Vydajte sa spoznať prírodné krásy regiónu Lesachtal, kde stále objavíte nedotknutú krajinu. Ubytujete sa v horskom Hoteli Paternwirt **** s polpenziou, wellness zónou, do ktorej budete mať neobmedzený prístup, a kartou hosťa plnou výhod. Turistické trasy začínajú hneď za hotelom, tak zbaľte turistické topánky a vyrazte za aktívnym odpočinkom.

O ubytovaní

Hotel Paternwirt **** stojí v malebnom rakúskom mestečku Maria Luggau v oblasti Lesachtal. Toto údolie ukrýva nedotknutú prírodu a sľubuje bohaté vyžitie v lete aj v zime. Ubytovanie v rodinnom hoteli vám zaistí príjemné zázemie, z ktorého budete môcť vyrážať za poznaním okolitých krás.

Údolie Lesachtal nájdete na juhu Rakúska blízko talianskych hraníc v spolkovej krajine Korutánsko. Ide o región doposiaľ neobjavený turistami, ktorý si tak dokázal uchovať autentickú krajinu. Pokiaľ zháňate miesto, kde si budete môcť oddýchnuť v blízkosti lesov, lúk a športového vyžitia, ste v Maria Luggau na správnej adrese.

V údolí na dosah fascinujúcich horských štítov vás čakajú zážitky po celý rok. V lete sa vydáte na turistické trasy, ktoré začínajú ihneď za ubytovaním. Užijete sa výstupy do hôr, pri ktorých vás budú sprevádzať dych vyrážajúce výhľady na Alpy. Pokiaľ krajinu radšej objavujete zo sedadla svojho bicykla, poteší vás viac ako 100 kilometrov značených cyklotrás. Za peknými výletmi sa vydajte lanovkou Obertilliach (10 km) a nezabudnite si naplánovať prechádzku k miestnemu kláštoru s bylinkovou záhradkou (260 m). Potulky po horských chodníkoch si na záver spestrite osviežením v jazere Presegger See (63 km).

V zime svahy pokryje biela prikrývka a neďaleko Maria Luggau ožívajú lyžiarske strediská. Tá poteší predovšetkým rekreačných lyžiarov, začiatočníkov alebo rodiny s deťmi. Nepatrí síce medzi najväčšie a najmodernejšie v Rakúsku, zato sa sem môžete tešiť na zjazdovky, kde nie je tlačenica. Najväčší areál nájdete v Obertillachu (10 km), kde si zalyžujete na 13 kilometroch tratí. A pretože zimných športov nie je nikdy dosť, udržujú sa v okolí bežkárske trate a na jazere Pressegger See sa každoročne preháňajú korčuliari.

Kde budete spať?

Vaším dočasným domovom sa stane útulná dvojlôžková izba s možnosťou prístelky. Interiéry všetkých izieb sú inšpirované prírodou a vybavené nábytkom z masívneho dreva. Súčasťou každej izby je vlastná kúpeľňa s toaletou, sprchou, štýlovým kamenným umývadlom a kozmetikou. Nechýba minibar, fén, trezor ani satelitná televízia.

Na výber máte z dvoch variantov:

  • Dvojlôžková izba Standard (25 m²), v ktorej sa vyspíte na manželskej posteli s možnosťou jednej prístelky. Súčasťou vybavenia je písací stôl, šatníková skriňa a posedenie. K dispozícii vám bude súkromný balkón, z ktorého sa pokocháte panoramatickým výhľadom na hory.

  • Dvojlôžková izba Superior (30 m²) vám ponúkne ešte viac priestoru a pohodlnejší nocľah na veľkej manželskej posteli a jednej prístelke. V kúpeľni je veľký sprchovací kút a oddelená toaleta. Nechýba nábytok zo smrekového dreva, ku ktorému patrí písací stôl a šatníková skriňa. Oceníte aj vlastný balkón s krásnym panoramatickým výhľadom na hory.

Na čom si pochutnáte?

Na dovolenke v údolí Lesachtal vám nebude chýbať ani dobré jedlo. V reštaurácii Paternwirt si pochutnáte na regionálnych pokrmoch zo čerstvých sezónnych ingrediencií. Tešiť sa sem môžete na kulinárske špeciality, ktoré vynikajú nielen svojou chuťou, ale aj perfektným servírovaním.

A čo vám talentovaní kuchári pripravia? Maškrtným jazýčkom zachutí pečené jahňacie či zverina, pstruh z neďalekej rieky alebo špeciálne Schlipfkrapfen, tortellini plnené zemiakmi a bylinkami z miestnych lúk. Ako sladkú bodku si doprajte plnenú šišku Krapfen. K jedlu si, samozrejme, vyberiete z ponuky vín, piva a nealko nápojov.

Reštauráciu tvoria celkom tri časti - nová jedáleň, reštaurácia s dreveným interiérom a vonkajšia terasa. Podávajú sa tu aj raňajky formou bufetu. ​

Kde budete relaxovať?

Čo by to bol za odpočinok bez poriadneho wellness? Hotel Paternwirt **** vás pozýva na rozprávkový relax do svojej novej wellness zóny.

Či už si do wellness budete chcieť zájsť po náročnom dni v horách, alebo si chcete dopriať odpočinkový deň, ste tu vítaní. Oddýchnite si vo fínskej saune s panoramatickým výhľadom na hory. Nechajte sa rozmaznávať krásnou vôňou v bylinkovej saune alebo využijete parný kúpeľ, v ktorom dodáte telu i mysli novú energiu.

Der Paternwirt ****

Der Paternwirt ****

Maria Luggau 30 , Maria Luggau/ Lesachtal
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Obernosterer Gabriel IČ: 65977703


+43 4716 288

info@paternwirt.at

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 18 €/noc
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Lyžiareň
Fitness
Konferenčná miestnosť
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Zastávka
3 m
Zjazdovka
9,8 km
Bežkovanie
9,8 km

Tipy na výlet

Gailtalské Alpy

Gailtalské Alpy Tip na výlet

Pohorie Gailtalské Alpy sa rozprestiera v Rakúsku, v oblasti Korutánska a južného Tirolska. Ide o rozsiahle pohorie tvorené vápencom a dolomitom, a mnohým svojim charakterom pripomína slovenské Nízke Tatry. Narozdiel od slovenských hôr sú ale Gailtalské Alpy značne vyššie - najvyššia tunajšia hora, Grosse Sandspitze, sa týči až do výšky 2 772 m n. m. K ďalším vrcholom Goldeck (2 139 m) a Dobratsch (2 166 m) sa ale dostanete aj pomocou lanovky alebo po horskej ceste. V zime sa pohorie tvorené viacerými celkami mení na raj zimných športov vďaka početným lyžiarskym strediskám. Za návštevu v letných mesiacoch tu stojí blízke mesto Lienz alebo jazero Weissensee, ktoré je považované za jedno z najčistejších v Európe.

Viac informácií
Jazero Tristacher See
Jazero Tristacher See
Hrad Schloss Bruck
Hrad Schloss Bruck
Obertilliach
Obertilliach