Cestovný denník: Penzión Maxim Bojnice

Zavrite oči a predstavte si perfektne pokojnú dovolenku, ktorá zahŕňa pohodlnú izbu, dobré jedlo, veľa možností trávenia času a nezruinuje vašu peňaženku. Už máte oči zase otvorené? Miesto, ktoré ste si predstavili, je pravdepodobne Penzión Maxim.
Cestovný denník: Penzión Maxim Bojnice

Penzión alebo záhrada?

Už príjazd k penziónu prezrádza, že je tu príjemná atmosféra zaručená. Skalky a kvetinová výzdoba okolo budov totiž dodávajú celému miestu vzhľad rozkvitnutej záhrady s Wellness Penziónom Maxim *** usadeným uprostred. Hneď po uvítaní príjemnou recepčnou sme sa dostali na izbu – úplne postačujúcu, priestrannú a aj napriek tomu, že bola na prízemí a okná smerovali ku príjazdovej ceste, celú noc nás nič nerušilo.

Wellness penzión Maxim Bojnice

Ako nám v penzióne chutilo? Veľmi. Pri raňajkách sme ocenili bohatý výber pokrmov a pri večeri – no, aby sme boli úprimní, po celodennom chodení po okolí sme mali tak príjemne vytráveno, že sme večeru pohltali rýchlosťou kyseliny. Ale i tak sme si stačili všimnúť, že jedlo chutí ako doma (ak teda niekto doma vie variť) a ani na množstvo sme si nemohli sťažovať.

Tým najlákavejším na penzióne je však jeho nové wellness centrum s dvomi saunami, vírivkou, oddychovou zónou a predovšetkým úchvatným výhľadom na Bojnice. Relax ako vyšitý.

Miestny zámok milujeme a maľujeme

Správne, na miestnom zámku sa nakrúcala rozprávka Šialene smutná princezná. Prechádzali sme teda rovnakými miestami, kadiaľ pri natáčaní prechádzal Václav Neckář s Helenou Vondráčkovou. Skúšali sme si do kroku spievať tiež slávne piesne z rozprávky, ale okoloidúci po nás hádzali nepekné pohľady (a zeleninu), takže sme od toho rýchlo upustili a nechali svoj zážitok byť iba vizuálnym.

Poznáte Bojnický zámok z rozprávok

Zámok krásne dopĺňa Bojnický dvor, ulička plná ukážok stredovekých remesiel s hŕbou možností zakúpiť si niečo na pamiatku. Vo dvore sa tiež môžete pozrieť na predstavenie s dravými vtákmi, park okolo zámku je potom vhodný na romantické prechádzky.

Do centra Bojníc, tým pádom i k zámku a Bojnickému dvoru, sa z penziónu dostanete vychádzkovým krokom asi za 10 minút, nejedná sa teda o žiadnu dlhú cestu. Naviac je to z kopca, čo oceníte, pokiaľ ste nedočkaví po bojnickej kultúre a pamiatkach. Menej už to oceníte, ak sa vraciate, takže cestu späť odporúčame začať s miernou časovou rezervou.

Nová vyhliadka a ZOO so sloňou pamäťou

Kam sa hrabú rozhľadne a lety balónom na bojnickú vyhliadku Čajka v oblakoch. Nenásilným spôsobom vytŕča z lesov nad Bojnicami a poskytuje nielen možnosť prejsť sa prírodou po ceste k nej, ale hlavne úžasný panoramatický výhľad na celé mesto vrátane zámku.

Pre nás milovníkov zvierat však bola tým najlepším na celom výlete bojnická ZOO. Najstaršia ZOO na Slovensku** je na to, koľko toho pamätá, veľmi moderne zariadená a nájdete v nej pestrú škálu zvierat od slonov cez levy a tigre až po opice alebo naše obľúbené surikaty, ktoré na návštevníkov hľadeli rovnakým výrazom, ako my o niekoľko hodín neskôr na blížiaci sa tanier s večerou.

Miestna ZOO je najstaršia na Slovensku

Posledným miestom, ktoré stojí za zmienku, sú bojnické kúpele a termálne kúpalisko. My sami sme radšej strávili deň so zvieratami, ale od ostatných hostí penziónu sme sa dozvedeli, že kúpanie v termálnej vode si užili a určite stojí za to si na ne pár hodín z dovolenky vyhradiť. Aby sme vás neunavili, to bude k našim zážitkom v penzióne Maxim všetko. A pokiaľ sme vás aj tak unavili, choďte si odpočinúť – no, však viete kam.

Autor článku:

Aktualizované: 18. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet