Objavte to NAJ zo Slovenska: 9 NAJkrajších vonkajších a vnútorných wellness centier

Oddych od každodenných povinností si raz za čas zaslúži každý z nás. Zvoľte nezameniteľný relax v najlepších wellness centrách na Slovensku - posedenie vo vírivke, v horúcej saune a následné schladenie pod ľadopádom pomôže tiež vášmu zdraviu!
Objavte to NAJ zo Slovenska: 9 NAJkrajších vonkajších a vnútorných wellness centier

Počas odpočinku vo wellness ľahko zabudnete na všetky starosti všedných dní. Vybrali sme pre vás 9 najlepších wellness centier na Slovensku, kde si užijete kráľovskú starostlivosť.

Wellness Zelená žaba | Trenčianske Teplice

1. Wellness Zelená žaba | Trenčianske Teplice

Pokojná príroda za Trenčianskymi Teplicami v sebe nečakane ukrýva skvostné Wellness Zelená žaba navrhnuté slávnym Bohuslavom Fuchsom. Po nedávnej rekonštrukcií vás tu čaká luxusná centrálna vírivka obklopená dovedna siedmymi tubusmi. Každý z nich má v sebe čosi iné - dámsku a pánsku šatňu s priestrannými skrinkami, oddychovú miestnosť, fínsku, infra, bylinkovú a parnú saunu. Zadné steny niektorých miestností sú pokryté soľnými kameňmi, ktoré nielen podčiarkujú krásne vyhotovenie sáun, ale tiež uvoľňujú dýchacie cesty. Naviac si v saunách vychutnajte chromoterapiu - postupne sa meniace farebné svetlo, ktoré priaznivo pôsobí na ľudský organizmus. Po blahodárnom pobyte v saune sa schlaďte v ochladzovacom bazéne a odpočívajte vo vírivke kráľovských rozmerov. Dokonalý zážitok vám umocní pohľad do otvorenej prírody a spev vtákov.

Otváracia doba:

  • PO-UT: zatvorené
  • ST-PIA: 16:00 - 22:00 hodín
  • SO - NE: 14:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Základné vstupné na 2 hodiny pre dospelú osobu je 17 €, vstup je možný tiež pre študentov a seniorov.

Pozrite sa na tipy, kde sa môžete ubytovať, nech to máte do wellness skutočne blízko.


Wellness Permon´s Paradise | Vysoké Tatry

2. Wellness Permon' s Paradise | Vysoké Tatry

Jedinečný Tatranský národný park sa oplatí navštíviť nielen pre nespútanú prírodu a najkrajšie slovenské hory, vydajte sa tiež za najväčším wellness centrom v Grand hoteli Permon. Uchváti vás najmä saunové centrum Sauna Paradise s neuveriteľnou rozlohou až 1620 m², ktorému sa rozmermi žiadne iné na Slovensku nevyrovná. Okrem klasických sáun si doprajte aj oddych v tatranskom štýle - čaká tu na vás parná sauna Líščia nora, Svištia lúka, Vydrí brloh či relaxačná miestnosť Medvedí brloh. Oddych v nich striedajte s posedením v soľnej jaskyni, na masážnych sedadlách, schlaďte sa pod ľadopádom či ľadovými sprchami a skutoční milovníci otužovania sa môžu tešiť na schladenie sa v Pstruhovom kúpeli - vonkajšom jazierku, v ktorom žijú pstruhy. Ak vám chýba zábava vo vode, v hoteli Permon môžete navštíviť tiež bazénový svet Aqua Paradise, bohaté procedúry, masáže či zábaly si užijete v Spa Paradise a Beauty Paradise.

Wellness v Grand hoteli Permon si užijú aj vaše deti, pre ktoré je tu postavený unikátny detský wellness svet Kids' Paradise. Zábavu aj relax si doprajú v detskom bazéne (teplota vody 33 °C) so šmykľavkami aj detským vodotryskom či perličkovým posedením. Nechýbajú tu ani detské vírivky, infrasauna relaxačná miestnosť “Jahôdka”. Vrcholom zábavy je jedinečný Movie tobogán s dĺžkou 63 m, jazdu ním vám spríjemnenia premietané obrázky.

Otváracia doba (líši sa od dní a častí areálov):

  • PO-PIA: 13:00 - 22:00 hodín
  • SO-NE + prázdniny a štátne sviatky: 10:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup pre dospelú osobu je 33 €. Celodenný vstup pre deti do Aqua Paradise a Kids' Paradise + Sauna Paradise (len v sprievode rodičov) za 50 % z ceny pre dospelého. Vstup do Sauna Paradise pre deti do 6 nie je možný. Vstup do Aqua Paradise a Kids' Paradise je zadarmo.

Pozrite sa na tipy, kde sa môžete ubytovať, nech to máte do wellness skutočne blízko.


Sai Wellness | Senec

3. SAI Wellness | Senec

Priaznivý vplyv saunovania a relaxácie si naplno užite aj na brehu Slnečných jazier. Navštívte SAI Wellness v Senci, ktoré sa pýši 8 modernými saunami. Každá z nich je niečím výnimočná, a tak navštívte všetky - soľnú saunu, tureckú saunu Hammam, bambusovú saunu, fínsku saunu aj 2 infrasauny. O skutočne jedinečné zážitky sa postarajú sauna Ruská baňa a aromatická parná sauna, v ktorých sa tiež konajú saunové rituály. Oddych pokračuje v dvoch vnútorných a jednej vonkajšej vírivke. Vaše nohy pomôže prekrviť Kneippov chodník.

Ak vám samotné saunovanie príde nudné, je načase vyskúšať saunové rituály - a SAI Wellness Senec má vo svojej ponuke skutočne bohatý výber. V každej jednej saune tak môžete prežiť nevídaný ceremoniál, ktorý naviac povzbudí vaše zdravie aj psychiku. Navštívte napríklad voňavú aromaterpaiu, ruské metličkovanie, peeling, muzikoterapiu so spievajúcimi miskami či terapiu vonným dymom a ďalšie.

Otváracia doba (líši sa od dní a sezóny):

  • NE-ST + sviatky: 12:00 - 22:00 hodín
  • ŠT-SO: 12:00 - 24:00 hodín

Vstupné:

  • Vstup na 3 hodiny pre dospelú osobu je 23,90 €. Vstup je možný len pre osoby od 18 rokov, a tak sa tešte na nerušený relax.

Pozrite sa na tipy, kde sa môžete ubytovať, nech to máte do wellness skutočne blízko.


Wellness & Spa Zochova Chata | Malé Karpaty

4. Wellness & Spa Zochova Chata | Malé Karpaty

Odpočinok uprostred prírody si môžete dožičiť nielen počas turistiky, ale aj ponorený do horúcej vody vo vírivke. Wellness v Zochovej Chate vám dožičí skvelý oddych priamo pod korunami mohutných bukov vo vonkajšej vírivke, z ktorej môžete prejsť priamo do sauny v obrovskom sude. Ak ale oddychu vonku nepraje počasie, dajte prednosť relaxu vo vnútornom bazéne s masážnymi tryskami. Interiéry sú zariadené v horskom štýle s prírodnými prvkami, a tak sa vo fínskej, infra, bylinkovej alebo parnej saune budete cítiť ako na dovolenke v horách. Po otužovaní v ľadovom bazéniku či pod zážitkovými sprchami si zdriemnite na vyhrievanom lehátku v tepidáriu, alebo sa prejdite na terasu či do záhrady s romantickým jazierkom. Nevynechajte ani blahodárnu masáž alebo procedúru, po ktorej sa budete cítiť ako znovuzrodený.

Otváracia doba:

  • UT: 13:00 - 22:00 hodín
  • ST-PO: 10:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Vstup k bazénu, vírivke a do saunového sveta na 3 hodiny je 35 €. Vstup je možný len pre osoby od 15 rokov, čo znamená oddych plný nerušenej pohody a ticha.

Zion Spa Luxury | Vysoké Tatry

5. Zion Spa Luxury | Vysoké Tatry

Ako vyzerá skutočný luxus a rozmaznávanie pochopíte až pri návšteve wellness Zion Spa Luxury v Grand Hoteli Kempinski High Tatras vo Vysokých Tatrách, priamo na brehu Štrbského plesa. Už pri príchode vás nadchnú prepychové a moderné interiéry, luxus vás obklopí tiež vo vnútornom bazéne s rozmermi 16 x 8 m, ktorý je určený hlavne na oddych. Vodné radovánky vám spríjemní výhľad na ľadovcové jazero a štíty Tatier, nad hlavou sa vám budú trblietať krištáľové lustre. Oddych pokračuje tiež vo vírivke, suchej soľnej saune a aromatickej parnej saune. Po pobyte v teple sa schlaďte pod ľadovým vodopádom, v ochladzovacom bazéne či prechádzkou po Kneippovom chodníku. Nechýba tu ani relaxačná miestnosť, Spa bar či fitness centrum. Relaxačné procedúry vám vyškolený personál poskytne aj v súkromnej miestnosti pre dve osoby. Zo Zion Spa Luxury Grand Hotel Kempinski High Tatras tak odídete s dokonale oddýchnutým telom, duchom aj mysľou.

Otváracia doba:

  • NE-ŠT: 8:00 - 22:00 hodín
  • PIA-SO: 8:00 - 23:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup do fitness a wellness zóny pre dospelú osobu je 60 €. Celodenný vstup do fitness a wellness zóny pre dieťa do 17 rokov je 30 €. Dieťa do 6 rokov má vstup zadarmo.

Pozrite sa na tipy, kde sa môžete ubytovať, nech to máte do wellness skutočne blízko.


Wellness & Spa Kaskady | u Banské Bystrice

6. Wellness & Spa Kaskady | pri Banskej Bystrici

Zabudnite na stres i únavu a posilnite svoju imunitu v omamne pôsobiacom wellness v Hoteli & Spa Resort Kaskady, ktorý leží len 16 km od Banskej Bystrice. Celoročne sa tu môžete ponoriť do termálnej vody obohatenej o minerály vo vnútornom relaxačnom a oddychovom bazéne s tryskami. V teplých mesiacoch sa k nim pridajú tiež vonkajšie bazény určené na oddych. Vstúpte tiež do saunového sveta a ocitnete sa v úžasnom mieste plnom tlmeného svetla, tepla a vôní, ktoré opantajú vaše zmysly. Skvelú relaxáciu vám zaručí fínska sauna, parná aj infrasauna, váš čuch a celú dýchaciu sústavu poteší eukalyptová, bylinková a mentolová sauna. Po minútach oddychu sa schlaďte pod ľadopádom a príjemné chvíle nechajte doznieť na vyhrievanom lehátku tepidária. Stále sa necítite dostatočne zrelaxovaný? Zverte sa do rúk miestnym skúseným masérom alebo si doprajte ajurvédske liečivé procedúry.

Otváracia doba:

  • PO-PIA: 10:00 - 21:30 hodín
  • SO-NE + sviatky a prázdniny: vstup po 18:00 hodín

Vstupné (líši sa od sezóny a dní):

  • Vstup do wellness a bazénov na 3 hodiny v bežné dni pre dospelú osobu je 13,90 € (do 13:00 hodín), 21 € (po 13:00 hodín). Vstup do wellness a bazénov na 3 hodiny v bežné dni pre dieťa do 12 rokov je 10 € (do 13:00 hodín), 12 € (po 13:00 hodín). Vstup je nutné zarezervovať vopred.

Pozrite sa na tipy, kde sa môžete ubytovať, nech to máte do wellness skutočne blízko.


Wellness & Spa Palace Art | Pezinok

7. Wellness & Spa Palace Art | Pezinok

Wellness centrum Palace Art v Pezinku len 20 km od Bratislavy nám pripomína umenie užívať si život a vychutnávať ho plnými dúškami. Hneď pri vstupe vás privíta mozaika dvoch pávov, ktoré strážia pohodu na lehátkach aj v nadštandardnej vírivke pre až 16 osôb. Moderná fínska, infra aj parná sauna vaše telo dokonalé prehreje a vy sa potom následne môžete oddávať nerušenému oddychu na lehátkach. V slnkom zaliatych dňoch si môžete usadiť aj na vonkajšej terase. Doprajte si aj jednu z bohatej ponuky masáží, v ponuke je napríklad bylinková masáž horúcimi morskými mušľami či terapeutická masáž na mieru pre vás.

Otváracia doba:

  • PO-PIA: 13:00 - 21:00 hodín
  • SO-NE + sviatky: 10:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup pre dospelú osobu je 40 €, viac informácii na recepcii. Vstup je nutné rezervovať vopred.

Pozrite sa na tipy, kde sa môžete ubytovať, nech to máte do wellness skutočne blízko.


Amade Wellness & Spa | u Dunajské Stredy

8. Amade Wellness & Spa | pri Dunajskej Strede

Elegantné a charizmatické Wellness & Spa v Hoteli Amade Château neďaleko Dunajskej Stredy vás nadchne nielen sviežim priestorom, ale tiež starostlivosťou. Zaplávať si tu môžete vo vonkajšom plaveckom bazéne, vo vnútri vás čaká relaxačný bazén plný atrakcií, ktorý je naviac priamo prepojený s vírivkou. Relax v objatí tepla si užijete do sýtosti vo fínskej, parnej a infrasaune. Voňajú v nich esenciálne oleje, ktoré omladzujú a dodajú novú energiu telu aj mysli.

Unikátom v Amade Wellness & Spa sú veľkolepé turecké kúpele Hamam vybudované podľa návrhu rodených tureckých architektov. Zážitok ako z príbehov Tisíc a jednej noci zažijete v parnom kúpeli pod maľovanými klenbami, doprajte si tu tiež tradičné kúpeľné rituály, ktoré prebudia telo a osviežia ducha.

Otváracia doba:

  • PO-PIA: 9:00 - 21:00 hodín
  • SO-NE: 8:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup do wellness pre dospelú osobu je 50 €, vstup počas všedných dní po 17. hodine je 35 €. Vstup pre deti do 15 rokov je 25 €, deti do 6 rokov majú vstup zadarmo.

Pozrite sa na tipy, kde sa môžete ubytovať, nech to máte do wellness skutočne blízko.


Wellness Elizabeth | Trenčín

9. Wellness Elizabeth | Trenčín

Prepych priamo pod Trenčianskym hradom si užijete vo wellness centre v štýle rímskych kúpeľov hotela Elizabeth. Ako v oáze pokoja sa budete cítiť pri oddychu v hydromasážnom bazéne, kde sa o vašu pohodu postarajú masážne trysky. Vaše telo vyhreje príjemné teplo vo fínskej, rímskej, parnej alebo bylinkovej saune, kde si užijete tiež príjemnú vôňu a svetelnú farebnú terapiu. Imunitu posilnite následným ochladením sa pod špeciálnymi sprchami s názvom Studená hmla a Tropický dážď, alebo dajte prednosť ľadovej drti. Dopriať si tu môžete tiež masáž.

Otváracia doba:

  • PO-PIA: 14:00 - 22:00 hodín
  • SO-NE + sviatky: 10:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Vstup na 2 hodiny pre dospelú osobu je 17 €. Jedno dieťa v sprievode dospelého má vstup do wellness zadarmo, každé ďalšie dieťa platí 6 €. Vstup na dve hodiny pre deti do 12 rokov je 8,50 €.Deti do 6 rokov nemajú vstup povolený, a tak si vo wellness užijete skutočné ticho a pohodu.

Pozrite sa na tipy, kde sa môžete ubytovať, nech to máte do wellness skutočne blízko.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet