Najpredávanejšie pobyty za rok 2022: kde sa vám páčilo najviac?

Už plánujete svoju ďalšiu dovolenku? Pozrite sa na najpredávanejšie pobyty na Travelkingu za rok 2022. Nájdete medzi nimi preverené stálice a lákavé novinky zo Slovenska aj zo zahraničia. Inšpirujte sa skúsenosťami našich zákazníkov a nešliapnete vedľa.
Najpredávanejšie pobyty za rok 2022: kde sa vám páčilo najviac?

Slovensko

Apartmány Karmon Park vo Veľkom Mederi

Karmon Park vo Veľkom Mederi bude rajom pre všetkých nadšených športovcov, rodiny s deťmi, ale aj milovníkov relaxu. Len 350 m od apartmánového parku nájdete obľúbené termálne kúpalisko Thermal Corvinus s 13 bazénmi, toboganmi, saunovým svetom, masážami i skrášľujúcimi procedúrami. Priamo v areáli Karmon Parku na vás zase čaká stolný tenis, stolný futbal, ihrisko na futbal, volejbal a nohejbal, detské ihriská a letná terasa s grilom. Či už teda vyrážate s deťmi alebo s priateľmi, o zábavu budete mať postarané. Bola by ale škoda stráviť dovolenku len pri apartmáne, oblasť okolo Veľkého Medera je ideálna na pešie aj cyklistické výlety, napríklad k prírodným rezerváciám Klátovské rameno a Číčovské mŕtve rameno, alebo po cyklistickom chodníku Dunaj.


Penzión Quatro v Podhájskej

Pokiaľ je pre vás odpočinok v kúpeľoch, ozdravné termálne pramene a šantenie na vodných atrakciách synonymom skvelej dovolenky, nemôžete s Penziónom Quatro urobiť chybu. Nie nadarmo sa Podhájskej, kde nájdete rovno 3 budovy tohto penziónu, hovorí aj slovenské Mŕtve more. Túto prezývku si oblasť vyslúžila predovšetkým vďaka miestnej termálnej vode, ktorá je slaná, silne mineralizovaná a predovšetkým liečivá. Aby ste si do sýtosti užili ozdravné účinky termálnych prameňov, súčasťou pobytu je aj zľava na vstup do Rímskych kúpeľov, kde si oddýchnete v termálnom bazéne, vírivke, saune alebo pri skvelej masáži. Nesmiete si nechať ujsť ani návštevu Wellness centra Aquamarin s vnútorným aj vonkajším bazénovým svetom, vodnými atrakciami, saunami a tepidáriom. Pre vaše pohodlie je navyše zariadená doprava do wellness centra priamo od penziónu.


Česko

Hotel Harmonie *** v Luhačoviciach

Luhačovický Hotel Harmonie *** je obľúbenou stálicou, ktorá sa v našom rebríčku najobľúbenejších pobytov objavuje už niekoľko rokov. A niet sa čomu diviť, kombinácia perfektnej lokality a nadštandardných služieb vám zaistí dovolenku, z ktorej sa vám nebude chcieť vrátiť domov. Príroda Chránenej krajinné oblasti Biele Karpaty je ako stvorená na kratšie i dlhšie výlety a v Luhačoviciach môžete objavovať prekrásne historické i kultúrne pamiatky, alebo sa vydať na ochutnávku minerálnych prameňov. Hotelové rekondično-relaxačné centrum so širokou ponukou masáží a ozdravných procedúr, vyhrievaným bazénom, saunou a fitness zónou zaistí, že sa aj po celom dni strávenom na nohách budete cítiť ako znovuzrodení. Čerešničkou na torte je stravovanie all inclusive, ktoré okrem jedla zahŕňa aj rôzne druhy nealkoholických nápojov, pivo a víno.


Hotel Styria *** pri Znojme

V Hoteli Styria *** zažijete tú pravú pohodu a relax na južnej Morave. Nájdete ho neďaleko Znojma, v obci Chvalovice, ktorá bude rajom pre všetkých milovníkov vína, prechádzok a cyklovýletov. Tí naozaj zapálení môžu pokoriť aspoň časť Znojemského vinárskeho chodníka, ktorý na 189 km prepája 55 vinárskych obcí. Po takom výkone určite oceníte hotelové wellness centrum s vnútorným a vonkajším bazénom, ktoré môžete využívať neobmedzene. Za príplatok na vás čaká aj relax v jaskyni s posedením, samoobslužným barom a privátnou vírivkou. O vaše posilnenie sa postará aj hotelová reštaurácia, kde sa v rámci polpenzie môžete tešiť na chutné raňajky a večere.


Hotel Excelsior **** v Mariánských Lázňach

Dokonalá lokalita, prepychové ubytovanie a luxusné ozdravné procedúry - na dovolenke v Hoteli Excelsior **** sa budete cítiť ako filmová hviezda. Pocit luxusu vás v tomto hoteli s viac ako 150-ročnou tradíciou bude sprevádzať na každom kroku. Ubytujete sa priamo v srdci Mariánskych Lázní, v izbe s prekrásnym interiérom, dreveným nábytkom v dobovom štýle a úžasným výhľadom na mesto. Chcete sa prejsť po kolonáde, pozrieť sa na Spievajúcu fontánu alebo sa napiť z Rudolfovho prameňa? Všade to budete mať iba pár krokov. Možno sa vám ale vôbec nebude chcieť opustiť hotel, čaká na vás totiž balíček tých najvyberanejších procedúr, od masáží cez zábaly až po kúpele a obklady. To všetko doplnené vynikajúcou polpenziou, ktorá zahŕňa aj ľahký popoludňajší snack a, ako bodku za perfektne prežitým dňom, pohárik vína k večeri.


Maďarsko

Walter Panzió v mestečku Bük

Maďarsko je preslávené okrem iného svojimi kúpeľmi a pre milovníkov termálnych prameňov máme vynikajúcu správu - kúpele Bükfürdö, druhé najväčšie v Maďarsku, ležia len 2 km od ubytovania Walter Panzió. V rámci balíčka môžete mať do týchto kúpeľov aj celodenný vstup, na dosah ruky tak budete mať viac ako 32 bazénov, saunový svet s ceremoniálmi, ozdravné kúpele, relaxačné masáže aj regenerujúce zábaly. Celý váš zážitok dotiahne k dokonalosti vynikajúca polpenzia v reštaurácii Mandola, ktorú nájdete vo vedľajšom hoteli. Na raňajky a večeru si budete môcť vyberať zo špecialít maďarskej i medzinárodnej kuchyne v zdravom poňatí. Všetky jedlá sú pripravované s dôrazom na využitie lokálnych a sezónnych surovín, skrátka neprídu ani hostia s potravinovými alergiami a intoleranciami.


Portobello Wellness & Yacht Hotel **** v Ostrihome

Wellnes dovolenka na vysokej úrovni, tak sa dá opísať pobyt v Portobello Wellness & Yacht Hoteli **** . Hotel je vyhrievanou chodbou prepojený s wellness centrom Aquasziget, z izby sa tak môžete k bazénu vydať rovno v župane a papučiach. A bazén na vás nečaká len jeden, naopak, 10 vnútorných a vonkajších bazénov, tobogany, saunový svet a ponuka masáží vás spoľahlivo zabaví po celú dobu pobytu. Hoci ide o wellness hotel, nemusíte sa báť vyraziť ani s deťmi, o tie je tu dokonale postarané. Postieľky, stoličky a ďalšie nevyhnutnosti sú samozrejmosťou, navyše má ale hotel roztomilého maskota, krokodíla Zozo, a zábavné animačné programy. Ako skvelé miesto na pobyt s rodinou opisuje Portobello Wellness & Yacht Hotel **** aj člen nášho Travelking tímu, Szabi, ktorý ho pre vás osobne overil.


Poľsko

Qubus Hotel Kraków ****

Krakov patrí bezpochyby k najkrajším a zároveň turisticky najobľúbenejším mestám v Poľsku. A nie je sa čomu diviť, pretože okrem rozprávkového centra, ktoré je pamiatkou UNESCO, ponúka nespočetné množstvo kultúrnych pamiatok, pestrú gastronómiu aj veľa možností aktivít a výletov. Objavte krásy tohto klenotu Poľska počas pobytu v luxusnom Qubus Hoteli Kraków ****, ktorý okrem špičkových služieb poskytuje tiež nádherný výhľad na staré krakovské mesto a rieku Vislu. O energiu na celý deň sa postarajú bohaté bufetové raňajky, počas ktorých si prídu na svoje všetky maškrtné jazýčky. Po dni strávenom výletmi po krásach Krakova určite radi využijete neobmedzený vstup do prepychového wellness s bazénom, vírivkou, fínskou saunou a parou. Či už sa do Krakova vydávate za pamiatkami, alebo na odpočinkovú dovolenku, 4* Qubus Hotel Kraków vás rozhodne nesklame.


Rakúsko

Sporthotel Dachstein West ***

Konkurencia medzi hotelmi v Rakúsku je skutočne vysoká, naši zákazníci ale majú úplne jasno. Podľa počtu predaných pobytov u nich jednoznačne víťazí Sporthotel Dachstein West ***. Nájdete ho v rakúskych Alpách v malebnej horskej dedinke Annaberg, ktorej okolie je ako stvorené na aktívnu dovolenku snov. O tom, že je Sporthotel Dachstein West perfektnou voľbou pre všetkých milovníkov pohybu, vypovedá už samotný názov ubytovania. V lete na vás v bezprostrednej blízkosti hotela čaká viac ako 30 rôznych turistických trás všetkých obťažností, počas zimy sa zase môžete vyšantiť na svahoch Ski areálu Dachstein West, ktorý disponuje viac ako 160 km zjazdoviek. V komfortných izbách hotela sa ubytuje 2 až 5 osôb, takže sa na pobyt môžete vydať pokojne s celou rodinou alebo partiou priateľov. Pokiaľ sa po dni strávenom v horách budete chcieť trošku zohriať, nie je nič jednoduchšie, ako si oddýchnuť v hotelovom wellness s 3 druhmi sáun. O blaho vašich chuťových pohárikov sa postarajú výdatné bufetové raňajky a delikátna trojchodová večera.


Penzión Sun

Radi spoznávate krásy zahraničných krajín, ale máte vždy obavy z jazykovej bariéry? Potom nie je nič jednoduchšie, ako sa vydať na pobyt do českého Penziónu Sun v rakúskom mestečku Gaming. Penzión vlastnia českí majitelia, a tak aj väčšinu personálu tvoria Česi a Slováci, s ktorými sa bez problému dorozumiete napríklad pri check-ine aj počas pestrých raňajok vo forme bufetu. Okolie tohto malebného horského mestečka je plné atraktívnych výletných cieľov, ako sú ľadovcové jazerá, vodopády alebo majestátne vrcholy hôr. Vyznávačov zimných športov zase poteší, že zjazdovky fantastických lyžiarskych stredísk Ötscher či Hochkar sú vzdialené iba 20 minút jazdy autom. Či už sa na pobyt v Penzióne Sun vydáte v akomkoľvek ročnom období, určite nebudete ľutovať.


Gasthof Mentenwirt

Starosti, či sa v ubytovaní dohovoríte, môžete hodiť za hlavu aj pri pobyte v Penzióne Gasthof Mentenwirt. Tu je totiž vždy k dispozícii česky alebo slovensky hovoriaci personál, ktorý vás ochotne uvíta a obslúži. Priateľská atmosféra však nepanuje iba v samotnom penzióne, ale v celom horskom mestečku Sankt Martin, kde sa penzión nachádza. Jej okolie ponúka bohatý výber aktivít od návštevy letného kúpaliska cez jazdu na koni a hladenie oslíkov v neďalekom osľom parku až po prehliadky stredovekých hradov. Neďaleký vrchol Speiereck, kam sa dá pohodlne dostať lanovkou, alebo pre zdatnejších turistov pešo, je ideálnym východiskovým bodom na výlety a v zime si na jeho svahoch dokonca zalyžujete. V komfortných izbách s nábytkom z borovicového dreva si budete od začiatku pobytu pripadať ako doma. O sýtosť vašich brušiek sa postará chutná polpenzia zložená z bufetových raňajok a dvojchodových večerí.


Chorvátsko

Hotel Zagreb ***

Chorvátsko patrí dlhodobo medzi najpopulárnejšie letné destinácie turistov zo Slovenska i Česka. Vybrať si z obrovského množstva chorvátskych hotelov ten správny môže byť náročné, a tak by sme vám voľbu radi uľahčili odporúčaním 3* Hotela Zagreb. Poloha hneď pri pobrežnej promenáde a kamienkovej pláži zaistí, že si letnú dovolenku užijete na maximum. Okrem vodných radovánok sa tešte na priestranné klimatizované izby vybavené všetkým, čo k svojmu pohodliu potrebujete. Vzhľadom k tomu, že súčasťou balíčka je plná penzia vo forme bufetu, môžete za hlavu hodiť akékoľvek starosti s varením či zaobstaraním jedla. Súčasťou večerí je neobmedzená konzumácia nápojov, takže okrem hladu nehrozí ani smäd. Keby vám slnenie pri mori či pri vnútornom a vonkajšom bazéne bolo málo, môžete sa navyše zohriať v hotelovej fínskej saune. Pobyt v Hoteli Zagreb *** je ideálny pre rodiny – dieťa do 12 rokov má pobyt zadarmo a o jeho zábavu sa postarajú priateľskí animátori.


Taliansko

Hotel Il Colombaio ***

Ak patríte medzi skutočných pôžitkárov a okrem mora sa v lete vydávate aj za kulinárskymi zážitkami, talianske Toskánsko je pre vás ideálnou destináciou. Práve v tomto očarujúcom regióne stredného Talianska sa v malebnej toskánskej dedinke Castellina in Chinati sa nachádza Hotel Il Colombaio ***. Rustikálna vila i všetky izby v nej sú vybavené štýlovým tradičným nábytkom, ktorý navodzuje tú pravú stredomorskú idylu. Prekrásne okolie plné viníc a olivových hájov môžete objavovať po mnohých turistických trasách. Hotel je navyše dokonalým východiskovým bodom na výlety do nádherných historických miest ako Florencia, Siena alebo Pisa. Každého labužníka poteší bohatý raňajkový bufet s čerstvým pečivom, kvalitnými miestnymi syrmi a údeninami a množstvom ďalších dobrôt. V Castellina in Chinati sa navyše nachádza hneď niekoľko špičkových reštaurácií, kde si pochutnáte na špecialitách delikátnej talianskej gastronómie i znamenitých vínach z toskánskeho hrozna.


Slovinsko

Hotel Grajski dvor ***

Slovinsko je síce malá krajina, ale svojim návštevníkom má rozhodne čo ponúknuť. Najväčším lákadlom je bezpochyby jediný slovinský národný park - Triglav, ktorý sa rozkladá v Julských Alpách na severozápade krajiny. Práve v nádhernom prostredí Triglavského národného parku leží v historickom mestečku Radovljica naše najpredávanejšie ubytovanie v Slovinsku – Hotel Grajski dvor ***. Či už si vyberiete izbu typu Standard, typu Comfort, alebo priestrannú rodinnú izbu pre až 4 osoby, tešiť sa môžete na vysokú úroveň vybavenia aj poskytovaných služieb. V modernej reštaurácii s rustikálnym interiérom a terasou si pochutnáte na bufetových raňajkách a v prípade polpenzií aj servírovaných trojchodových večerách. V okolí Radovljice lákajú k návšteve napríklad nádherné ľadovcové jazerá Bohinj a Bled, tiesňavy Vintgar a Mostnica alebo vodopád Šum. Parádny pobyt si tu užijete aj v zime, kedy sa impozantné slovinské hory menia na raj lyžiarov.

Autor článku:

Eliška SrncováEliška Srncová
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet