Chcete vidieť to najlepšie z Budapešti a užiť si dovolenku s dokonalým komfortom? Ubytujte sa v novom Hoteli Foldana ****, kde na vás čaká krásna dizajnová izba, výborné raňajky formou bufetu a moderná fitness zóna. K tomu budete len pár krokov od mestského parku so slávnymi Széchenyiho termálnymi kúpeľmi a krásnou zoologickou záhradou. Všetky lákadlá mesta navyše môžete objavovať skutočne výhodne, s 24-hodinovou zľavovou kartou Budapest Card.

O ubytovaní

Nový, moderný Hotel Foldana **** má vynikajúcu polohu neďaleko historického centra Budapešti, priamo pri krásnom mestskom parku so zoologickou a botanickou záhradou a slávnymi termálnymi kúpeľmi. Pokiaľ vás teda láka objavovanie všetkých pôvabov maďarského hlavného mesta, ste na správnom mieste.

Vaše prvé kroky možno povedú práve do budapeštianskej zoo (1,6 km). Tá prvýkrát otvorila v roku 1866, a ide tak o jednu z najstarších zoologických záhrad na svete. Zaujímavosťou je, že rovnaké termálne pramene, ktoré napájajú bazény v termálnych kúpeľoch Széchenyi (1,3 km), dodávajú vodu aj do výbehu hrochov, tá je vraj totiž podobná vode v ich prirodzenom prostredí v Afrike.

Pri prechádzke po pamiatkach určite nesmiete vynechať budovu parlamentu (3,8 km), a Budatínsky hrad (5,4 km), skoršie sídlo uhorských kráľov, ktorý je súčasťou dedičstva UNESCO. Urobte si aj výstup k Rybárskej bašte (5,5 km), odkiaľ budete mať krásny výhľad na mesto. Pokiaľ si chcete najznámejšie pamiatky prezrieť aj z iného uhla, vyskúšajte si plavbu po Dunaji s výkladom. Najmä večer, kedy sú všetky historické budovy krásne osvietené, má skutočne kúzelnú atmosféru.

Pozrite sa tiež na známe miestne trhy, najmä Veľkú tržnicu (5,6 km) v nádhernej budove z roku 1896, kde môžete ochutnať tradičné maďarské jedlá a nakúpiť korenie a iné dobroty. Prejdite si Reťazový most (4,6 km), strážený obrími kamennými levmi, a oddýchnite si na Margitinom ostrove (5,5 km), ktorý je celý zarastený zeleňou. Uvidíte tu aj slávnu hudobnú fontánu a ďalšiu, malú zoologickú záhradu.

Kde budete spať?

Hotel sa môže pochváliť 26 dizajnovo krásnymi, modernými izbami. V každej budete mať k dispozícii vlastnú kúpeľňu s fénom a toaletnými potrebami, klimatizáciu, WiFi pripojenie, Smart televíziu, minibar a aquabar, kávovar Nespresso a trezor.

  • Studio Superior s balkónom meria 30-35 m² a skladá sa z čiastočne oddelenej spacej zóny s manželskou posteľou a obývacej zóny s písacím stolom a kreslami na posedenie.

  • Rodinná izba s balkónom má plochu 40-45 m² a zahŕňa samostatnú spálňu s manželskou posteľou a obývaciu izbu s rozkladacou pohovkou, posedením s kreslami a písacím stolom.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou hotela je útulná raňajková reštaurácia, kde sa každé ráno servíruje raňajky formou bohatého bufetu. Občerstviť sa môžete aj v Lobby bare s pestrou ponukou nápojov a kvalitnej kávy.

Niečo naviac

Nechcete ani na dovolenke vypadnúť zo svojho tréningového režimu? Bez obáv, hotel ponúka rovno 2 fitness centrá s moderným vybavením.

Hotel Foldana ****

Hotel Foldana ****

Szent László út 5. , Budapest
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Foldana Residence Kft. IČ: 01-09-332611


+36 70 368-9854

hotelinfo@hotelfoldana.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 20 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fitness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3,6 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
10 km

Tipy na výlet

Budapešť

Budapešť Tip na výlet

Maďarská metropola je jedným z najkrajších miest Európy i sveta, v ktorom je navyše v ako jedinom veľkomeste na svete viac ako stovka termálnych prameňov a studní. Rozhodne stojí za dlhú návštevu, a to nielen kvôli pamiatkam, ako sú Kráľovský palác (nazývaný tiež Budínsky hrad), budova parlamentu, Margitin ostrov (Margit-sziget) či Rybárska bašta, ale tiež kvôli bohatému kultúrnemu životu, miestnym trhom, slávnym reštauráciám a ďalším turistickým lákadlám. Spomínaný Budínsky hrad sa nachádza pozdĺž brehu Dunaja, ktorý Budapešťou preteká, a je spoločne s Andrássyho triedou zapísaný na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Čo by ste v Budapešti rozhodne nemali vynechať?

  • Výstup k Matejovmu chrámu s vežou Rybárskej bašty a s nádherným výhľadom na mesto
  • Prehliadku majestátnej budovy parlamentu a jeho okolia
  • Prechádzku na Margitin ostrov uprostred Dunaja, ktorý je jedným veľkým, udržiavaným parkom
  • Preskúmanie jednej z najvýznamnejších ulíc Budapešti, Váci utca, ktorá je ukážkou meniacich sa architektonických štýlov 19. a 20. storočia
  • Návštevu niektorých z budapeštianskych kúpeľov, napríklad termálnych kúpeľov Széchenyi, kde sa lieči reumatizmus, poruchy pohybového, dýchacieho a tráviaceho ústrojenstva, artritída a neuritída a ďalšie
Viac informácií
Budapeštianska zoologická a botanická záhrada
Budapeštianska zoologická a botanická záhrada
Budova parlamentu
Budova parlamentu
Kúpele Széchenyi
Kúpele Széchenyi