Objavte to NAJ zo Slovenska: 10 najlepších kúpeľných hotelov

Je čas na poriadny oddych od každodenného stresu! Doprajte si blahodarné kúpele aj procedúry a vyberte sa na relaxačný či ozdravný pobyt do termálnych kúpeľov. V článku sa dočítate, ktorých 10 kúpeľných hotelov na Slovensku patrí k tým najlepším.
Objavte to NAJ zo Slovenska: 10 najlepších kúpeľných hotelov

Túžite po dokonalom odpočinku? Necestujte za ním ďaleko a načerpajte sily v najlepších kúpeľných hoteloch na Slovensku. Ktoré to sú? Čítajte ďalej!

Trenčianske Teplice Hotel Most Slávy

1. Trenčianske Teplice - Hotel Most Slávy ***

Za starostlivosťou, akú si dopriavajú filmové hviezdy, nemusíte cestovať ďaleko. Veď za prvotriednymi službami, skvelou kuchyňou a hlavne špičkovými kúpeľnými procedúrami a oddychom v ozdravnej termálnej vode mieria celebrity svetového formátu práve k nám na Slovensko. Kam? No predsa do nášho najstaršieho a najnavštevovanejšieho kúpeľného mesta Trenčianskych Teplíc. Ubytujte sa aj vy po boku známych osobností v Hoteli Most Slávy *** - zavedie vás k nemu chodník ozdobený pamätnými doskami hercov, ktorí si počas tunajšieho filmového festivalu prevzali ocenenie za prínos do hereckého umenia. Medzi zvučnými menami sa tak vynímajú osobnosti ako Jozef Kroner, Jeremy Irons, Jean-Paul Belmondo či Sophia Loren. V samotnom Hoteli Most Slávy *** vás privítajú elegantne zariadené izby, v rámci ubytovania si vychutnáte aj skvelú polpenziu a množstvo procedúr priamo v hoteli. Neobmedzene sa budete môcť kúpať v hotelovom bazéne s teplotou vody 28 ºC a rovnako neobmedzený vstup budete mať do fínskej sauny a slender štúdia. Za návštevu v cene pobytu stojí aj známy bazén Grand či bazén Dr. Čapka, oddychovať potom budete tiež pri rašelinovom zábale a oxygenoterapii. A tým oddych v Trenčianskch Tepliciach ešte len začína.

Tipy na výlety aj oddych v Trenčianskych Tepliciach:

  • Miestna liečivá sírna voda a blahodarné bahno majú priaznivé účinky na pohybové ústrojenstvo, reumu, nervové, kožné i gynekologické problémy. Zavítajte teda do Kúpeľov Trenčianske Teplice (350 m) a užívajte si oddych v bazénoch a pri sírnych zábaloch, obkladoch či masážach. Termálna voda je výborná aj na pitnú kúru.
  • Za nevšedným ozdravným aj estetickým zážitkom vyrazte do tureckých vaňových kúpeľov Hammam (240 m) v orientálnom štýle, postavených podľa návrhov pre egyptského vladára.
  • Doslova pár krokov od hotela stoja aj nedávno zrekonštruované Wellness kúpele Zelená žaba (400 m) v krásnej prírode, ktoré navrhol Bohuslav Fuchs.
  • A čo robiť, ak už budete mať dosť kúpania? Prechádzajte sa po krásnych Trenčianskych Tepliciach s kúpeľnou architektúrou alebo vyrazte na turistiku po jednom z množstva okolitých náučných chodníkoch (Jeleň - Baračka, Klepáč, Lesnícky náučný chodník a iné).

Piešťany - Grand Hotel Sergijo

2. Piešťany - Grand Hotel Residence ****

V zozname najlepších kúpeľných miest na Slovensku rozhodne nemôžu chýbať svetoznáme Piešťany. Uznanie a ohlas im vo svete vyslúžila nielen zdraviu prospešná minerálna voda, ale tiež unikátne sírne bahno a viac než 60 moderných procedúr. Ak sa do Piešťan chystáte na pobyt plný relaxu, doprajte si ho skutočne na vysokej úrovni. Tie najlepšie služby a elegantné prostredie nájdete v Grand Hotel Residence **** stojacom pri priehrade Sĺňava. Už pri príchode vás očaria jeho honosné interiéry a rovnaký taliansky štýl vás bude sprevádzať aj v izbách. Rozmaznávanie pokračuje hneď pri raňajkách v hotelovej reštaurácii, k obedu a večeri v rámci plnej penzie odporúčame dopriať si aj víno z oceňovanej ponuky. Hlavným lákadlom v piešťanskom Grand Hotel Residence **** sú ale procedúry, ktorých si v rámci balíčka užijete neúrekom. Už teraz sa môžete tešiť na privátny vstup do wellness, kde vám chvíle spríjemní aj občerstvenie. K tomu patria masáže (aromatická, liečebná či masáž tváre) alebo i transfer do mesta, vďaka ktorému si Piešťany a ich kúpeľnú atmosféru dokonalo vychutnáte.

Tipy na výlety aj oddych v Piešťanoch:

  • Priaznivé účinky termálnej minerálnej vody aj slávneho sírneho bahna vyskúšate na vlastnej koži práve v Kúpeľoch Piešťany (2,4 km), kde si môžete dopriať procedúry ako zábaly, parafango, známe bahnisko či zrkadlisko a hlavne zaslúžený odpočinok v bazénoch.
  • Pobyt v Piešťanoch vám ešte viac skrášlia prechádzky okolo Vodnej nádrže Sĺňava (1 km), ktorá má svoje jedinečné čaro v každom ročnom období.

3. Piešťany - Medical Wellness Hotel Máj ***

A pri oddychu v Piešťanoch ešte chvíľu zostaneme - relax aj medicínsku starostlivosť pod dohľadom skúseného personálu si tu môžete užiť aj v Medical Wellness Hoteli Máj *** podliehajúcemu medzinárodným štandardom kvality. Nadštandardné vybavenie vás tu totiž čaká ako v izbách, tak aj v jedálni a hotelovom wellness. Svoju zaslúženú dovolenku začnite vo wellness centre s krytým bazénom s teplotou vody 32 °C, kde budete môcť oddychovať tiež v hydromasážnej vírivke, saune či soláriu. Požiadajte personál aj o tradičné procedúry - z nich si v rámci pobytového balíčka vychutnáte parafango zábal alebo klasickú masáž. Dopriať si tu ale môžete aj nejakú zo skrášľovacích procedúr - napríklad pedikúru, manikúru, kozmetiku alebo i nový účes z kaderníckeho salóna. Domov sa tak vrátite omladený na duši i na tele.

Tipy na výlety aj oddych v Piešťanoch:

  • V Piešťanoch sa oplatí tiež opustiť na chvíľu bazén - presvedčte sa o tom v meste, kde sa môžete vydať do Balneologického múzea (2,7 km), na prehliadku Kúpeľného ostrova (2,4 km) alebo do Domu umenia (3 km).
  • Milovníkov histórie určite nadchne množstvo hradov v okolí - Hrad Tematín (24 km), legendami opradený Čachtický hrad (25 km) alebo Hrad Beckov (30 km).

Dudince - Hotel Flóra

4. Dudince - Hotel Flóra **

Zázračné účinky termálnej vody v Dudinciach poznali už starovekí Rimania. Dôkazom toho je miestna povesť o sile vody aj približne 32 bazénov vytesaných do travertínu, ktoré pochádzajú už z čias osídlenia oblasti rímskymi vojskami. Vy si dnes v Dudinciach doprajete relaxáciu v neporovnateľne modernejších bazénoch Kúpeľov Dudince a k tomu oddych vo vitálnom svete. Na ozdravný i relaxačný pobyt je tu ideálny Hotel Flóra **, kde si s každým dňom pobytu užijete aj viac procedúr podľa odporúčania lekára. Oddych počas masáží chrbta a šije, rašelinového zábalu, kúpeľa a mnohým ďalším kúram budete striedať s bohatou plnou penziou, s ktorou stravu na dovolenke nebudete musieť vôbec riešiť. Stačí sa teda ponoriť do termálnej vody s obsahom až 6 minerálnych látok a nechať starosti a bolesti odplávať. Uvidíte, že po pobyte si už ani nespomeniete na problémy s pohybom, reumu ani na srdcovo-cievne ťažkosti, na liečbu ktorých je termálna voda v Dudinciach priam ako stvorená.

Tipy na výlety aj oddych v Dudinciach:

  • Dudince sú ideálnym miestom pre každého, kto hľadá hlavne relax a ničím nerušený odpočinok. Ten nájdete hlavne v Kúpeľoch Dudince (1,1 km) s nespočtom možností procedúr.
  • Ak do Dudiniec mierite v lete, odporúčame vám užívať si termálnu vodu aj na miestnom Kúpalisku Dudinka (650 m).
  • Čas medzi procedúrami si spríjemnite prechádzkami po okolí a prehliadkou miestnej rarity - Dudinských travertínov (750 m).

Kúpele

5. Kúpele Číž - Hotel Rimava ***

Liečivé jódové pramene sú v strednej Európe tak vzácne, že ich nájdete len na jedinom mieste - a to práve v Kúpeľoch Číž na juhu Slovenska. Vydajte sa za ich zázračnými účinkami a ubytujte sa priamo v centre kúpeľného komplexu v Hoteli Rimava ***. Pobyt vám každý deň spríjemní zapožičanie bicykla či Nordic Walking palíc na spoznávanie okolia, voľný vstup na prednášky v kúpeľoch, zabezpečený pitný režim a hlavne bohatá ponuka procedúr, ktorých počet rastie s každým ďalším dňom vášho pobytu. Okrem oddychu a kúpeľov si tak doprajete tiež rašelinový zábal, masáž alebo aj neobmedzený vstup do rehabilitačného bazéna. Ten je naplnený unikátnou vodou z jódo-brómového prameňa, ktorá vďaka svojmu zloženiu výrazne pomáha pri liečbe nervového či pohybového ústrojenstva, ale tiež pri problémoch so štítnou žľazou alebo chorobách z povolania. V lete sa naviac pri hoteli otvára aj vonkajší bazénový svet s oddychovými bazénmi a bazénom pre deti s vodnými atrakciami a trojdráhovou šmýkačkou. Relaxačný aj ozdravný pobyt v Číži si tak užijete aj s celou rodinou.

Tipy na výlety aj oddych v Číži:

  • Za zábavou mimo bazénového sveta vyrazte v Číži do Hipoareálu (850 m), kde si môžete zajazdiť na koni alebo vyskúšať hipoterapiu.
  • Vyraziť môžete do blízkej Rimavskej Soboty (25 km) s jedinečným štvorcovým hlavným námestím a Gemersko-malohontským múzeom, v ktorom sa ukrýva pravá egyptská múmia.
  • Históriu regiónu môžete spoznať pri návšteve Fiľakovského hradu (45 km) alebo Kaštieľa Betliar (57 km) s kompletne zachovaným zariadením, kde sa natáčal aj úspešný slovenský seriál 1890.

6. Nimnica - Kúpele Nimnica

Kúpele Nimnica sa síce nepýšia mnohoročnou tradíciou a bohatou históriou, zato disponujú všetkými prednosťami najmladších a najmodernejších kúpeľov na Slovensku. Oddychovať preto budete v novom prostredí, kde si okrem ubytovania v útulných izbách a skvelej plnej penzie podávanej formou bufetu užijete tiež oddych v Medicínskom wellness centre s relaxačným bazénom, vírivkou, saunami aj Kneippovým kúpeľom. K tomu vás bude školený personál rozmaznávať počas procedúr - tešte sa napríklad na oxygenoterapiu, elektroliečbu, vstup do soľnej jaskyne, rôzne zábaly či masáže. Nimnická voda je známa pre svoje ozdravné účinky na pohybové ústrojenstvo, pre ktoré sa odporúča absolvovať aj cvičenie vo vode v rámci skupinových lekcii. Vďaka pitnej kúre si v Nimnici môžete posilniť tiež trávenie, obehovú či dýchaciu sústavu. Moderné prostredie hotela kúpeľov ponúka nespočet možností zábavy a oddychu aj mimo liečivej vody. Navštíviť tu môžete napríklad tichú čitáreň, kaviareň alebo Kursalon, ktorý je vlastne barom s krbom, vyhliadkou, bowlingom i detským kútikom. Počas pekných dní vyrazte na prechádzku kúpeľným lesoparkom a okolo vodnej nádrže Nosice.

Tipy na výlety aj oddych v Nimnici:

  • Najbližším mestom je Púchov (5,6 km), kde si môžete prehliadnuť napríklad Župný dom či prírodnú zaujímavosť Púchovskú skalu.
  • Pokiaľ počas relaxačného pobytu v Kúpeľoch Nimnica zatúžite po výlete za poznaním, vyrazte napríklad k neďalekým zrúcaninám Považského hradu (13 km).
  • Navštíviť sa rozhodne oplatí aj mimoriadne obľúbený Skanzen Čičmany (35 km) s maľovanými drevenými domkami, za ktorým na Slovensko cestujú návštevníci z celého sveta.

Wellness Patince

7. Patince - Wellness Hotel Patince ****

Aj keď sú Patince známe skôr ako raj letnej zábavy na kúpaliskách a toboganoch, ich slávnu termálnu vodu si užijete počas celého roka. Pred sychravým počasím sa skryte vo Wellness Hoteli Patince **** a zohrejte skrehnuté svaly vo vnútornom bazénovom svete s termálnou vodou alebo v saunovom svete, kde budete mať v rámci ubytovania zabezpečený neobmedzený vstup. Ďalej sa môžete tešiť sa môžete na útulne zariadené izby aj bohatú polpenziu s večerou s až 4 chodmi. K tomu patrí neodmysliteľný oddych v termálnej vode s čarovnými účinkami na pohybové ústrojenstvo a končatiny, a tiež množstvo procedúr, ktorých počet s každým ďalším dňom vašej dovolenky rastie. Pri bezstarostnom pobyte dlhom až 8 dní si užijete napríklad uvoľňujúci kúpeľ s levanduľou, pleťovú masku, antimigrenóznu masáž šije, tváre a hlavy a mnohé ďalšie procedúry, po ktorých sa budete cítiť ako znovuzrodený.

Tipy na výlety aj oddych v Patinciach:

  • Z vašej izby budete mať doslova pár krokov do rozsiahleho Wellness v Patinciach, a tak si ho užijete skutočne naplno.
  • V lete zas výborne padne oddych aj zábava s deťmi na Termálnom kúpalisku Patince (500 m).
  • Zaujímavosťou v Patinciach je tiež Rímsky bahenný kúpeľ, ktorý si užijete priamo vo Wellness Hoteli Patince ****.

Apartmány Termál Dunajská Streda

8. Dunajská Streda - Apartmány Termál ***

Predstavte si, že by vás od vodného sveta rozliehajúceho sa až na ploche 18 ha delilo sotva pár krokov chodbou. Presne to vás čaká pri pobyte v moderných Apartmánoch Termál *** v Dunajskej Strede. Každé ráno svojej dovolenky sa budete zobúdzať v príjemne zariadenom apartmáne s vlastnou kúpeľňou a kuchynkou, a energiu na celý deň načerpáte z lahodných raňajok formou bufetu. Potom vám už nič nebráni v tom, aby ste chodbou prešli do najobľúbenejšieho aquaparku s kúpeľami na Žitnom ostrove - Thermal Parku Dunajská Streda - kde budete mať v rámci pobytového balíčka neobmedzený celodenný vstup. Ďalšie služby budú závisieť od vášho výberu pobytu - už teraz sa však budete môcť tešiť na zľavu na masáž, vstup do wellness centra so saunami a zážitkovými sprchami a ďalšie výhody. Relaxáciu v 10 vnútorných a vonkajších termálnych bazénoch môžete striedať so zábavou na 7 toboganoch či pri hre minigolfu alebo stolného tenisu. Možností je v Dunajskej Strede neúrekom.

Tipy na výlety aj oddych v Dunajskej Strede:

  • Vyhraďte si pár hodín pobytu na prechádzku po Dunajskej Strede a vychutnajte si jej atmosféru.
  • Ak cestujete na pobyt s deťmi, pripravte im nezabudnuteľný výlet do záchrannej stanice cirkusových zvierat Malkia Parku, kde si spolu prehliadnete exotické šelmy aj drobnejšie živočíchy.
  • Za návštevu stojí tiež známe Vodné dielo Gabčíkovo.

Spa Aphrodite Rajecké Teplice

9. Rajecké Teplice - Villa Amélia

Ak zrovna neholdujete obrovským kúpeľným komplexom a radšej dávate prednosť pobytu v menšom rodinnom penzióne s domáckou atmosférou, zarezervujte si pobyt v útulnej Ville Amélia v Rajeckých Tepliciach. Z pohodlného ubytovania, ktoré vám poskytne tiež raňajky a pestré zľavy na wellness, pivné kúpele, bowling či na vstup do slávnych kúpeľov a saunového sveta Spa Aphrodité. Kúpele vybudované v antickom štýle vám svojou krásou i ponukou služieb priam vezmú dych. Oddychovať tu môžete vo vnútorných aj vonkajších bazénoch obklopených mramorovými stĺpmi a antickými sochami. Všetky bazény sú tu naplnené termálnou vodou s obsahom iónov vápnika a horčíka, ktoré sú známe svojim priaznivým vplyvom na pohybový aparát, nervový systém aj choroby z povolania. Okrem relaxácie vo vode s teplotou okolo 38 °C si tu môžete dopriať aj rad procedúr, kde nechýba parafango, inhalácie, masáže či ozdravné zábaly. Milovníkov saunovania zas nadchne Saunový svet s orientálne štylizovanými interiérmi, kde sa budete môcť zohriať v arabskej saune, bylinkovej a mnohých ďalších, alebo počas saunových rituálov, z ktorých si okrem silnejšej imunity odnesiete aj nevšedný zážitok.

Tipy na výlety aj oddych v Rajeckých Tepliciach:

  • Rajecké Teplice vás v prvom rade zlákajú hlavne na návštevu preslávených Kúpeľov Aphrodite, ktoré ležia sotva 650 m od Villy Amélia.
  • Vydať sa tu môžete tiež na turistiku po čarovných zákutiach a turistických chodníčkoch v okolí, ktoré vás dovedú napríklad na blízke Slnečné skaly či na Lietavský hrad (13,5 km).

Termály Podhájska

10. Podhájska - Penzióny Quatro

Za unikátnou termálnou vodou, ktorá sa zložením a obsahom podobá tej preslávenej z Mŕtveho mora, nemusíte chodiť ani za hranice. Nájdete ju aj u nás na Slovensku, v kúpeľnej obci Podhájska, kde si môžete do sýtosti užívať čvachtanie sa v liečivej vode a v lete aj zábavu na toboganoch. To najlepšie ubytovanie blízko termálov i služby tu už niekoľko rokov poskytuje komplex Penziónov Quatro. Jeho 4 budovy stoja približne 300 m od Termálneho kúpaliska Podhájska a len o 100 m ďalej budete mať Wellness centrum Aquamarin. Pobyt v jednom z penziónov podľa vášho výberu (alebo kapacity) vám dopraje pohodlné zázemie na oddych, chutné raňajky formou bufetu každé ráno aj zľavu do Rímskych kúpeľov, s ktorou si oddych v Podhájskej užijete ešte viac.

Tipy na výlety aj oddych v Podhájskej:

  • V Podhájskej sa budete kúpať v termálnej vode, ktorá je skutočne slaná, a k tomu obsahuje aj celý rad zdraviu prospešných látok ako lítium, jód, zlúčeniny vápniku, sírany či bromidy. Pomáha tak na množstvo neduhov - od dýchacích ťažkostí cez problémy so štítnou žľazou, pohybové problémy až po choroby kože a ekzém. Znamenitá je ale aj vtedy, ak hľadáte len oddych a zaslúžený relax.
  • Jej účinky vyskúšajte na vlastnej koži v celoročne otvorenom Termálnom kúpalisku Podhájska (300 m).
  • Za prvotriednymi bazénmi a oddychom vo wellness či masážami zas zavítajte do Wellness centra Aquamarin (400 m).
  • Skrášľujúce i ozdravné procedúry hodné Kleopatry si užijete v štýlových Rímskych kúpeľoch (450 m).

Autor článku:

Aktualizované: 20. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet