Užite si pobyt v jednom z najkúzelnejších miest v Prahe! Hotel William *** sa nachádza v malebnej malostranskej uličke len pár krokov od Karlovho mosta a Petřína. Okrem komfortného ubytovania sa tešte aj na lahodné raňajky vo forme bufetu.

O ubytovaní

Hotel William *** sa nachádza v samotnom srdci Prahy a to priamo v rozprávkových uličkách Malej Strany. Nechajte sa očariť výnimočnou historickou atmosférou a využite to, že to k najslávnejším pamiatkam metropoly budete mať z hotela doslova pár krokov.

V bezprostrednej blízkosti hotela lákajú na prechádzky Petřínske sady. Z ich dominanty Petřínskej rozhľadne (1 km) uvidíte mesto stovežaté ako na dlani. Záleží len na vás, či sa na vrchol Petřína vydáte po svojich, alebo pôjdete lanovkou (200 m). Vedľajšie petřínske zrkadlové bludisko je príjemným spestrením dňa pre malých i veľkých návštevníkov Prahy. K Pražskému hradu (1,2 km) sa ľahko dostanete pešo, alebo si cestu môžete skrátiť električkou. Cez neďaleký Karlov most (600 m) sa dostanete na druhý breh Vltavy, kde nájdete napríklad Staromestské námestie s orlojom (1,7 km), Václavské námestie (1,8 km), Vyšehrad (3,2 km) alebo jedinečný Tancujúci dom (2 km).

Ak sa počas pobytu radi dozviete niečo nové, navštívte novo otvorené Národné múzeum v Prahe (2,5 km), Národné technické múzeum (2,6 km) alebo Náprstkovo múzeum ázijských, afrických a amerických kultúr (1,5 km). Alebo sa radšej pobavíte v múzeu voskových figurín Madame Tussauds Prague (1,8 km) alebo v Motýľom dome Papilonia (2 km)? Ďaleko to nebudete mať ani za kultúrou v Národnom divadle (900 m), Rudolfíne (1,7 km) alebo Národnej galérii v Prahe (3,5 km). Pomocou hromadnej dopravy sa ľahko dostanete aj do zoologickej a botanickej záhrady v Troji (6 km).

Počas pobytu v dobe adventu odporúčame navštíviť vianočné trhy v Prahe. Tie najznámejšie nájdete na Staromestské námestie (1,7 km), Václavskom námestí (1,8 km) či Námestí republiky (2,1 km). Komornejšiu atmosféru však ponúkajú aj nádherné trhy na námestí Míru (3,5 km) a námestí Jiřího z Poděbrad (4 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete vo dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou. Vďaka vybaveniu v podobe dreveného nábytku, televízie, WiFi pripojenia, telefónu a fénu nebude vášmu pohodliu nič chýbať.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno si pobytu si doprajete parádny štart dňa v podobe bohatých bufetových raňajok podávaných v rozprávkovom prostredí hotelovej reštaurácie. Raňajková ponuka obsahuje napríklad slané i sladké čerstvé pečivo, údeniny, zeleninu, ovocné šaláty, mliečne výrobky, cereálie, kávu, čaj, džús a ďalšie dobroty.

Hotel William ***

Hotel William ***

Hellichova 455/5, 11800 Praha 1 - Malá Strana , Praha
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Horské chaty s.r.o. IČ: 04084799


+420 720 056 867

reservations@hotelwilliam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
500 Kč/pobyt
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 600 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Zastávka
40 m
Aquapark
17 km

Tipy na výlet

Praha

PrahaTip na výlet

Hlavné mesto Českej republiky ležiace na rieke Vltave sa vyznačuje dlhou a bohatou históriou a je domovom mnohých dôležitých kultúrnych pamiatok. Aj preto je jeho historické centrum od roku 1992 zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a všeobecne je považované za jedno z najkrajších miest v Európe. Niet divu, že pražské pamiatky prilákajú ročne milióny turistov z celého sveta.

Ani vy by ste si preto nemali nechať ujsť:

  • Pražský hrad
  • Karlov most
  • Staromestské námestie s Pražským orlojom

Medzi ďalšie významné pamiatky, ktoré by ste nemali minúť, patrí tiež napríklad Josefov, Petřín alebo Vyšehrad. Keď vás história omrzí, môžete vyraziť za kultúrou do Národného divadla, a s deťmi za poznaním do Pražskej ZOO a Botanickej záhrady v Tróji, či vodnými aktivitami v Aquapalace Praha. A ak Prahu návštívite v zime, nenechajte si ujsť vychýrené vianočné trhy s čarovnou atmosférou.

A malý tip navyše: ak toho chcete v Prahe vidieť čo najviac, vyhraďte si na prehliadku mesta aspoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Viac informácií
Pražský hrad
Pražský hrad
Petřín a Petřínska rozhľadňa
Petřín a Petřínska rozhľadňa
Karlov most a Pražský hrad
Karlov most a Pražský hrad