Osobne overené: Recenzia pobytu s procedúrami v Hoteli Westend **** v Mariánskych Lázňach

Vydajte sa spolu s Matějom, členom nášho Travelking tímu, do Mariánskych Lázní. Konkrétne do Hotela Westend ****. Aká bola cesta, ubytovanie, procedúry a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s procedúrami v Hoteli Westend **** v Mariánskych Lázňach

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 2. 9. 2022 - 4. 9. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hotela Westend ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Mariánske Lázně
  • Cestoval som s: Partnerkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na odpočinkový pobyt do Mariánskych Lázní sme vyrazili autom z Tišnova. Mám celoročnú diaľničnú známku, takže sme volili najkratšiu trasu cez diaľnice D1 a D5. Cesta nám aj s prestávkami zabrala asi 4 hodiny. Ak by som vyrážal z Bratislavy, cesta by mi trvala približne o hodinu dlhšie.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel sa nachádza v centre mesta neďaleko kúpeľnej zóny a nemá vlastné parkovisko. Zaparkovali sme teda na mestskom parkovisku v blízkosti. Ďalšou možnosťou je zariadiť si platené miesto v parkovacom dome vzdialenom asi 100 m od hotela za cenu 200 Kč/noc.

Hotel Westend ****, Osobne overené Travelkingom

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Westend **** sme našli veľmi ľahko, leží totiž v centre Mariánskych Lázní len kúsok od kolonády a Spievajúce fontány. Ide o atraktívnu lokalitu a aj napriek tomu, že je hotel v centre, tak z druhej strany susedí s lesoparkom. Okolie bolo teda veľmi pokojné a nič nás počas pobytu nerušilo. Zaparkovali sme blízko na mestskom parkovisku a potom už sa vydali na recepciu, kde nás uvítal milý personál.

Hotel nás zaujal už zvonku, ale aj interiéry sú veľmi krásne od recepcie cez spoločné priestory až po reštauráciu. Izby sú dizajnovo o niečo slabšie. Manželská posteľ mala dva samostatné matrace, čo nepreferujem. Súčasťou bola aj menšia chladnička, ktorá však bola veľmi hlučná, a preto sme ju radšej vypojili. V izbe bol aj stolík s posedením, telefón a zaujal nás pekný obraz nad posteľou. Pripravené tu boli župany s papučami, čo prišlo vhod pri návšteve kúpeľného centra, kde sme mali procedúry.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka bola polpenzia vo forme bufetu, ktorá bola parádna. Na raňajkových aj večerných bufetových stoloch bolo na výber z množstva jedál. Všetko, čo sme ochutnali, bolo dobre pripravené a lahodné. Krásne boli aj priestory reštaurácie.

Pri raňajkách nás potešil predovšetkým bohatý výber syrov a údenín (snáď 7 druhov z každého) a pečiva. Ďalej tu boli 3 druhy párov, vajcia na rôzne spôsoby (volské oká, miešané či varené vajíčka) aj ďalšie teplé jedlá a, samozrejme, čerstvá zelenina. Na bufetových stoloch nechýbali ani sladké varianty raňajok: závin a makové rezy, niekoľko druhov džemov i cereálií, z ovocia potom nektarinky a slivky. Z nápojov bol k dispozícii džús (jablko, pomaranč), bohatý výber čajov, káva, mlieko a voda.

Na večeru bolo v bufete okolo 5 rôznych jedál. Ochutnali sme čevabčiči a kuracie špízy, k tomu zemiaky, hranolky a zeleninu. Jedál aj príloh tu však bolo oveľa viac.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na obed sme sa zastavili do reštaurácie Česká hospůdka. Jedlá boli síce trošku drahšie, ale výborné! Dali sme si predjedlo a hlavný chod, na oboch sme si veľmi pochutnali. Zážitok nám spríjemnil aj priateľský personál, takže tento podnik rozhodne odporúčam.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Priamo v hoteli je wellness, skôr by som to označil za liečebné centrum. Jeho súčasťou je bazénik s protiprúdom, v ktorom sa skvele relaxuje a trochu nám pripomínal vírivku. Je odtiaľ aj pekný výhľad do prírody. Ďalej sú súčasťou miestnosť na rôzne ozdravné procedúry.

Aké boli procedúry v hoteli?

Hneď pri príchode do hotela nám na recepcii dali kartičky s rozpisom a presným časom našich procedúr. Župany aj papuče sme mali pripravené v izbe, takže len stačilo byť v správny čas na správnom mieste.😊 Prvou z procedúr boli parafínové rukavičky, kedy sa ruky ponoria do rozpusteného parafínu, potom sa vytiahnu a parafín sa nechá zaschnúť a pôsobiť. Nasledoval suchý uhličitý kúpeľ, ktorý prebiehal tak, že nás personál zabalil do vriec, ktoré sa následne napustili oxidom uhličitým.

Kam sa vydať na výlet?


Hotel Westend ****, Osobne overené Travelkingom

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Westend ****

„V krásnej historickej budove Hotela Westend nás privítal milý a ochotný personál. Dvojlôžková izba bola skromne zariadená, ale čistá a priestranná. Príjemným prekvapením bola vynikajúca polpenzia - bohaté raňajky formou bufetu a večerný bufet s pestrým výberom mnohých druhov jedál a príloh. Drobnou nepríjemnosťou bolo iba parkovanie, ktoré je síce pár krokov od hotela, ale je, bohužiaľ, platené. Veľmi pokojné a tiché prostredie vytvára dokonalú atmosféru na odpočinkovú dovolenku. Hotel je doslova len pár krokov od nádherného centra a preslávenej kúpeľnej kolonády. Na najznámejšie miesta Mariánskych Lázní sme to teda mali kúsok.”


👍 Pobyt v Hoteli Westend **** bol osobne overený Matějom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet