Vyrazte na dovolenku do Poľska, ubytujte sa v Hoteli Burkaty *** a užite si nádhernú prírodu poľských Tatier, piesočnú pláž na brehu rieky a okolie plné zaujímavých výletných cieľov. Čaká na vás tiež polpenzia plná regionálnych produktov a úžasný relax vo wellness zóne so saunami a vírivkou.

O ubytovaní

Hotel Burkaty *** sa nachádza v obci Białka Tatrzańska neďaleko Tatranského národného parku a slovenských hraníc. Rezort je priamo na brehu rieky Białka a užijete si tu nádhernú dovolenku v každom ročnom období.

Patríte medzi nadšených lyžiarov? K najväčšiemu ski areálu v okolí, Kotelnica Białczańska, to budete mať len 1 km. Nájdete tu zjazdovky pre začiatočníkov aj pokročilých a snow park pre milovníkov adrenalínu. Otestovať môžete aj ski areály Jurgów Ski (10,1 km), Rusiński Wierch (6,3 km), Koziniec Ski (6,9 km) a Czorsztyn Ski (24,1 km). V meste na vás čakajú aj dve veľké klziská s celkovou plochou takmer 1 000 m² a v okolí vedie mnoho udržiavaných bežkárskych stôp.

V lete si užijete túry a cyklovýlety krásnymi horskými tiesňavami a hustými lesmi. Vyraziť môžete napríklad k Czorsztynskému jazeru (19,4 km) a jazeru Morskie Oko (27 km), na vrcholy Rysy (38,4 km), Kasprowy Wierch ( 26,2 km) a Świnica (27,6 km) alebo tiesňavou Chochołowska (28 km). Užijete si určite aj návštevu neďalekého mestečka Zakopané (19 km) s tradičnou tržnicou a lanovkou na horu Gubałowka. Oddýchnuť si potom môžete v termálnych kúpeľoch Terma Bania, vzdialených len štvrť hodiny chôdze od hotela.

Na svojich výletoch môžete spoznávať aj miestnu kultúru a históriu. Navštívte zámok Dunajec (21,2 km), ktorý podľa legiend ukrýva bájny poklad Inkov, alebo sa vydajte do dediny Czorsztyn (9 km), kde nájdete nielen zrúcaninu hradu, ale aj stále živú tradíciu plavby na gondolách „Czorsztynianka“. Veľkým lákadlom je aj kostol v obci Dębno Podhalańskie (11 km), zapísaný na Zozname pamiatok UNESCO.

Kde budete spať?

Privíta vás jedna z 25 útulných izieb s interiérom v dobovom štýle a štýlovým nábytkom. Izba môže byť vybavená dvojlôžkovou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami, k dispozícii budete mať aj vlastnú kúpeľňu s fénom na vlasy, telefón a WiFi pripojenie. Väčšina izieb má navyše vlastný balkón s dych vyrážajúcim výhľadom na horské svahy.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia hotela sa špecializuje na tradičnú poľskú a európsku kuchyňu, pripravenú z autentických, regionálnych surovín. Dáte si rybu ulovenú v horskej rieke, poctivú polievku podľa babičkinho receptu alebo voňavý domáci koláč?

Kde budete relaxovať?

Po dni strávenom na túre alebo na svahu nenájdete lepšie miesto na oddych ako wellness zónu. Tá je vybavená horúcou fínskou saunou, parným kúpeľom a vírivkou s hydromasážou. Navyše si môžete dopriať aj relaxačnú masáž či inú procedúru.

Niečo naviac

V teplých dňoch si navyše užijete odpočinok na vonkajšej piesočnej pláži so slnečníkmi a ležadlami na brehu rieky Białka. Nájdete tu aj volejbalové ihrisko, detské ihrisko a vonkajšiu posilňovňu.

Zabaviť sa môžete aj vo vnútri hotela, pri hre bowlingu alebo biliardu.

V zime je pre hostí k dispozícii úschovňa lyží.

Pensjonat Burkaty ***

Pensjonat Burkaty ***

Środkowa 252A , Białka Tatrzańska
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Marcin Burkat IČ: 526570983


+48 18 26 553 50

recepcja@burkaty.pl

Check In
od 16:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 9 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 4 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Zastávka
100 m
Aquapark
0,5 km
Zjazdovka
0,5 km
Bežkovanie
1 km

Tipy na výlet

Poľské Tatry

Poľské Tatry Tip na výlet

Poľské Tatry patria medzi majestátne skvosty a majú čo ponúknuť každému, kto do nich zavíta. Leží tu najvyššia poľská hora - Rysy (2 499 m). Každého návštevníka tu čaká dobrodružstvo spojené s objavovaním prírodných krás. Na rozdiel od slovenských Tatier tu neprebiehajú sezónne uzávery chodníkov, jediné obmedzenie pre turistiku je teda počasie.

Aké sú skvosty poľských Tatier?

  • Zakopané
  • Czarny Staw pod Rysami
  • Kasprowy Wierch
  • navštívte tiež vodopád Siklawica alebo Morskie Oko - najväčšie pleso, ktoré leží na poľskej strane. Pleso je prístupné pešo po celý rok.

Pre nadšencov pešej turistiky a horolezeckých aktivít je správnou voľbou vyhľadávaná Dolina Gąsienicowa. Nezabudnuteľný zážitok vo vás zanechá návšteva národného poľského vrchu Giewont, s ktorým je spätá legenda.

Viac informácií
Zakopané
Zakopané
Gubałówka
Gubałówka
Jezero Czorsztyńskie
Jezero Czorsztyńskie