Zimná dovolenka alebo kam na hory v Poľsku?

Chcete tohtoročnú zimnú dovolenku stráviť u našich susedov v Poľsku? V tomto článku sa dozviete, kde sa dobre lyžuje a kam je najlepšie vyraziť na výlet.
Zimná dovolenka alebo kam na hory v Poľsku?

Kam ísť za najlepšou lyžovačkou v Poľsku?

Poľské Tatry

Do Tatier môžete aj v Poľsku a zamierte rovno do centra všetkého diania v Zakopane. Tunajší Nosal ski resort je ideálny pre začiatočníkov, nechýba lyžiarska škola, škôlka pre najmenších a miesto na hranie na snehu vrátane kolotoča. Areál disponuje piatimi vlekmi s nízkou obtiažnosťou a ľahkú zjazdovku dlhú 145 m zvládnu aj malé deti. Otvorených je tiež niekoľko klzísk.

Tipy na výlet

  • Staré mesto Zakopane sa rozkladá okolo ulice Koscieliska, najstaršej tunajšej ulice, nájdete tú zachovanú pôvodnú drevenú zástavbu, krásny drevený kostol Panny Márie Čenstochovskej a kamennú kaplnku.

  • Aquapark Zakopane je ideálny na odpočinok v bazénoch a v saunovom svete, deti sa vybláznia na množstve atrakcií vrátane divokej rieky a všetci sa občerstvíte v aqua bare.

  • Termálny komplex Termy Gorący Potok ponúka celkovo 22 bazénov s termálnou vodou a zábavu pre celú rodinu. Ideálny je celodenný výlet, najete sa v miestnej štýlovej reštaurácii.


Poľské Orlické hory

Zimnú dovolenku si užijete v Zielenieci hneď za česko-poľskou hranicou. Pre najmenších sú pripravené 4 výukové vleky, vedľa toho sú pre začiatočníkov určené mierne zjazdovky v priamom susedstve výukových vlekov. Celý areál je riešený tak, aby si zalyžoval každý člen rodiny bez ohľadu na pokročilosť. Nájdete tu viac ako 22 km zjazdových tratí, snowpark aj u-rampu.

Tipy na výlety

  • Za návštevu stojí kúpeľné mesto Duszniki-Zdrój, objednajte si liečebné procedúry, navštívte múzeum papiera alebo sa prejdite kúpeľným parkom. V meste je tiež športový komplex s krytými halami.

  • Pokračujte do mesta Kudowa-Zdrój, kde okrem kúpeľov a múzea hračiek nájdete tiež aquapark s rekreačným bazénom, vírivkami, toboganom a bazénikom pre deti.


Poľské Beskydy

Ak vás naše a české Beskydy omrzeli, vyskúšajte tie poľské. V Beskid Sport Arene je 40 % zjazdoviek modrých a pre deti je tu zóna, kde sa môžu hrať, zatiaľ čo vy lyžujete. Samozrejmosťou je lyžiarska škola vybavená dopravným tunelom s dĺžkou 50 m, detský vlek a možnosť sánkovania. Zábava bude aj na bobovej dráhe.

Tipy na výlety

  • Na vrchole hory Równica nájdete zábavný park Górski Park Równica s bobovou dráhou, toboganom a 7D kinom.

  • Vodný park Tropicana je tiež na skok a zahŕňa plavecký bazén, rekreačný bazén s vlnobitím, bazén s hydromasážou a riekou i bazénik pre deti. Otvorené je denne od 8 do 21 hodín.


Poľské Krkonoše

Slovenskými turistami zatiaľ trochu nepoznané poľské Krkonoše si medzi lyžiarmi získavajú čoraz viac pozornosti. Pár kilometrov za českými hranicami sa pred vami otvorí krajina Krkonôš so strmšími svahmi, ktorú dopĺňajú ľadovcové jazerá, malebné vodopády a čulé horské mestečká. Tunajšie lyžiarske strediská sú síce menšie, no medzi milovníkmi zimných športov si získali priazeň pre moderné vybavenie, skvelé služby, nepreplnené svahy a aj priateľské ceny.

Tipy na výlety:

  • Medzi najobľúbenejšie lyžiarske strediská poľských Krkonôš patrí SkiArena Szrenica v Sklárskej Porube, kde si zalyžujete na viac než 12 km upravených tratí. Najväčšou výzvou je tu rozhodne svah s názvom Lolobrygida, ktorý sa pýši dĺžkou až 4 400 m, pri jazde tu zdoláte výškový rozdiel 637 metrov.
  • Ak po lyžovačke zatúžite po poriadnom oddychu a uvoľnení svalov v termálnej vode, zavítajte do Vodného parku Tropikana v meste Karpacz. Čaká tu na vás plavecký bazén, bazén s vlnobitím a na oddych 8 druhov víriviek a sauny plné vôní alpských bylín či kosodreviny.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Poľsko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet