Vydajte sa spoznať krásy južných Čiech a ubytujte sa v Penzióne Statek 3, ktorý leží v blízkosti rybníkov, Českých Budějovíc, Hlubokej nad Vltavou i Třeboňska. Tešte sa na chutné raňajky aj na vstup do wellness centra s vírivkou, saunou a relaxačnými ležadlami. Za doplatok si užite rybárčenie alebo si požičajte bicykle.

O ubytovaní

Penzión Statok 3 sa nachádza v malebnej juhočeskej dedinke Žabovřesky. V okolí sa nachádza veľa rybníkov a vodných nádrží, napríklad Dehtár (2,5 km) či Bezdrev (7 km). Neďaleké České Budějovice (12 km) ponúka pestrú mozaiku turistických zaujímavostí ako najväčšie štvorcové námestie v Česku so Samsonovou fontánou a gotickou Čiernou vežou. Milovníci piva by určite nemali vynechať návštevu múzea piva Budweiser Budvar.

Medzi obľúbené výletné ciele v okolí patrí napríklad zámok Hluboká (13 km), ktorý patrí k najkrajším zámkom v Čechách, zrúcanina hradu Dívčí kameň (22 km) či renesančný zámok Kratochvíle (17 km) s vodnou priekopou a Zlatou sálou. Z penziónu sa ľahko dostanete aj k dvom pamiatkam na Zozname UNESCO: do Českého Krumlova (39 km) a do prekrásnej dedinky Holašovice (8 km).

V Českom Krumlove si nenechajte ujsť prehliadku zámku, ktorého areál je jedným z najväčších v strednej Európe. Za návštevu stojí aj Múzeum voskových figurín alebo Egon Schiele Art Cetrum venované životu a dielu tohto známeho maliara. Odvážnejší výletníci si môžu vyskúšať aj nočný rafting s inštruktorom po rieke Vltave. V Holašoviciach si zase užijete pohľad na stavby v štýle ľudového baroka a pravidelné ľudové slávnosti.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v zrekonštruovanej dvojlôžkovej alebo štvorlôžkovej izbe s rustikálnym dreveným nábytkom a dekoráciami. K dispozícii budete mať LCD televíziu, minibar a vlastnú kúpeľňu so sprchou a fénom na vlasy. Vo všetkých izbách je dostupné aj bezdrôtové pripojenie k internetu.

Na čom si pochutnáte?

Ráno si pochutnáte na raňajkách vo forme bohatého bufetu. Cez deň môžete vybrať z ponuky vynikajúcich pokrmov reštaurácie, ktorá sa zameriava predovšetkým na steaky a špeciality z grilu. Všetko pripravované mäso pochádza z domácich chovov, čaká vás tak ochutnávka skutočnej kvality. V letnej sezóne je v prevádzke vonkajšia terasa.

Kde budete relaxovať?

K odpočinku nabáda wellness, v ktorom sa nachádza fínska sauna, vírivka (37-38 °C) a relaxačná zóna s pohodlnými lehátkami. Do wellness si môžete objednať aj pivo, víno, sekt a rôzne občerstvenie. Doprajte si aj blahodarný kúpeľ vo vonkajšom cédrovom sude až pre 8 osôb či profesionálnu masáž.

Cestujete s deťmi?

V areáli statku je detské ihrisko a pieskovisko a ďalej tiež športové ihrisko pre tenis, nohejbal a bedminton.

Niečo naviac

Penzión ponúka za poplatok možnosť rybárčenia s následnou úpravou úlovku profesionálnym kuchárom.

Statek 3

Statek 3

Žabovřesky 3 , Žabovřesky
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
BARNAT s. r. o. IČ: 28120442


+420 603 456 593

ubytovani@statek3.cz

Check In
17:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
8 km
Vzdialenosť od jazera
2 km
Zastávka
50 m

Tipy na výlet

České Budějovice

České Budějovice Tip na výlet

Klenotom Českých Budějovíc je jednoznačne historické jadro a námestie Přemysla Otakara II, ktoré je so svojím štvorcovým tvarom a rozmermi 133 x 133 metrov jedným z najväčších námestí v strednej Európe.

Mestská pamiatková rezervácia vás tak uchváti množstvom hodnotných cirkevných aj svetských stavieb s renesančnou a barokovou architektúrou, ako sú katedrála sv. Mikuláša aj dominanta mesta Černá věž... Prezrieť si môžete barokovú radnicu alebo Samsonovu fontánu - najväčšiu fontánu svojho druhu v Česku.

Viac informácií
Český Krumlov (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)
CHKO Třeboňsko
CHKO Třeboňsko
Třeboň
Třeboň