Užite si krásnu dovolenku len kúsok od vodnej nádrže Rozkoš, malebného Babičkinho údolia a zámku Ratibořice. V Lúčnom penzióne na vás čaká ubytovanie v štýlovej izbe či apartmáne, luxusné raňajky, fľaša kvalitného vína v izbe a útulná relax zóna, kde si po celodenných výletoch perfektne oddýchnete vo vírivke, saune a vonkajšom bazéne.

O ubytovaní

Luční penzion nájdete na okraji mesta Česká Skalice v Královohradeckom kraji, len cca 4 km od vodnej nádrže Rozkoš. Táto ôsma najväčšia priehrada v Českej republike patrí k obľúbeným výletným cieľom. V lete si tu užijete kúpanie, vodné športy aj rybolov, v zime ide o kúzelné miesto na prechádzky.

Pri svojom pobyte rozhodne nesmiete vynechať ani návštevu zámku Ratibořice (4,2 km) a Babičkinho údolia (4,3 km), ktoré vo svojich dielach preslávila Božena Němcová. Dokonca tu niektoré známe románové postavy môžete stretnúť. Zámok Ratibořice pochádza zo začiatku 18. storočia a je obklopený krásnym anglickým parkom s exotickým skleníkom. V ponuke má dva prehliadkové okruhy, na ktorých sa zoznámite s umeleckými dielami aj životným štýlom zo 16.-19. storočia. V Babičkinom údolí nájdete tiež Staré Bělidlo, Viktorkin splav, Lovecký pavilón a iné kúzelné miesta.

Medzi ďalšie zaujímavé historické stavby v okolí patrí hospitál Kuks (12,4 km), bývalý zaopatrovací ústav pre vojenských veteránov, ktorý bol v prevádzke v rokoch 1744–1938, Náchodský zámok (12,2 km) , zámok Opočno (19,9 km) alebo vojenská pevnosť Dobrošov (14,4 km). Nielen deti určite poteší aj návšteva zoologickej záhrady Dvůr Králové nad Labem (19,5 km), ktorá je preslávená najmä safari parkom, kde zblízka uvidíte levy, gazely a iné známe zvieratá z afrických saván.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej izbe či apartmáne. Každá izba má vlastnú tému a tomu prispôsobený interiér, môžete si tak vybrať presne podľa vášho vkusu.

Staročeský apartmán je dvojlôžkový, vybavený v útulnom vidieckom štýle. V apartmáne nájdete manželskú posteľ (dá sa rozdeliť na dve jednolôžka) a umožňuje aj prístelku. K dispozícii budete mať stôl so stoličkami, kredenc s riadom, kúpeľňu so sprchou, toaletu, klimatizáciu, televíziu a vlastnú terasu a predzáhradku.

Kvetinový apartmán je dvojlôžkový a umožňuje prístelku až pre dve osoby. Celkovo je izba ladená do žiarivých jarných farieb. K jeho vybaveniu patrí manželská posteľ, pohovka, stôl so stoličkami, barový kút s riadom, kúpeľňa so sprchou, WC, klimatizácia a televízia. Aj táto izba má vlastnú terasu a predzáhradku.

Retro apartmán zaujme interiérom vo vintage štýle. Vyspíte sa tu na manželskej posteli a je aj možnosť prístelky pre dvoch. Nechýba stôl so stoličkami na posedenie, barový kút s riadom, toaleta, kúpeľňa so sprchovacím kútom, klimatizácia, televízia, terasa a predzáhradka.

Cyklo apartmán má interiér zariadený v pestrých farbách a s decentnou výzdobou so športovou tematikou. Je klasicky dvojlôžková, teda s manželskou posteľou, a umožňuje prístelku pre dve osoby na rozkladacej pohovke. Ďalej k vybaveniu patrí stôl so stoličkami, kuchynský kút s riadom, toaleta, kúpeľňa so sprchovacím kútom, klimatizácia, televízia, terasa a predzáhradka.

Romantický apartmán je ladený do jemných tlmených farieb a kvetinových vzorov. Okrem manželskej postele tu nájdete aj stôl so stoličkami a televíziu. Apartmán je klimatizovaný a súčasťou je toaleta, kúpeľňa so sprchovacím kútom, terasa a predzáhradka.

Zámecký apartmán zodpovedá svojmu názvu a očarí vás dreveným nábytkom v historickom štýle. Vaše pohodlie zaistí veľká manželská posteľ a pohovka na posedenie. Apartmán má vlastnú kúpeľňu, toaletu, terasu i predzáhradku. Samozrejmosťou je klimatizácia a televízia.

Vidiecka izba bude skvelou voľbou pre rodiny, nájdete tu dve klasické lôžka a jednu poschodovú posteľ. K dispozícii budete mať kuchynský kútik s riadom, kúpeľňu so sprchou a toaletu. Izba nemá klimatizáciu ani terasu.

Africká izba vás razom prenesie na divoké safari. Je vybavený dvomi posteľami a poschodovou posteľou, kuchynským kútom s riadom, kúpeľňou so sprchou, toaletou a televíziou. Nemá terasu a nie je klimatizovaná.

Na čom si pochutnáte?

V útulnej reštaurácii penziónu si každé ráno pochutnáte na raňajkách formou bufetu s čerstvým pečivom, údeninami, syrmi i sladkými jedlami. Obed, večeru či popoludňajšiu kávu a zákusok si tu môžete objednať z klasického jedálneho lístka. V ponuke nájdete klasické české jedlá, ale aj burgre, zverinu a iné špeciality.

Kde budete relaxovať?

Priamo v penzióne na vás čaká príjemná relax zóna, kde sa zohrejete v saune a zrelaxujete svoje telo v horúcej vírivke. V letných mesiacoch si užijete aj zábavu vo vonkajšom bazéne.

Niečo naviac

Penzión je často miestom konania degustácií, umeleckých vernisáží a iných kultúrnych podujatí, nudiť sa tu teda rozhodne nebudete.

Luční penzion

Luční penzion

Zájezd 82 , Česká Skalice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Tomáš Ponka IČ: 45578745


774742074

ubytovani@lucnipenzion.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,8 km
Vzdialenosť od jazera
3,7 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
19 km
Zjazdovka
32 km

Tipy na výlet

Vodná nádrž Rozkoš

Vodná nádrž Rozkoš Tip na výlet

Vodná nádrž Rozkoš sa rozprestiera pri obci Česká Skalice v Náchodsku. Východočeské more, ako je často prezývaná, predstavuje idylické miesto na letnú rekreáciu v obklopení sviežej prírody. Nádrž poskytuje zázemie na kúpanie, vodné športy, ale aj rybolov. Relaxáciu a opaľovanie si môžete vychutnať na trávnatých alebo kamienkových plážach.

Na jej brehu môžete využívať priľahlé kempy, ubytovanie a občerstvenie. Tú pravú letnú pohodu si užijete aj pri minigolfe alebo člnkovaní. Môžete sa vydať aj do okolia, ktoré ponúka množstvo zaujímavých turistických miest, ako napríklad Babiččino údolí alebo Kladské pomezí.

Zámok Ratibořice
Zámok Ratibořice
Babičkino údolie v Ratibořiciach
Babičkino údolie v Ratibořiciach
Zámok Náchod
Zámok Náchod