Vyrazte na dovolenku do Slovinska a užite si pobyt plný zážitkov v panenskej prírode! V Hoteli Alp *** na vás čakajú komfortné izby a bohaté raňajky či večere formou bufetu, v okolí ubytovania sa zase môžete tešiť na nádherné vodopády, divoký tok rieky Soči a pôsobivé historické pamiatky, najmä z I. svetovej vojny. Dobrodruhovia sa zase vyšantia pri jazde na rafte, paraglidingu a iných aktivitách.

O ubytovaní

Hotel Alp *** sa nachádza v slovinskom meste Bovec, neďaleko talianskych hraníc a Triglavského národného parku. Kúsok od hotela dokonca tečie známa rieka Soča. Slovinská divoká príroda je veľkým lákadlom a vy tu nebudete sklamaní. Čakajú na vás nádherné vodopády a ďalšie prírodné pamiatky. Okrem toho sa v okolí hotela môžete venovať množstvu aktivít. Chcete sa splaviť po rieke na rafte, kajaku alebo kanoe? Radi prekonávate svoj strach prostredníctvom zipliningu a paraglidingu? Alebo dávate prednosť romantickej jazde na koni a pokojnej hre na golfovom greene? To všetko je tu možné.

Vydajte sa na túru k prameňom rieky Soča (18,9 km) alebo sa vydajte po jej prúde k Veľkej (10,1 km) a Malej rokline (12,8 km). Na smaragdový vodný tok a divoké pereje je čarovný pohľad. Očarí vás aj vodopád Virje (3,6 km) a Boka (11,3 km), ktorý je s výškou 144 metrov a šírkou 18 metrov jedným z najväčších v Európe. Medzi kultúrne pamiatky, ktoré si môžete pozrieť, patrí Isonzský front (11,3 km), bojisko, kde sa počas prvej svetovej vojny stretli talianska a rakúsko-uhorská armáda, a pevnosť Cluj (4,5 km), ktorá zohrala dôležitú úlohu pri obrane pred tureckým vpádom, napoleonskými vojskami a útokmi počas prvej svetovej vojny.

Kde budete spať?

V hoteli vás privíta útulná dvojlôžková izba veľkosti cca 12 m², za príplatok môžete zvoliť aj variantu s balkónom. Izby sú vybavené manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami, písacím stolom a televíziou. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a toaletou. Ochudobnení nezostanete ani o WiFi pripojení k internetu.

Na čom si pochutnáte?

Hlavným poslaním hotelovej reštaurácie je priblížiť hosťom jedinečný charakter miestnej kuchyne. Pochutnať si môžete najmä na vybraných jedlách z Bovca, ale vďaka prihraničnej polohe je jedálny lístok doplnený aj o tradičné talianske jedlá. Za pekného počasia si môžete jedlo vychutnať na priestrannej letnej terase s nádherným výhľadom na hory a mesto Bovec, kde sa budete cítiť ako v raji.

Hotel Alp ***

Hotel Alp ***

Trg golobarskih žrtev 48 , Bovec
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
ŽNIDER SABA d.o.o. IČ: 1790153000


+386 5 38 84 000

info@hotel-alp-bovec.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 15 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Hotel nemá k dispozícii vlastné parkovisko

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
1,3 km
Bežkovanie
1,3 km

Tipy na výlet

Triglavský národný park

Triglavský národný park Tip na výlet

Triglavský národný park je pýchou Slovinska, ktorú by mal navštíviť každý milovník vysokohorskej turistiky. Akonáhle vstúpite do oblasti Julských Álp, neprestanete žasnúť nad prírodnými divmi, ktoré sa objavujú na každom rohu. Skalnaté štíty hôr, azúrové korytá riek a hlboké lesy vytvárajú prostredie, v ktorom sa budete cítiť ako v rozprávke. Nedotknutá krajina národného parku vám poskytuje príležitosti k vysokohorským túram, viacdennému putovaniu po hrebeňoch a nenáročným prechádzkam k zaujímavým turistickým cieľom.

Slovinsko aj národný park sú domovom adrenalínových športov, vyskúšať si tu tak môžete napríklad splav rieky na raftoch, canyoning, paragliding alebo via ferrata. Aktívnu dovolenku môžete kombinovať tiež s odpočinkom v termálnych kúpeľoch a wellness zónach, ktorých tu na vás čaká nespočetne veľa. Avšak nielen v lete si tu užijete kopec zábavy. S príchodom snehovej prikrývky sa oblasť mení na raj pre všetkých nadšených lyžiarov, bežkárov a snowboardistov.

Čo si v Triglavskom národnom parku určite nenechať ujsť?

  • priesmyk Vintgar
  • vodopády Savica
  • mesto a jazero Bled a Bledský hrad
  • ľadovcové jazero Bohinj
  • korytá rieky Mostnice
  • hora a ski areál Vogel
  • pramene rieky Soča
Dedina Bovec
Dedina Bovec
Vodopád Boka
Vodopád Boka
Jazero Jasna
Jazero Jasna