Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Kamilla **** v Maďarsku

Vydajte sa spolu so Szabim, členom nášho Travelking tímu, do východného Maďarska. Konkrétne do Hotela Kamilla ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Kamilla **** v Maďarsku

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 24. 9. 2022 - 26. 9. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Kamilla ****
  • Lokalitou ubytovania je: Maďarsko
  • Cestoval som: S partnerkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na pobyt sme vyrazili z mesta Szigetszentmiklós pri Budapešti. Cesta do Balmazújváros bola dlhá 240 km a trvala nám viac než dve hodiny. Najrýchlejšia trasa vedie po diaľnici, preto odporúčam kúpiť si maďarskú diaľničnú známku. My sme išli cez slávny Národný park Hortobágy, v ktorom práve začínala jeseň (nejde o najrýchlejšiu možnosť, ale určite stojí za to). V tomto období do parku prilietajú žeriavy, ktoré sú jeho symbolom. Potom sme asi 25 km pokojne pokračovali smerom k hotelu. Ubytovanie nebolo ťažké nájsť, pretože sa nachádza priamo v centre mesta Balmazújváros.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má vlastné parkovisko priamo pri budove, ktoré je nestrážené, ale pôsobí bezpečne. Za parkovacie miesto sa nič neplatí a nie je potrebné ho rezervovať dopredu.

Kde sme sa ubytovali?

Na prvý pohľad pôsobil Hotel Kamila **** moderne a recepčný, ktorý nás privítal svojím úsmevom, skvelý dojem len umocnil. Potom, čo sme dostali kľúč, nás ochotne informoval o hotelových službách a presnom obsahu balíčka. Pomocou brožúr a máp sa potom podelil o tipy na miestne zaujímavosti a odporučil nám bezplatné použitie bicyklov - tiež sme boli informovaní o cyklotrasách v meste aj v jeho okolí.

Vonkajšie aj vnútorné priestory hotela sú zariadené veľmi moderne a celkom je v ponuke 53 izieb na troch poschodiach. Hoci sa v budove nachádza výťah, do svojej izby na druhom poschodí sme chodili vždy pešo. Poschodie je veľmi priestranné a ponúka výhľad na hotelový bazén a kúpele. K izbe patrí priestorná kúpeľňa so sprchou a všemožným vybavením – nechýbalo tu kozmetické zrkadlo, fén, toaletné potreby a praktický sušiak, ktorý umožňoval jednoduché sušenie plaviek a uterákov. Vzhľadom ku kúpeľnej povahe hotela nás na extrémne pohodlnej manželskej posteli čakali dva komfortné župany. V izbe bola ďalej televízia s plochou obrazovkou, veľká skriňa s ramienkami a trezor (trochu zvláštne bolo, že sme si o kľúč museli povedať na recepcii). K ďalšej výbave patrili stolíky a dve veľké zrkadlá. Odkedy som bol v tomto hoteli ubytovaný v rámci obchodného stretnutia, som vedel, že sa sem chcem vrátiť ako hosť. O to šťastnejší som bol, keď sa mi podarilo prekvapiť svoju ženu a vziať ju sem, a k tomu navyše bez našich detí.

V okolí hotela leží železničná stanica a trhovisko, ktoré ponúka rozmanité možnosti nákupu jedál, nápojov a oblečenia. Napriek vlakovej zastávke v bezprostrednej blízkosti hotela sú noci veľmi tiché a okolitý ruch vôbec nie je počuť.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V balíčku sme mali polpenziu v hotelovej reštaurácii, v ktorej nás hostila veľmi príjemná a pozorná obsluha. Každé ráno nás čakali typické raňajky formou bufetu v maďarskom štýle. Ponuka studených jedál obsahovala výber rôznych salám, syrov, zeleniny a ovocia. Medzi teplými jedlami sme si mohli vybrať napríklad kašu, miešané alebo vyprážané vajcia, párky či hot dogy. Smäd sme hasili tromi druhmi džúsu, čajom a kávou na rôzne spôsoby. Pre maškrtné jazýčky bolo na stole pečivo, rôzne zákusky, džemy a med.

Večera potom ponúkala výber z dvoch polievok, piatich hlavných jedál a piatich príloh. Rovnako tak boli v menu zahrnuté rybie a vegetariánske pokrmy a po celú dobu večere bol k dispozícii šalátový bar. Jedlo bolo chutné a pestré.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas dňa si môžete objednávať jedlá z hotelového menu à la carte, ale my sme dali prednosť obedu v priľahlých kúpeľoch.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Na odporúčanie pani recepčnej sme si obaja za príplatok dopriali dvadsaťminútovú masáž chrbta – hotel má pre tieto služby vyhradenú miestnosť na treťom poschodí. Hotelový bazén je úplne na nezaplatenie, pretože je možné ho využívať 24/7 a po väčšinu času ste v ňom sami. Teplota vody sa pohybuje medzi 36–38 °C.

Hotel priamo susedí s jedinými ekologickými kúpeľmi v Maďarsku. Volajú sa Kamilla a nadchnú všetkých milovníkov kúpania i saunovania. Ponúkajú vnútorné a vonkajšie bazény s termálnou vodou, zážitkové detské bazény, saunovú dedinu aj lekárske oddelenie. Jedinečnosť sa ukrýva v tesnom kontakte s prírodou a v blahodarných vplyvoch liečivej vody na ľudský organizmus. Súčasťou areálu je najväčšia sauna v Maďarsku, ktorá pojme až sto návštevníkov. Budova bola postavená z fínskej borovice starej stovky rokov. Na začiatku saunovania sme si s manželkou kvôli narastajúcej teplote vymenili zopár neistých pohľadov, ale potom sme sa naladili na pohodovú vlnu a prehriatie sme si naozaj užili.

Kam sa vydať na výlet?

  • Doprajte si večernú prechádzku v malom parku vedľa hotela alebo v parku plnom pamiatok pred radnicou, ktorá je vzdialená niekoľko sto metrov od hotela.
  • Dajte si drink na ležadle pri nonstop otvorenom bazéne a užite si čerstvý večerný vzduch.
  • Zámok Semsey leží hneď pri kúpeľoch.
  • Mesto Balmazújváros je súčasťou tzv. turistického trojuholníka spolu s mestami Debrecín (15 minút) a Hajdúszoboszló (20 minút). Hotel je skvelým východiskovým bodom na mnoho výletov.
  • Národný Park Hortobágy je jedným z najkrajších nedotknutých miest v Európe, ktoré si zachovalo starobylú prírodu – park totiž nevznikol výrubom lesov a reguláciou riek. Táto oblasť je veľmi bohatá na jedinečnú faunu i flóru, rozkladá sa na území dvoch okresov a ide o prvý národný park v Maďarsku, ktorý je súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Ďalšou ohromnou prednosťou je nízke svetelné znečistenie. Park je totiž z veľkej časti neobývaný.
  • Mesto Hajdúszoboszló, ktorého kúpele nesú prezývku „Mekka pre reumatikov.“
  • Aqua-Palace je najväčší wellness areál v Európe. Nachádza sa iba 20 minút autom od hotela. Vedie k nemu rovná cesta a trasa by sa dala prejsť aj na bicykli.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Kamilla ****

„Objavili sme oázu pokoja a relaxácie v štvorhviezdičkovom prostredí. Musím vyzdvihnúť láskavosť personálu, čisté a priestranné izby, nonstop otvorený termálny bazén, pohostinnosť a cyklistické výlety zadarmo. A čo potom objavovanie Národného parku Hortobág s pozorovaním žeriavov a šedého hovädzieho dobytka – to sú veci, ktoré človek nezažíva každý deň. Pobyt v Hoteli Kamilla **** môžem len odporučiť a snáď sa sem čoskoro vrátim s celou rodinou. ”


👍 Pobyt v Hoteli Kamilla **** bol osobne overený Szabim, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Szabolcs LazaSzabolcs Laza
Aktualizované: 29. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet