meste Eger nájdete otvorené kúpele s 13 bazénmi, niekoľkými športoviskami a prístupom do tureckých kúpeľov. Kúpele sú rozdelené na pokojnejšiu severnú časť určenú na relaxáciu a južnú časť prispôsobenú deťom. Zvláštnosťou tohto miesta je okrem iného 250 rokov starý platan, ktorý bol v roku 2013 zvolený Stromom roka Európy.

eger

Čo sa tu lieči?

Úľavu v miestnej vode nájdete pri ťažkostiach s chrbticou, svalmi a nervovým systémom. Pozitívne účinky má kúpeľ tiež na niektoré druhy gynekologických ochorení a na liečbu únavy.

Vstupné vyjde na 1 900 HUF a dodatočné vstupné do tureckých kúpeľov na 1 300 HUF.



Egerzsalók - kúpele s ojedinelým prírodným úkazom

Kúpele v Egerszalók sú jedinečné svojím výhľadom na preslávený "soľný kopec". V skutočnosti sa však jedná o vápencový útvar, ktorý tu vznikol usadzovaním látok práve z vyvierajúceho minerálneho prameňa. Podobný úkaz by ste našli už len v tureckom Pamukkale a americkom Yellowstonskom národnom parku. V kúpeľoch spadajúcich pod Saliris Resort nájdete takmer dve desiatky bazénov a víriviek s rôznou teplotou vody, ktorá zaručí plynulú cirkuláciu vášho krvného obehu. Ani milovníci saunovania neodídu nespokojní, v ponuke sú dve fínske sauny, bio sauna, parná a aroma kabína vo vnútornej časti. Vonku potom môžete navštíviť fínsky alebo ruský saunový zrub.

egerzsalok

Čo sa tu lieči?

Kúpele pomáhajú ľuďom pri rehabilitácii po ortopedických zákrokoch a operáciách chrbtice, ďalej pri ťažkostiach so svalovou sústavou a bolesťami chrbta.

Celodenné vstupné stojí 5 800 HUF, seniori nad 65 rokov platia o 4 800 HUF a výhodne vyjde vstupné aj rodiny s deťmi.



Miskolc Tapolca - kúpanie v jaskynných zákrutách

Termálna voda si našla cestu do jaskyne a vytvorila tak úplne unikátne jaskynné kúpele. Budete plávať vo vode s teplotou okolo 30 °C, skrývať sa v jaskynných výklenkoch a zákrutách a počúvať, ako sa zvuk nesie so zvláštnou ozvenou. Preplávajte romantickými cestičkami pozdĺž skalných stien tiež do Star hall bazéna, kde vám nad hlavou bude žiariť hviezdna obloha. Za zmienku určite stojí aj vonkajšia časť kúpeľov, kde boli zriadené tri bazény: detský, plavecký a zážitkový. Vďaka nízkemu obsahu soli vo vode sa môžete v kúpeli zdržiavať, ako dlho sa vám zachce.

miskolc tapolca

Čo sa tu lieči?

Tunajšia termálna voda má liečivé účinky predovšetkým na kĺby, kúpeľ vám ale pomôže aj ku zvládaniu stresu. Mnoho návštevníkov sem však zavíta hoci len kvôli zážitku z kúpania v jaskynných priestoroch.

Vstupné pre dospelého vyjde na približne 3 100 HUF.



Hegykő - pokojný komplex v blízkosti prírody

V Hegykő sa zameriame na termálne kúpele Sá-Ra. Po celý rok sú tu otvorené tri bazény - vonkajší termálny, krytý termálny a wellness bazén. Cez leto sa k nim však pridáva ešte druhý vonkajší termálny bazén, detský, tréningový a plavecký bazén. Kúpeľný personál poskytuje aj zdravotné procedúry ako bahenné zábaly, lymfatickú drenáž alebo rôzne masáže. Rovnako tak sa môžete zadarmo zapojiť každý utorok a štvrtok do cvičenia vodnej gymnastiky. Kúpele Sá-Ra nie sú až tak známe, a preto sa ceny vstupného držia príjemne nízko a v bazénoch nie je hlava na hlave. Kvalita zážitku však nie je o nič nižšia. Pobyt v kúpeľoch Hegykő môžete spojiť s prechádzkami národným parkom Fertő-Hanság.

hegyko

Čo sa tu lieči?

Kúpele sú ideálnou rehabilitáciou po fraktúrach, vykĺbeniach ​​a všeobecne pri problémoch s kĺbmi a svalmi. Pozitívne účinky sú zaznamenané aj pri ťažkostiach s dýchaním.

Celodenné vstupné stojí 2 600 HUF.



Kehidakustány - zábava a starostlivosť pre celú rodinu pri Balatone

Termálne kúpele Kehida ponúkajú veľkorysý priestor nabitý zábavou a odpočinkom pre celú rodinu. Odporúčame urobiť si sem výlet, najmä ak trávite dovolenku pri Balatone, kúpele sú od "maďarského mora" len 30 minút jazdy. Dominantou trojposchodových krytých kúpeľov je 94metrový tobogan so svetelnými i zvukovými efektami, kde sa vyšantia vaše deti, zatiaľ čo vy si budete užívať iné vybavenie - vírivky, vodopády, masážne sprchy alebo rieku. Pri pobyte v horúcej termálnej vode môžete striedať vnútorné a vonkajšie bazény. Poteší vás tiež saunová oáza s možnosťou seáns.

kehida

Čo sa tu lieči?

Kehidakustány je medzi maďarskými kúpeľmi unikátny svojou ponukou terapií pre deti s pohybovým obmedzením. Dospelí tu môžu využívať pitnú kúru aj kúpele pôsobiace pozitívne pri kožných ochoreniach a rehabilitáciu pohybového aparátu.

Celodenné vstupné vyjde na 3 400 - 5 900 HUF v závislosti od sezóny.



Slovo na záver...

Aby ste prišli na to, ktoré maďarské termály sú najlepšie, bude to chcieť zrejme viac ako jednu návštevu. Niekde sa ale začať musí, takže sa smelo zasnívajte a vyberte si svoj zájazd. Ak si nebudete vedieť rady, radi vám so všetkým poradíme.

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet