Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Hoteli Thermana Park Laško ****

Vydajte sa spolu so Zoltanom, členom nášho Travelking tímu, do Slovinska. Konkrétne do Hotela Thermana Park Laško ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Hoteli Thermana Park Laško ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

V lete 2023 som sa dovolenku v Slovinsku rozhodol pojať netradične, a tak sme s partnerkou namiesto Julských Álp zamierili do kúpeľného mestečka Laško. Cestovali sme autom z maďarského Miskolca, odkiaľ sme išli po diaľnici smerom na Budapešť a potom na trojmedzie so Slovinskom a Chorvátskom. Po diaľnici sme pokračovali aj na slovinskom území, a tak sme si pri hraniciach zakúpili za 16 € diaľničnú známku s platnosťou na 7 dní. Vzhľadom na to, že sme po diaľnici išli až takmer do cieľa, sa kúpa slovinskej diaľničnej známky rozhodne vyplatila. Aj s dlhšou zastávkou pri rozhľadni Vinarium Tower nám trasa dlhá viac ako 600 km zabrala zhruba 7 hodín jazdy.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo vedľa hotela je veľké parkovisko chránené závorou, ktoré sme mohli využiť zadarmo a bez predchádzajúcej rezervácie. Po príchode sme auto zastavili priamo pred hlavným vchodom do hotela a potom, čo sme si vyložili batožinu, sme ho preparkovali na vonkajšie miesto. Za poplatok je možné parkovať v podzemnej garáži, túto možnosť sme nevyužili.

Kde sme sa ubytovali?

Jednou z hlavných výhod Hotela Thermana Park Laško **** je jeho poloha v jednej z najkrajších častí Slovinska. Nájdete ho v kúpeľnom mestečku Laško, ktoré leží uprostred nádhernej prírody plnej zelených kopcov. Vďaka okolitým lesom je celá lokalita naozaj očarujúca a hneď po príchode nás obklopila tá pravá relaxačná atmosféra. Budova hotela sa nachádza priamo na brehu rieky Savinja. Stačí teda prejsť most a ocitnete sa na krásnej kúpeľnej promenáde, ktorá je ako stvorená na romantické prechádzky do starobylého centra mesta.

Exteriér aj interiér hotela ma na prvý pohľad nadchli. Mám rád veľké otvorené priestory s množstvom svetla, a v tomto hoteli ich bolo naozaj veľa. Po bezproblémovom check ine pri hlavnej recepcii vo veľkej vstupnej hale sme preskleným výťahom vyšli do 2. poschodia. Ubytovaní sme boli v izbe typu Comfort Plus, ktorú sme si hneď po príchode zamilovali pre jej moderný dizajn a balkón s krásnym výhľadom na rieku. Izba bola naozaj priestranná a čistá. Súčasťou vybavenia bola veľká plochá televízia, pohovka, minibar, pracovný stôl so stoličkou a, samozrejme, nechýbala veľká manželská posteľ. Vzhľadom k tomu, že ma trápia bolesti chrbta, veľmi oceňujem vysoko kvalitný matrac, vďaka ktorému som sa každé ráno prebúdzal nabitý energiou. Súčasným trendom zodpovedala aj kúpeľňa, v ktorej boli okrem vane, toalety a umývadla aj župany, papuče, fén a sada kozmetiky.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho balíčka bola polpenzia v podobe bufetových raňajok a večerí, ktoré sa podávali v úžasne čistej, svetlej a priestrannej hotelovej reštaurácii. Ranná aj večerná ponuka jedál bola skutočne pestrá a skladala sa z pokrmov pripravených primárne z miestnych surovín. Neviem si ani predstaviť lepšie ráno ako v Hoteli Thermana Park Laško ****. Potom, čo som sa skvele vyspal na maximálne pohodlnej posteli, na mňa čakali tie najlepšie raňajky. Na bufetových stoloch bolo množstvo druhov teplých i studených pokrmov: vajíčka na rôzne spôsoby, údeniny a syry, teplé fazule, nátierky, cereálie s mliekom či jogurtom, slané i sladké pečivo, dezerty, čerstvé ovocie i zelenina a mnoho ďalšieho. Počas raňajok bol v reštaurácii prítomný šéfkuchár, ktorý nám na prianie pripravil lahodnú omeletu zo surovín, ktoré sme si vybrali. Mne osobne najviac chutilo čerstvé celozrnné pečivo v omelete. Túto dobrotu som zatiaľ nikde inde neochutnal a to je naozaj škoda, pretože by som ju najradšej raňajkoval každý deň. Nechýbalo ani veľa alternatív pre hostí s potravinovými alergiami, pre vegánov aj pre tých, ktorí si strážia líniu. Verím, že na týchto hotelových raňajkách si skrátka pochutnal úplne každý.

Aj v prípade nápojov bolo počas raňajok z čoho vyberať. S partnerkou sme si najviac obľúbili domáce limonády z čerstvého ovocia. Tie neobsahovali žiadny pridaný cukor, čo nám vyhovovalo, ale kto by si malinovku predsa len chcel prisladiť, tak mohol. Pestrá bola taktiež ponuka džúsov a vynikajúcu kávu sme si mohli sami pripraviť v automatickom kávovare.

Osobne overené: Hotel Thermana Park Laško ****Superior

Večerný bufet zahŕňal rôzne jedlá slovinskej i medzinárodnej kuchyne. Okrem pokrmov z mäsa pripraveného na rozmanité spôsoby boli na bufetových stoloch aj bezmäsité špeciality pre vegetariánov a vegánov. Všetky jedlá boli skvele uvarené aj ochutené a v tomto smere nemám naozaj jedinú výhradu. Rád som využil príležitosť ochutnať dokonca pre mňa exotické ajurvédske pokrmy, ktoré sú zdravé, ľahké a zároveň naozaj lahodné. Počas večerí a následného posedenia s výhľadom na rieku som na objednávanie nápojov využíval nápojový lístok, ktorý som si pomocou QR kódu jednoducho nahral do telefónu.

Súčasťou hotela je aj à la carte reštaurácia, kde je možné si kedykoľvek cez deň objednať pokrmy z jedálneho lístka, v ktorom sú zahrnuté ako tradičné, tak aj ajurvédske špeciality. My sme však trávili väčšinu času na výletoch, takže sme v hoteli ani raz neobedovali. V reštaurácii na prvom poschodí hotelových termálnych kúpeľov je aj počas relaxácie a vodných radovánok možné doplniť energiu napríklad pizzou, šalátmi, smoothie nápojmi a ďalším občerstvením.

Ako sme sa najedli v okolí?

Celodenný výlet k jazeru Bled sme si osladili slávnym slovinským dezertom kremšnita, ktorý bol pred viac ako 70 rokmi prvýkrát pripravený práve tu. Zákusok sme si dali priamo v kaviarni hotela Park, kde údajne pripravujú tú najlepšiu kremšnitu. A ja súhlasím – chutnejší variant tohto zákusku z krehkého cesta a zamatového krému som naozaj nejedol!

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Najväčšou prednosťou hotela je to, že je priamo prepojený s areálom termálnych kúpeľov Thermana Laško. Ide o unikátny areál ukrytý pod najväčšou sklenenou kupolou v Európe. Priamo z izby sme teda v župane mohli vyraziť za relaxáciou aj zábavou vo vode. Areál je rozdelený na krytú a nekrytú časť. V tej vnútornej je napríklad rekreačný bazén, bazén s vlnobitím, divoká rieka, Kneippov kúpeľ, tri vírivky (z toho jedna s termálnou vodou), niekoľko toboganov a vodný park pre deti. Vonku na návštevníkov čaká plavecký a detský bazén, vonkajšia vírivka a množstvo atrakcií pre malých aj veľkých vrátane niekoľkých šmýkačiek a toboganov. Najväčší z bazénov je termálny s vodou s teplotou 32 °C, ktorý má vonkajšiu aj zastrešenú časť. Teplota vody bola vo všetkých bazénoch optimálna - v rozmedzí 26-34 °C. My sme si na pobyt prišli oddýchnuť od starostí všedných dní, takže sme strávili najviac času vo vonkajšej vírivke. Tá je obklopená zeleňou a je z nej krásny výhľad na rieku, čo je na relaxáciu dokonalá kombinácia. Vyznávačov saunovania poteší saunový svet so 7 rôznymi druhmi sáun a ochladzovacím bazénikom.

Priestoru termálov dominuje obrovská sklenená kupola, ktorá kryje vnútornú časť areálu. Kupola je veľmi pôsobivá a rôzne sa otáča a otvára, takže dovnútra neustále prúdi čerstvý vzduch, čo vytvára príjemnú klímu. Termálne kúpele Thermana Laško sú prístupné nielen hotelovým hosťom, ale aj verejnosti. Ich kapacita však naozaj veľká, takže bolo návštevníkov po celú dobu nášho pobytu tak akurát, aby sme si relaxáciu, bazény aj atrakcie užili bez radov. Celkovo sme boli z wellness a vodného parku nadšení. Za každého počasia tu na vás čaká nerušený odpočinok aj zábava vo vode. Hotel je tak skvelá voľba pre rodiny i páry, či už idú na relaxačný, alebo aktívny pobyt.

Aké boli ďalšie služby v hoteli?

Snažím sa udržiavať v kondícii aj na dovolenke, takže som ocenil hotelové fitness centrum. Posilňovňa je vybavená ako činkami, tak strojmi na kardio aj posilňovanie. Som rád, že som si čas na cvičenie našiel aj počas pobytu – aspoň som nemusel mať také výčitky z kráľovského hodovania v rámci polpenzie. 🙂

Kam sa vydať na výlet?

  • Prvý výlet sme si urobili už počas cesty do hotela – zastavili sme sa pri vyhliadkovej veži Vinarium Tower, ktorá sa nachádza neďaleko hraníc s Maďarskom. Jedinečnosť tejto takmer 55 metrov vysokej rozhľadne spočíva v tom, že ponúka krásny panoramatický výhľad na územie hneď 4 štátov: Maďarska, Slovinska, Chorvátska a Rakúska. Na vyhliadkovú plošinu sa dostanete buď pešo po 240 schodoch, alebo výťahom. Vstupenka pre dospelého stojí 7 €.

  • Z hotela je najbližším výletným cieľom stredoveký hrad Celje. Autom sa k nemu dostanete za 20 minút, prípadne sa k nemu môžete vydať pešo po turistickom chodníku (asi 10 km jedným smerom). Interiéry hradu je možné vidieť na prehliadke a potom sa pokochať výhľadom na mesto a rieku pod ním.

  • Milovníkom historických pamiatok odporúčam navštíviť hodinu jazdy autom vzdialené mesto mesto Ptuj, ktoré je považované za najstaršie a najkrajšie v celom Slovinsku. Mesto je plné architektonických skvostov pripomínajúcich jeho dlhú a bohatú históriu. Vďaka kombinácii mnohých pamiatok a inde nevídanej čistoty je Ptuj rozhodne jedným z najkrajších miest, ktoré som navštívil. Dominantou mesta je stredoveký hrad Ptuj, z ktorého je krásny výhľad.

  • Hlavné slovinské mesto Ľubľana je od hotela vzdialené len 1 hodinu jazdy autom, takže si môžete pokojne urobiť výlet aj do metropoly. Aj v Ľubľane je možné vidieť veľa pamiatok, napríklad Ľubľanský hrad, katedrála sv. Mikuláša, Trojmostie či krásne námestia (Radničné, Staromestské a ďalšie). Oproti iným slovinským mestám to v Ľubľane naozaj žije a počas nášho výletu sa tu konal napríklad skvelý food festival.

  • Jazero Bled je síce od hotela vzdialené 1,5 hodiny cesty autom, ale rozhodne stojí za to! Veľmi som sa tešil, až toto slávne miesto, ktorého fotka zdobia snáď všetky cestovné katalógy o Slovinsku, uvidím na vlastné oči. A musím priznať, že v skutočnosti vyzerá jazero snáď ešte lepšie ako na obrázkoch! My sme sa rozhodli využiť pekné počasie a za 30 € sme si na 1,5 hodiny prenajali loďku, s ktorou sme sa doplavili až na ikonický ostrovček s kostolíkom. Na skale na brehu jazera sa vypína impozantný hrad Bled, kam je možné ísť na prehliadku.

  • Keď už sme boli pri Blede, nenechali sme si ujsť tiesňavu Vintgar. Tento 1,6 km dlhý chodník vedúci nádhernou prírodou okolo rieky Radovna je jedným z najkúzelnejších turistických cieľov v Slovinsku. Vstupenky odporúčam predovšetkým počas letnej sezóny zarezervovať cez web vopred, vyjdú na 10 € za dospelú osobu.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Thermana Park Laško ****

„Pobyt v Hoteli Thermana Park Laško **** bol jedným slovom fantastický. Hneď po príchode ma očarili otvorené priestory, moderný dizajn a dokonalá čistota. Izba bola priestranná, skvele vybavená a bol v nej pokoj. Vďaka kvalitnému matracu som sa každú noc skvele vyspal. V okolí je množstvo parádnych výletných cieľov, avšak vďaka obrovskému vodnému parku s wellness si pobyt užijete za každého počasia. Hotel je ideálny na aktívnu aj odpočinkovú dovolenku - relaxovať môžete ako v saunách či vírivkách, tak v krásnej okolitej prírode. Vynikajúca bufetová polpenzia ďaleko predčila moje očakávania a výborný personál sa o nás skvele postaral. Pobyt odporúčam zamilovaným párom, rodinám s deťmi aj seniorom – každý si zaiste príde na svoje.”


👍 Pobyt v Hoteli Thermana Park Laško **** bol osobne overený Zoltanom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet