Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Gwarna **** v Poľsku

Vydajte sa spolu s Evou, členkou nášho Travelking tímu, do Poľska. Konkrétne do Hotela Gwarna **** v meste Lehnica. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Gwarna **** v Poľsku

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 15. 7. 2023 - 17. 7. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Gwarna ****
  • Lokalitou ubytovania je: Poľsko
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autobusom

Kam a ako sme išli?

Do poľského mesta Lehnica (poľsky Legnica), kde Hotel Gwarna **** stojí, sme vyrážali autobusom z Brna. Cestovali sme s jedným prestupom v Prahe, späť do Brna sme sa potom vracali s prestupom na Flixbus vo Vroclave. Ak tiež plánujete cestovať do Lehnice autobusom, odporúčam práve cestu cez Vroclav, ktorá je omnoho pohodlnejšia a príjemnejšia.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Gwarna **** nie je možné minúť - nachádza sa totiž priamo pri rušnej križovatke a blízko historického centra mesta. Na recepcii nás privítala milá slečna recepčná, ktorá vedela perfektne po anglicky, a tak sme sa bezproblémovo ubytovali. Naša izba sa nachádzala na 4. poschodí hotela, rovnako ako reštaurácia Panorama a wellness centrum, a čo bolo skvelou výhodou. Na štvrté poschodie sme sa doviezli výťahom.

Ubytovaní sme boli v dvojlôžkovej izbe typu Comfort a jej vybavenie mi pripadalo nadštandardné. Pri vstupe do izby ma potešilo veľké zrkadlo, v ktorom bolo vidno celú postavu (čo v hoteloch nebýva príliš zvykom), odkladací priestor na topánky a dostatok vešiakov. Odkladacie priestory pokračovali veľkou skriňou s vešiakmi a poličkami, v ktorej sa nachádzal aj trezor. V izbe nechýbal tiež stôl so stoličkou, na ktorom sa nachádzali užitočné informácie o pravidlách hotela v niekoľkých jazykoch, menu reštaurácie a inzerát na služby turistického sprievodcu po meste. Ďalej tu bola skrinka s chladničkou, stolík s kresielkom a, samozrejme, manželská posteľ, na ktorej sa spalo perfektne. Z izby bolo tiež možné prechádzať na balkón s výhľadom na veže katedrály a okolité strechy. Balkón bol spoločný pre viacero izieb, za svoj pobyt sme na ňom ale iných hostí nestretli. Priam nadšená som bola z okenných závesov, ktoré sa dali zatiahnuť po bokoch až ku stene a v strede súbežne cez seba, takže medzi dvomi závesmi nevznikala nepríjemná medzera, ktorá prepúšťa svetlo. Aj keď sa strešný bar nachádzal priamo nad našou izbou, okná a závesy hluk a svetlo skvele izolovali, a tak som sa parádne vyspala aj napriek tomu, že mávam problémy s ľahkým spánkom. V izbe sa nachádzal tiež televízor a telefón s prepojením na recepciu, tie sme ale nevyužili. Izbovú klimatizáciu sme ale pre rekordne horúce počasie takmer ani nevypli.

Súčasťou izby bola kúpeľňa, ktorej sa tiež nedá nič vytknúť. K dispozícii bola veľká walk-in sprcha s kozmetikou priamo v nej, toaleta, bidet a umývadlo s veľkým zrkadlom. Potešilo ma tiež malé zväčšovacie zrkadielko a pod ním malá polička na odkladanie make-upu. Nechýbal tu ani fén, osušky a uteráky, a dokonca nás tu čakal aj krém na ruky a sprchová čiapka na vlasy. Drobné vybavenie bolo aj v izbe - potešili ma hygienicky zabalené župany a papuče, a dokonca sme mali poruke aj „šitíčko“ a sadu na čistenie topánok (veľké čističe obuvi sa nachádzali na chodbe). V 4* Hoteli Gwarna myslia skutočne na všetko!

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou pobytového balíčka bola polpenzia, ktorá sa podávala v reštaurácii Panorama na 4. poschodí Hotela Gwarna ****. Raňajky mali formu skutočne bohatého bufetu a bola som z nich nadšená. Na výber tu bolo ako z teplých pokrmov v podobe miešaných vajíčok či volských ôk, párkov a grilovaných klobások, tak aj z rôznych druhov nátierok a syrov. Viacero druhov pečiva, zeleniny či údenín bolo samozrejmosťou. Nechýbali tu ale ani chuťovky ako plátky údeného lososa či šalát Caprese. Milovníci sladkého (a teda aj ja) si mohli vyberať z niekoľkých druhov lievancov, jogurtov, marmelád, ovocia aj müsli, čokoládových guličiek a cornflakov, ku ktorým bolo k dispozícii studené aj teplé mlieko. Pripravený tu bol tiež kôš s mini croisantmi, ku ktorým sa skvele hodila čokoládová nátierka.

Na pulte bola k dispozícií tiež najrôznejšia kuchynská elektronika: automat na minerálnu vodu či ovocné šťavy, kávovar pripravujúci kávu podľa chuti a nechýbali tu ani rôzne čaje. Príjemne som bola prekvapená tiež z hriankovača. Bufet bol pravidelne dopĺňaný a personál sa oň veľmi príkladne staral, takže aj pri záplave hostí na stoloch nikdy nič nechýbalo.

Večere boli s výberom z menu reštaurácie do hodnoty 60 Zł (pri výbere drahšieho jedla sa rozdiel dal doplatiť buď hneď po jedle, alebo pri check oute). Na stoloch sa nachádzalo trojjazyčné sezónne menu (v poľštine, angličtine a nemčine), pri vstupe reštaurácie som si všimla tiež stojan s vytlačeným menu v češtine. Pestrofarebné papierové menu na stoloch slúžilo aj ako prestieranie, čo sa mi príliš nehodilo do reštaurácie v štvorhviezdičkovom hoteli.

Prvý deň sme si dali hamburger Panorama s hranolkami a bravčový rezeň s pečenými jarnými zemiakmi a šalátom. Tieto jedlá nás príliš nenadchli. Druhý deň sme si ale dali na večeru šaláty - jeden s kuracím mäsom a druhý s krevetami, a tie boli výborné. Oba šaláty boli príjemne skombinované, skvele ochutené a sýte, takže som si po večeri už ani nedávala dezert, ako som mala pôvodne v pláne. Raňajky aj večere sme si mohli vychutnávať aj na terase hotela. Tá je ale medzi hosťami veľmi populárna a vždy sa rýchlo zaplnila.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na obed sme si zašli do reštaurácie Katedralna Restaurant & Coffee, ktorá sa nachádza v historickej budove priamo pri katedrále. Reštaurácia má veľmi príjemnú atmosféru a tú umocňuje aj výborné jedlo. Jedálny lístok bol síce iba v poľštine a servírka vedela po anglicky iba pár slovíčok, ako obyvatelia susedných krajín sme sa ale dohovorili bez problémov. Vďaka sýtym raňajkám v hoteli sme mali chuť len na niečo malé, a tak sme si objednali grilovaný oštiepok so zeleninou a brusnicami a bruschettu. Na to, že nešlo o hlavné chody, boli obe jedlá krásne naservírované a rovnako dobre aj chutili.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou pobytového balíčka bol neobmedzený vstup do hotelového bazéna a dvoch fínskych sáun. Bazén je veľkosťou skôr relaxačný, voda v ňom bola ale trochu chladnejšia, čo nám v mimoriadne horúcom počasí vôbec nevadilo. Po kúpaní sme sa opaľovali na terase s kresielkami a ležadlami, a širokým výhľadom na mesto. Sauny priamo susedili s bazénom. Všimli sme si, že do sáun chodia hostia v plavkách a s osuškami namiesto plachiet, a tak sme sauny nenavštívili.

Nad rámec pobytového balíčka sme si užili orientálnu masáž celého tela, ktorú musím rozhodne odporučiť! Pred masážou sme vyplnili dotazník o tom, akú masáž si želáme. Dotazník bol síce iba v poľštine, ale dalo sa mu dobre rozumieť a neznáme slová nám preložila milá slečna na recepcii. Naša masáž bola relaxačného charakteru a za 40 minút sme si perfektne oddýchli, uvoľnili sa od prstov na nohách až po hlavu a z masážneho salónu sme odchádzali ako znovuzrodení. Orientálne masáže v 4* Hoteli Gwarna sú vychýrené v širokom okolí a určite stoja za dokúpenie!

Ďalšie služby hotela

Hotel Gwarna **** v sebe skrýva toľko možností vyžitia a zábavy, že sme ich počas pobytu ani nestihli všetky vyskúšať. Za zábavou sme vyrazili do herne SkyGames, v ktorej sme si zahrali bowling na jednej z troch dráh. Okrem bowlingu sa tu nachádza tiež biliard, stolný tenis či air hockey, a tak sa tu zabavia aj rodiny so staršími deťmi. Hru nám spríjemnili miešané drinky z baru priamo v herni.

Zacvičiť si je možné v hotelovom fitness centre SkyFitness s najrôznejšími cardio a posilňovacími strojmi. Kto to s cvičením na dovolenke myslí vážne, ten si môže zaplatiť aj osobného trénera. Pre nedostatok času sme ale fitness centrum nenavštívili.

Najväčším lákadlom a vychýreným miestom zábavy medzi miestnymi aj hosťami je rozhodne strešný bar SkyLight, kde sa pravidelne každý piatok a sobotu konajú tanečné party s DJom. Na tradičnej sobotnej party sme sa zúčastnili aj my. Pred začiatkom party je potrebné uhradiť vstupné, my sme ho mali zabezpečené v rámci pobytu a farebné náramky potrebné na vstup sme si vypýtali už pri check ine na recepcii. Samotný SkyLight je veľmi príjemným miestom vďaka netradičnej pláži s pieskom a ležadlami priamo na streche hotela. Okrem miešaných drinkov, tanečnej hudby a pohodičky na lehátku sme si tak užili tiež panoramatický výhľad na strechy Lehnice počas západu slnka.

Kam sa vydať na výlet?

Obrovskou výhodou Hotela Gwarna **** je jeho výborná poloha priamo v centre mesta Lehnica. Všetky pamiatky, kaviarničky a reštaurácie sme tak mali vzdialené len na niekoľko krokov.

  • Našou prvou zastávkou bola dominanta mesta, ktorú bolo vidno aj z balkóna našej izby - Katedrála svätých apoštolov Petra a Pavla. Tá stojí na pekne upravenom Katedrálnom námestí, kde sme si prehliadli tiež Novú radnicu a umelecké diela - sochu Jána Pavla II. a Neptúnovu fontánu.
  • Hneď vedľa katedrály sa v krásnej gotickej budove nachádza galéria výtvarného umenia Sztuki, ktorá bola ale v čase našej návštevy zatvorená. Počas prehliadky mesta sme postupne zistili, že takmer všetky miestne pamiatky sú v nedeľu zatvorené, preto odporúčam naplánovať si výlet po meste radšej na pracovný deň.
  • Katedrálne námestie priamo nadväzuje na námestie Rynek s pôvabnou Starou radnicou a tradičnými domčekmi s pestrými fasádami a podlubím. Námestie je posiate kaviarňami a reštauráciami s terasami, kde si môžete príjemne posedieť s výhľadom na historické budovy a pohárom niečoho dobrého v ruke.
  • Prechádzkou po uličkách starého mesta sme sa dostali k Piastovskému hradu, ktorého história siaha až do 12. storočia. Hneď vedľa hradu sme si prehliadli pozostatok tradičného mestského opevnenia - vežu s názvom Brama Głogowska.
  • Od Piastovského hradu sme zamierili k ďalším ikonickým vežiam, ktoré je vidno aj zo SkyLight baru Hotela Gwarna **** - tie patria Kostolu sv. Jána Krstiteľa. Len pár krokov od tohto barokového skvostu sa nachádza Múzeum medi a Lapidárium pod holým nebom, ktoré bolo v nedeľu, žiaľ, taktiež zatvorené.
  • Na záver sme sa vydali na prechádzku do krásne udržiavaného Mestského parku s množstvom príjemných zákutí priam stvorených na pohodové posedenie. Prešli sme sa okolo veľkej parkovej fontány obklopenej rozkvitnutými záhonmi a pozreli si časť s botanickou záhradou. V parku sa nachádza tiež pekné detské ihrisko, kde sa deti skvele bavili, zatiaľ čo si rodičia užívali nerušený pokoj na okolitých lavičkách. Súčasťou parku má byť tiež Minizoo, ktorá bola z dôvodu rekonštrukcie zatvorená.

Tip: Na prehliadku mesta Lehnica bohato postačí jeden deň. Preto odporúčam spojiť pobyt v Hoteli Gwarna s výletom napríklad do neďalekého Vroclavu či do Jelenej Gory. Obe lokality sú od Lehnice vzdialené približne hodinu jazdy autom.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Gwarna ****

„Ak si na dovolenke radi užívate odpočinok vo wellness, zábavu do skorého rána aj návštevu pamiatok, pobyt v 4* Hoteli Gwarna je pre vás ako stvorený. Poľské mesto Lehnica, kde hotel stojí, nepatrí k tým najväčším, má ale mnohé čo ponúknuť. Jedným z jeho centier zábavy je práve Hotel Gwarna ****, kam za vyžitím a relaxom mieria miestni aj turisti. My sme si tu najviac užili oddych v bazéne, parádne orientálne masáže a veľmi príjemné posedenie na strešnej pláži s barom. Bohaté raňajky a izba vybavená so zmyslom pre detail doviedli pobyt do dokonalosti.“


👍Pobyt v Hoteli Gwarna **** bol osobne overený Evou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 1. 5. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet