Zámok Křtiny sa nachádza v rovnomennej obci na južnej Morave, len kúsok od jaskyne Výpustek a ďalších zaujímavých miest Moravského krasu. Užite si romantický pobyt vo dvojici v netradičnom prostredí, ochutnajte miestnu zverinu či paštétu a spoznajte krásne okolie. Ubytovaní budete v komfortných izbách De Luxe či prepychovom apartmáne a čaká vás vynikajúca polpenzia. Dostanete aj fľašu sektu, ovocný košík a vstupenku do jaskyne. Relaxovať budete pri masáži.

O ubytovaní

Zámok Křtiny sa nachádza v malebnej obci Křtiny, ktorá je považovaná za vstupnú bránu do strednej časti Moravského krasu. Zo zámku je nádherný výhľad do zámockého parku a na vedľajší pútnický kostol Mena Panny Márie (50 m), ktorý je mnohými považovaný za barokovú perlu Moravy. Príjemnou prechádzkou sa dostanete do Arboréta Křtiny (3 km), ktoré je najväčším a najstarším univerzitným arborétom v Česku.

Křtinské údolie je ideálnym východiskovým bodom na výlety do Moravského krasu, ktorý je najvýznamnejšou krasovou oblasťou Českej republiky. Najnavštevovanejším miestom tejto lokality je najväčšia priepasť v celej strednej Európe – Macocha (11 km). V okolitej prírode plnej skál sa nachádza niekoľko jaskýň. K najzaujímavejším z nich patrí jaskyňa Výpustek (2 km), jaskyňa Pekárna (8 km) a Punkevná jaskyňa (13 km). Za nádhernými výhľadmi vystúpte na rozhľadne Alexandrovka (7 km) a Ostrá horka (15 km). Pokiaľ máte radi tajomné miesta, vydajte sa k Býčej skale (5 km), kde bol v 19. storočí objavený tzv. Halštatský pohreb. Zaujímavou technickou pamiatkou je Stará huta pri Adamove (5 km) s 10 m vysokou hutníckou pecou a expozíciou o železiarstve.

Do centra Brna prídete zhruba za 30 minút, takže budete mať ľahko na dosah aj všetky pamiatky a zaujímavé miesta moravskej metropoly.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z útulných izieb s interiérom ladeným do historického štýlu. Každá izba má vlastnú kúpeľňu, WiFi pripojenie a očarí vás krásnym výhľadom na kostol alebo na okolité lesy.

  • Dvojlôžková izba ponúka 2 postele (môžu byť spojené do dvojlôžka), televíziu, šatníkovú skriňu a kreslá na posedenie. Niektoré izby umožňujú prístelku alebo môžu mať aj balkón.

  • Dvojlôžková izba Deluxe s terasou je vybavená manželskou posteľou alebo 2 oddelenými jednolôžkami, písacím stolom, toaletným stolíkom, televíziou a kreslami na posedenie. Interiér je vzdušný a romantickú atmosféru mu dodáva výzdoba s anjelskými motívmi. Izbe dominuje veľká terasa s vonkajším posedením,

  • Apartmán s terasou sa skladá z 2 miestností - spálňa s manželskou posteľou a obývacia izby s pohovkou, kreslami a televíziou. Z oboch izieb budete mať prístup na priestrannú vonkajšiu terasu s posedením. K vybaveniu izby ďalej patrí písací stôl, šatníková skriňa a toaletný stolík so zrkadlom.

Na čom si pochutnáte?

V zámockej reštaurácii s terasou a zimnou záhradou na vás čakajú samé skvelé gastronomické zážitky. Súčasťou menu sú okrem iného dobroty z miestnej diviny a vegetariánske jedlá. V pestrej vínnej karte nájdete množstvo vynikajúcich vín, ktoré skvele doplnia akýkoľvek pokrm.

Kde budete relaxovať?

Pobyt si môžete spestriť aj relaxačnou ajurvédskou masážou.

Zámek Křtiny

Zámek Křtiny

Křtiny 1 , Křtiny
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Mendelova univerzita v Brně IČ: 62156489


+420 724 946 162

recepce@slpkrtiny.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 500 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Konferenčná miestnosť
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od jazera
6 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
24 km