Viedeň či Balaton? Vyrazte 1. a 17. novembra do miest, o ktorých sme kedysi len snívali

Neseďme doma, keď môžeme cestovať. Obzvlášť, keď aspoň jeden sviatok vychádza na pracovný deň (1. 11.). Nemusíte si tak vybrať ani deň dovolenky a môžete vyraziť na pobyt za hranice na predĺžený víkend. Vyhnete sa tak davom aj sviatočným poplatkom.
Viedeň či Balaton? Vyrazte 1. a 17. novembra do miest, o ktorých sme kedysi len snívali

Sviatok všetkých svätých (1. 11.) tento rok pripadá na piatok, a tak si ani nemusíte brať dovolenku, aby ste si užili predĺžený víkend. A to je ideálny čas na trojdňový pobyt. V roku 2024 síce Deň boja za slobodu a demokraciu (17. 11.) pripadne na nedeľu, čo nám jeden voľný deň v roku uberie. Aj napriek tomu si tento výnimočný deň si zaslúži, aby sme nesedeli doma. Keďže dnes už môžeme cestovať slobodne, je načase vydať sa do zahraničia a spoznať neznáme destinácie, alebo vyraziť na miesta, kde ste už dávno neboli. Zaspomínajte si na destinácie obľúbené pred revolúciou a navštívte ich znovu - už len z čírej nostalgie. Možno ostanete prekvapení, ako veľmi sa zmenili.

Nezabudnuteľná dovolenka pri Balatone

Pred revolúciou sa nie každej rodine podarilo dostať v lete k moru, útechou im v mnohých prípadoch bola aspoň dovolenka pri maďarskom mori - Balatone. Ten je obľúbeným letoviskom aj v dnešných dňoch, namiesto kempovania sa sem dnes chodí za úplne inými zábavami. Zvoľte si ubytovanie v jednom z luxusných hotelov na pobreží alebo v rozľahlom apartmáne a doprajte si nostalgické prechádzky po plážach. O zábavu sa postarajú mnohé atrakcie, kluby alebo pamiatky na každej strane jazera. Oddych v horúcej vode si zas aj na jeseň môžete dopriať vo wellness, ktorým vplývajú mnohé tunajšie hoteli.

Balaton

Viedeň - mesto vyvolených

Tých pár šťastlivcov, ktorí sa za minulého režimu dostali do Viedne, si so zatajeným dychom a očami doširoka otvorenými prezerali, ako vyzerá slávne mesto na západe. Dnes je metropola Rakúska obľúbenou lokalitou pre mnohých Slovákov hlavne preto, že je od našich západných hraníc vzdialená doslova pár kilometrov. Namiesto krátkeho výletu si vyhraďte na návštevu Viedne niekoľko dní voľna a pre zmenu preskúmajte celé mesto tak, ako o tom naši rodičia často len snívali. S ubytovaním čo najbližšie centru budete mať všetky pamiatky na dosah ruky, vďaka čomu ich po predĺženom víkende budete poznať lepšie ako rodení Viedenčania.

Viedeň

Poľské Tatry nelákajú len trhmi

Pamätáte si ešte výlety na poľské trhy, kde sa ľudia snažili ukoristiť aspoň niečo nové a u nás neopozerané? Tie už dávno nie sú jedinou atrakciou, ktorá k našim severným susedom láka návštevníkov. Urobte si aj vy výlet za poľské hranice a ubytujte sa v jednom zo štýlových horských hotelov, ktorými sú dnes Poľské Tatry priam posiate. Príjemne vás prekvapia nielen vkusnými interiérmi, ale aj bohatými službami a ochotným personálom. Aj päť dní voľna prejdú ako voda pri oddychu vo wellness aj behom výletov do prírody alebo pri spoznávaní kultúrnych pamiatok. Behom dovolenky rozhodne navštívte aj jedno z mnohých termálnych kúpeľoch a pri troche šťastia na sneh si môžete užiť prvé bežkovanie či dokonca prvé lyžovanie na jeseň roku 2024.

Poľské Tatry

Autor článku:

Eva PrcínováEva Prcínová
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet