Výhľad na more a jazero, víno, pamiatky a úžasné jedlá - skrátka dokonalá dovolenka na vás čaká v Barbara Piran Beach Hoteli & Spa Superior ***. Tešiť sa môžete na komfortnú, vzdušnú izbu, výborné raňajky alebo polpenziu a dokonalú lokalitu, v ktorej vás bude od skvelých pamiatok a ďalších atrakcií deliť len pár minút chôdze. Navyše si môžete dopriať relax v hotelovom wellness so saunami a ľadovou jaskyňou.

O ubytovaní

Barbara Piran Beach Hotel & Spa Superior *** stojí v malebnom mestečku Piran, jednom z najkrajších miest Slovinska. Jedinečná architektúra a viac ako 2 600 hodín slnečného svitu ročne dodávajú mestu taliansky nádych, vďaka ktorému si vyslúžilo prezývku „slovinské Benátky“. Hotel sa nachádza medzi morom a jazerom (dokonca jediným jazerom v Slovinsku, kde sa mieša slaná a sladká voda), krásna atmosféra je tak zaručená.

Počas pobytu môžete preskúmavať všetky pôvaby mesta. A je ich mnoho! Vyrazte na Prešernovo nábrežie (1,6 km) plné krásnych kaviarní, Tartiniho námestie (1,4 km) s pomníkom slávneho huslistu, prezrite si slávny dom Benečanka (1,3 km) z 15. storočia, opradený romantickou povesťou, navštívte minoritský kláštor a kostol sv. Františka (1,2 km) s dlhou históriou a bohatou zbierkou umeleckých artefaktov alebo vystúpte na mestské hradby (1,1 km) a vychutnajte si pôsobivý výhľad.

Zvedaví môžu navštíviť Námorné múzeum Sergeja Mašera (1,5 km), Múzeum podmorských aktivít (1,6 km) alebo Akvárium Piran (1,5 km). Ako suvenír si kúpte niektorý zo soľných výrobkov značky Piranske soline, ťažba morskej soli je totiž pre toto mesto typická. Pokiaľ máte dostatok času, skúste aj výlety po okolí. Jedinečným zážitkom bude pohľad na Sečoveljske soline (8,8 km) – najväčšie soľné polia v Slovinsku. Viac o histórii ťažby soli, ktorá je pre mesto Piran typická, sa dozviete v miestnom múzeu. Za návštevu stojí tiež jedna z najkrajších pláží v Slovinsku – Mesačný záliv (7,4 km), pôvabné mestečko Izola (10,4 km) alebo prírodná rezervácia Škocjanski zatok (20,1 km).

More a pláže

V lete budete mať veľa príležitostí na kúpanie a oddych na pláži. Najbližšie k hotelu nájdete pláž Fiesa (150 m). Tá je prevažne dláždená a kamenistá, s plytčinou vhodnou aj pre deti. Zároveň ide o populárne miesto na šnorchlovanie a potápanie, nechýba ani požičovňa športového vybavenia, rovnako ako ležadlá a slnečníky na zapožičanie.

Vyraziť môžete aj na neďaleké pláže Pacug (950 m) alebo Salinera (2,5 km). Pacug je betónová pláž s mólom, Salinera je hlavne kamienková, miestami trávnatá, s príjemným tieňom stromov. Pokiaľ vás lákajú piesočné pláže, vyrazte do letoviska Portorož (5,3 km), ktorej mestská pláž sa môže pochváliť Modrou vlajkou za čistotu prostredia.

Kde budete spať?

Vaším dovolenkovým domovom bude vzdušná dvojlôžková izba s balkónom a výhľadom na more. K vybaveniu izby patrí manželská posteľ alebo 2 jednolôžka, písací stôl, televízia, trezor, klimatizácia, minibar a kúpeľňa so sprchovacím kútom, WC, fénom na vlasy a toaletnými potrebami.

Na čom si pochutnáte?

V štýlovej reštaurácii si pochutnáte na tradičných slovinských receptoch v modernom poňatí. V lete si jedlo ešte viac užijete na letnej terase s pôsobivým výhľadom na morskú hladinu.

V teplých letných dňoch si môžete dopriať drobné občerstvenie a osviežujúce koktaily v Beach bare, k príjemnému večernému posedeniu zase poslúži moderná hotelová vináreň s vybranou ponukou tých najlepších ročníkov.

Kde budete relaxovať?

Chcete si oddýchnuť a zabudnúť na starosti všedných dní? Zavítajte do hotelového wellness centra, kde sú pripravené 2 sauny, ľadová jaskyňa a masážny salón s bohatým výberom procedúr.

Niečo naviac

V hoteli si môžete zapožičať aj bicykle alebo skútre, ktoré v labyrinte úzkych uličiek historického mesta náležite využijete.

Barbara Piran Beach Hotel & Spa Superior ***

Barbara Piran Beach Hotel & Spa Superior ***

Fiesa 68 , Piran
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
EUROTAS HOTELI d.o.o. IČ: 6618952000


+386 (0)5 617 90 00

booking@eh.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 18 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 19 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,2 km
Vzdialenosť od mora
20 m
Zastávka
1,7 km
Aquapark
4,3 km

Tipy na výlet

Mesto Piran

Mesto Piran Tip na výlet

Piran, najkrajšie mesto na slovinskom pobreží, bolo viac ako 500 rokov súčasťou Benátskej republiky a potom súčasťou Rakúsko-uhorskej monarchie, takže väčšina budov v starom meste je v barokovom alebo secesnom štýle. Kľukaté dláždené uličky tohto prímorského mesta s talianskou stredomorskou atmosférou pôsobia romanticky a historicky. Z veže Kostola sv. Juraja, ktorá sa týči smerom k hlavnému námestiu v tvare mušle, sa vám naskytne nádherný výhľad na tento malý mestský klenot a Jadranské more. Zo zvyškov hradieb Pirani sa vám tiež naskytne úžasný výhľad na staré mesto a Tristijský záliv.

Pláže v Pirane
Pláže v Pirane
Aquarium Piran
Aquarium Piran
Sečoveljské soľné polia
Sečoveljské soľné polia