Osobne overené: Recenzia pobytu s koňmi i kúpeľmi v maďarskom Sárvári v Hoteli Vadkert Major ***

Vydajte sa spolu so Zoltanom, členom nášho Travelking tímu, do maďarského Sárváru. Konkrétne do Hotela Vadkert Major ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s koňmi i kúpeľmi v maďarskom Sárvári v Hoteli Vadkert Major ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 20. 5. 2022 - 22. 5. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Vadkert Major ***
  • Lokalitou ubytovania je: Sárvár
  • Cestoval som s: Dcérou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt v Hoteli Vadkert Major *** sme sa vybrali z mesta Miskolc na severe Maďarska. Do Sárváru ležiaceho neďaleko hraníc s Rakúskom sme prešli zhruba 410 km smerom na západ a cesta nám trvala asi 3 hodiny a 45 minút. Celú trasu sme išli po diaľnici, na ktorú je v Maďarsku nutné zaobstarať diaľničnú známku - tá 10-dňová vyjde na 3 820 HUF (cca 9,60 €). Ak by sme vyrážali z Bratislavy, cesta by nám zabrala približne 1 hodinu a 35 minút (133 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Využili sme to, že parkovanie bolo v cene balíčka. Auto sme zaparkovali na vonkajšom parkovisku priamo pred hotelom. Výhodou bolo, že auto stálo priamo pred našou izbou, a tak sme ho mali „pod dohľadom“.

Kde sme sa ubytovali?

Nájsť hotel bolo veľmi ľahké. Nachádza sa na južnej strane mesta, kde je pokoj a veľa zelene. Obrovskou výhodou je, že letný vchod (otvorený od júna) vychýrených termálnych kúpeľov Sárvár je od hotela vzdialený iba 2 minútky chôdze. K hlavnému vchodu Spa and Wellness Centra Sárvár sa dostanete pešo asi za 8 minút.

Budova hotela slúžila pôvodne ako lovecký zámok a svoju súčasnú podobu získala počas nedávnej rekonštrukcie. Celý areál hotela nám ochotne ukázal usmievavý personál. My sme boli ubytovaní v jednom z prízemných krídiel. K izbe náležala príjemná predzáhradka s krásnym výhľadom na jazierko a jazdeckú dráhu, a tak sme mohli od rána pozorovať kone. Izba bola dostatočne veľká a pekne vyzdobená, takže sme sa v nej cítili veľmi príjemne. Kúpeľňa so sprchou bola vyhovujúca a priestranná.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Po takmer 4-hodinovej ceste nás potešilo, že sme hneď po príchode dostali ako občerstvenie sladké palacinky. Na prvú večeru sme si mohli zostaviť menu so 4 chodmi. Bolo možné voliť medzi 5 druhmi polievok, 6 druhmi hlavných jedál a rôznymi šalátmi a dezertmi. Možnosti výberu boli skutočne bohaté. Nad rámec stravy v balíčku je možné objednávať pokrmy z jedálneho lístka. Na večeru je reštaurácia otvorená od 18:00 do 22:00 hodín (posledné objednávky sa prijímajú o 21:30 hodín). Výhodou pre rodiny s deťmi je, že je k dispozícii aj detské menu s obľúbenými pokrmami malých hostí, ako sú napríklad špagety, vyprážaný syr, kuracie prsia a podobne. Dcéra si pochutnala na špagetách s kuracím mäsom. Ja som si dal gulášovú polievku a kuracie mäso s hranolkami. Všetky jedlá boli veľmi chutné a navyše podávané v štýlových tanieroch, ktoré krásne ladili s atmosférou reštaurácie. Porcie boli skutočne veľké, takže sme toho nakoniec zjedli viac, než by sme mali. 😊

V hoteli sme raňajkovali dvakrát a raňajky mali zakaždým inú podobu. Prvý deň sme dostali servírované raňajky, pretože až na našu izbu bol hotel v podstate prázdny. Avšak mohli sme si bez obmedzenia objednávať jedlá, ktoré mali bežne v raňajkovej ponuke. My sme si ako prvé dali studené raňajky – rôzne druhy pečiva s veľkým výberom syrov, údenín a zeleniny. K tomu, samozrejme, aj maslo, nátierky či džemy na natretie pečiva. K dispozícii boli aj 3 druhy cereálií s teplými aj studenými mliekami vrátane bezlaktózovej varianty. Na pitie bola k dispozícii káva, cappuccino a džúsy (pomarančový a jablkový). Servírka nám navyše ponúkla teplé dobroty, ako sú vajcia na rôzne spôsoby (miešané, varené, vyprážané), klobásky, párky a ďalšie. Druhý deň pobytu mali raňajky formu bufetu, takže boli všetky uvedené jedlá na švédskych stoloch a my sa mohli obslúžiť podľa vlastnej chuti sami. Keď nás popoludní premohla maškrtnosť, dali sme si v hotelovej reštaurácii palacinky a limonádu. Tentokrát sme si dobroty vychutnali na terase reštaurácie. Porcie boli opäť poctivé a na prvý pohľad veľmi lákavé.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas celodenného výletu do centra Sárváru sme sa najedli v reštaurácii Várkapu Vendéglő. S jedlom sme boli veľmi spokojní a z reštaurácie je navyše krásny výhľad na hrad Nádasdy. Vyskúšali sme aj reštauráciu v Spa and Wellness Centre Sárvár, kde sme si opäť pochutnali. Vrelo teda môžeme odporučiť ako hotelovú reštauráciu, tak aj spomínané dve miesta.

Aké bolo wellness centrum/termálne kúpele v hoteli?

Súčasťou hotela je wellness centrum s krásnym výhľadom na zeleň a kone. Jeho súčasťou je fínska sauna, infra sauna, parný kúpeľ a relaxačná zóna. Vzhľadom na to, že sa hotel nachádza v bezprostrednej blízkosti kúpeľov Sárvár, sme hotelové wellness nevyužili.

Vo vychýrených sárvárskych termáloch sme však strávili celý deň. Musím povedať, že deň v Spa and Wellness Centre Sárvár sme si s dcérou naozaj veľmi užili. Dcéra bola nadšená z mnohých toboganov, šmýkačiek, bazéna s vlnobitím a mnohých ďalších vodných atrakcií. Mňa zase zaujalo, že tu bol aj bazénik a zázemie pre najmenšie deti, takže je toto miesto vhodné aj pre rodiny s bábätkami. Za vstup do kúpeľov sme platili 4 900 HUF (cca 12 €) pre dospelého a 2 500 HUF (cca 6 €) za dieťa vo veku 3 až 14 rokov. Cena zahŕňala aj uloženie vecí v skrinkách.

Aký bol servis pre deti?

Práve Hotel Vadkert Major *** som na pobyt so svojou dcérou zvolil v očakávaní, že si užijeme aktívny víkend. Ukázalo sa, že som nemohol vybrať lepšie. Pre rodiny je toto ubytovanie naozaj perfektnou voľbou a deti ho budú určite milovať rovnako ako moja dcéra. Vďaka množstvu zelene a vonkajšiemu detskému ihrisku je prostredie pre malých hostí veľmi atraktívne. V okolí hotela sa dá behať, hrať bedminton či futbal. Milovníkov zvierat zase poteší malá zoo, kde je možné si pohladiť rôzne domáce zvieratká, ako je napríklad poník či oslík. Dcére sa veľmi páčilo, že tu bolo množstvo koní – počas nášho krátkeho pobytu sme ich videli určite cez 20. Samozrejme si môžete priplatiť aj jazdu na koni. Spomeniem aj možnosť detského stravovania v hotelovej reštaurácii.

Kam sa vydať na výlet?

  • Vyhliadkový vlak – jazdí v lete od 10:00 do 22:00 hodín. Počas necelej hodiny prejde vláčik najznámejšími turistickými miestami, ako sú hrad Nádasdy, reštaurácie, hlavné námestie, detské ihriská. Najbližšia zastávka vláčika je hneď vedľa hotelovej reštaurácie. Rodičom s deťmi rozhodne odporúčam. Denný lístok stál 1 500 HUF (cca 3,70 €) pre dospelého a 1 200 HUF (cca 3 €) pre dieťa.
  • Hrad Nádasdy – dominanta mesta, ktorá určite stojí za prehliadku.
  • Jazda na koni - odporúčam ako nezabudnuteľný zážitok pre deti i dospelých.
  • Spa and Wellness Centre Sárvár – známe sárvárske kúpele ponúkajú oddelene liečebnú a zážitkovú časť. Keďže som kúpele navštívil s dcérou, šli sme do zážitkovej časti a dobre sme urobili. Dcéra si deň v aquaparku s atrakciami užila na maximum a ja koniec koncov tiež.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Vadkert Major ***

„Lokalita hotela je báječná - pobyt v blízkosti zvierat i prírody bol skrátka fantastický. V hoteli je pokojná atmosféra, ktorá sa skvele hodí k jeho okoliu. Zamestnanci boli veľmi milí a nikdy im nechýbal široký úsmev na tvári. V hotelovej reštaurácii sme si pochutnali na lahodných jedlách (nechýba ani ponuka pre deti). Dcéra si tu užila aj jazdu na koni. Kúpele aj zastávka vyhliadkového vlaku po pamiatkach boli vzdialené doslova pár krokov, takže sme si stihli užiť aj veľa zábavy. Hotel Vadkert Major *** odporúčam ako rodinám s deťmi, tak aj párom, ktoré túžia po troške romantiky. Skvelé zážitky tu skrátka čakajú na každého!“


👍 Pobyt v Hoteli Vadkert Major *** bol osobne overený Zoltanom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet