Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobytu v maďarskom Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa ****

Vydajte sa spolu so Szabim, členom nášho Travelking tímu, do maďarského Sárváru. Konkrétne do Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? Aké výletné ciele musíte navštíviť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobytu v maďarskom Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na rodinnú dovolenku som sa vybral s dcérou do maďarského mesta Sárvár. Práve tam totiž leží jeden z najlepších kúpeľných hotelov v Maďarsku - Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa ****. Pretože som cestoval s dieťaťom, určite bola najpohodlnejšou a najrýchlejšou variantou cesta autom. Vyrážali sme z Budapešti a trasa dlhá 208 km nám zabrala niečo málo cez 2 hodiny. Väčšinu cesty do Sárváru vedie diaľnica, takže cesta bola pohodová. Cesta z Bratislavy by trvala len približne hodinu a pol jazdy (cca 150 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Na výber je parkovanie na vonkajšom parkovisku alebo v garáži. Obe varianty sú platené. Hotel ponúka možnosť rezervovať si parkovanie v garáži vopred a mať tak garantované miesto (cena je 12,5 €/noc). Prípadne je možné skúsiť šťastie s voľnými parkovacími miestami až pri príchode. V tomto prípade je cena 6,5 €/noc. Pokiaľ by boli náhodou hotelové parkoviská plné, stále je tu možnosť zaparkovať na platených i neplatených verejných parkoviskách v okolí.

Kde sme sa ubytovali?

Len čo prídete do Sárváru, zahliadnete vysokú vežu, ktorú určite neminiete. Nachádza sa v areáli vychýrených miestnych kúpeľov a môžete sa podľa nej orientovať. Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa **** totiž nájdete hneď vedľa miestnych kúpeľov, s ktorými je dokonca prepojený krytou chodbou. Okrem termálov sa v mestečku nachádzajú aj ďalšie lákadlá pre páry i rodiny s deťmi. Nájdete tu napríklad historické centrum, hrad aj krásnu botanickú záhradu s arborétom.

Ubytovaní sme boli v rodinnej izbe, ktorá je naozaj pekná a priestranná. Skladala sa z obývacej časti, spálne a kúpeľne. V obývacej časti sa nachádza posedenie - stolík, kreslá a gauč, ktorý je možné využiť aj ako prístelku. Je tu tiež priestranná šatníková skriňa, písací stôl, minibar, televízia, trezor, klimatizácia a set na prípravu kávy a čaju. V spálni je potom komfortná manželská posteľ, v kúpeľni zase vaňa, sprcha aj fén. Do izby je možné umiestniť detskú postieľku aj prístelku.

Izba aj celá budova hotela je veľmi štýlová a moderná, nájdete tu všetko, čo na skvelý pobyt potrebujete. Určite ani nezatúžite hotel opúšťať a chodiť kamkoľvek inam.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho balíčka bolo stravovanie formou all inclusive, čo zahŕňalo nielen raňajky, obedy a večere formou bufetu, ale aj popoludňajšiu desiatu a neobmedzenú konzumáciu nápojov. Výber pokrmov bol skutočne bohatý a vybral si každý. V raňajkovom bufete nechýbali studené ani teplé jedlá a slané aj sladké varianty. Obedové a večerné bufety boli tiež vynikajúce. Na výber boli rôzne prílohy, druhy mäsa, zelenina, dezerty... Čo sa týka nápojov, tak počas dňa sme si mohli naliať vodu, džúsy, sódovky, čaje a kávu. Nechýbal ani alkohol – pivo a víno.

Na raňajky, obed a večeru je nutné chodiť v adekvátnom oblečení. Olovrant a nápoje si však môžete užiť len v župane.

Vzhľadom na to, že sme mali all inclusive stravovanie, tak sme okolité reštaurácie a kaviarne nenavštívili.

Aké bolo wellness centrum / termálne kúpele v hoteli?

Hotel nemá vlastné wellness centrum, zato je však prepojený s vychýrenými termálnymi kúpeľmi krytou chodbou. To je skvelé, pretože si v izbe len oblečiete plavky, župan a môžete vyraziť. Keď sme počas dňa dostali hlad alebo sa chceli napiť, zase sme sa ľahko mohli vrátiť do hotela a znova do termálov. Na vstup do kúpeľov potrebujete náramkové hodinky, ktoré dostanete na recepcii hotela počas check inu.

Kúpele sa delia na dve časti. V tej liečebnej nechýba vonkajší a vnútorný zážitkový aj liečebný bazén a vnútorný zážitkový bazén s liečivou vodou. Ďalej je tu zážitková časť zameraná predovšetkým na rodiny s deťmi. Je tu bazén s umelými vlnami, detský zážitkový bazén so šmykľavkami a hračkami pre najmenších, veľká vírivka, detský bazén s atrakciami, 25 m dlhý plavecký bazén, šmykľavky, terasy na slnenie. My sme využili predovšetkým túto druhú detskú časť.

Pokiaľ dostanete hlad alebo chuť na niečo dobré priamo v kúpeľoch a nebudete sa chcieť vracať do hotela, môžete sa, samozrejme, občerstviť aj tu. Nie je to však v rámci all inclusive.

Aký bol servis pre deti?

Okrem rodinných izieb, detskej postieľky či prístelky hotel ponúka množstvo výhod pre rodiny s deťmi. V reštaurácii majú pre deti k dispozícii špeciálne menu. Ďalej je v hoteli Detský raj, čo je herňa plná hračiek a atrakcií. A herňa nechýba ani v kúpeľoch, kde je navyše aj školička s učiteľkami, ktoré môžu na deti dohliadnuť. Je možné ju využiť pre deti od 3 rokov. Rodičia bábätiek ocenia aj kuchynku, kde je možné pripraviť stravu pre malé deti, alebo odpočiváreň a prebaľovacie miestnosti. Vodné radovánky si deti užijú v bazéniku so šmykľavkami a hračkami, alebo v bazéne s atrakciami.

Kam sa vydať na výlet?

Na výletovanie sme veľa času nemali, ale môžem odporučiť:


Záverečné hodnotenie pobytu v Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa ****

„Už som navštívil množstvo miestnych i zahraničných hotelov a musím povedať, že som bol príjemne prekvapený vybavením a servisom, ktoré Resort Park Inn ponúka. Vynikajúce bolo aj all inclusive – raňajky, obedy, večere i olovrant boli naozaj chutné a s bohatým výberom. Veľkým plusom bola aj neobmedzená konzumácia nápojov. So slávnymi kúpeľmi je hotel prepojený chodbou, takže si môžete užívať kúpanie v bazénoch, vrátiť sa na jedlo do hotela a zase sa ísť kúpať. Môj tip znie, vydajte sa sem vo všedné dni, kedy je v Sárvári aj kúpeľoch menej ľudí.”


👍 Pobyt v Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa **** bol osobne overený Szabim, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 24. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet