Treehouse Sokolí je tou pravou vstupenkou do sveta glampingu. Tešiť sa môžete na ubytovanie v korunách borovíc, nemusíte sa ale vzdať ani svojho komfortu - ochudobnení nezostanete ani o kuchyňu, ani o teplú sprchu. Každé ráno si pochutíte na raňajkovom balíčku a večer môžete založiť oheň na ohnisku a užiť si skvelú opekačku. Navyše budete len približne 5 km od Třebíča, mesta plného pamiatok UNESCO.

O ubytovaní

Treehouse Sokolí nájdete v krásnom ihličnatom lese blízko Třebíča (5,3 km) a bude skvelým východiskovým bodom na rôzne výlety. Neďaleko odtiaľto sa môžete napojiť na cyklotrasu Jihlava – Třebíč – Raabs. Ak prídete až k rakúskym hraniciam, odmeňte sa návštevou monumentálneho hradu Raabs an der Thaya (58 km), ktorý bol prvýkrát spomenutý už v 11. storočí v Kosmovej kronike.

Ak máte radšej len kratšie výlety, ideálnym cieľom pre vás bude mesto Třebíč, vzdialené len približne 5 km. Jednou z najzaujímavejších častí je židovská štvrť, ktorá je zapísaná na zozname UNESCO. Vydať sa môžete aj na náučný chodník Po stopách opátov a rabínov, ktorý vedie okrem iného okolo židovského cintorína a Baziliky svätého Prokopa z 13. storočia. Aj táto bazilika patrí k pamiatkam UNESCO. Obohacujúca je tiež návšteva zámku Třebíč, kde v súčasnosti sídli Múzeum Vysočiny. Nájdete tu napríklad expozíciu Svet neživej prírody, Svet portálov a brán alebo Valdštejnovci v Třebíči.

Keby vám výhľad zo stromového domčeka nestačil, vystúpte na rozhľadňu Vodojem na Kostelíčku (6,5 km) s expozíciou venovanou histórii třebíčskeho vodárenstva, na rozhľadňu na Pekelnom kopci (8,7 km) alebo na rozhľadňu Mařenka (15,5 km), postavenú na rovnomennom vrchu, ktorý je zároveň najvyšším vrchom v celom Třebíčsku (711 m n. m.). Uvidíte odtiaľ nielen Třebíč, ale aj Drahanskú vrchovinu, Železné hory, jadrovú elektráreň Dukovany, Pálavu a dovidieť môžete aj na vrcholky Álp.

V lete sa vydajte k vodnej nádrži Dalešice (26 km), kde si okrem kúpania a plavbe na parnej loďke môžete vyskúšať aj flyboarding, jetpack a iné adrenalínové atrakcie. V zime vás zas v okolí čakajú lyžiarske areály, ako napríklad ski areál Jalovec (8,2 km) so 600 metrov dlhou zjazdovkou, ski areál Fajtův kopec vo Velkém Meziříčí (25,7 km) s 30 km bežkárskych trás alebo ski areál Luka nad Jihlavou (21,6 km) s dvomi zjazdovkami a štvorsedačkovou lanovkou.

Kde budete spať?

Drevený domček na strome vám v duchu pravého glampingu poskytne súkromie v korunách urastených borovíc, a to pri zachovaní všetkého komfortu. Domček sa skladá zo spiacej časti, kuchynského a jedálneho kútu so stolom pre 4 osoby a kúpeľne. Navyše budete mať k dispozícii vonkajšiu terasu s posedením a krásnym výhľadom na krajinu.

V spiacej časti vás čaká dvojlôžková posteľ (160x200 cm), ktorú je možné doplniť prístelkou (70x195 cm). V kuchynskom kúte nájdete elektrický varič, rýchlovarnú kanvicu, mikrovlnnú rúru, kávovar na espresso, chladničku s mraziacou priehradkou, základné kuchynské vybavenie, ale aj korenie, kávu, čaj a pitnú vodu. Kúpeľňa je plne vybavená, nechýba v nej sprchový kút s teplou vodou, umývadlo, suchý záchod a bidet. Nemusíte sa báť ani chladnejších večerov, domček je vykurovaný akumulačným ohrievačom.

Na čom si pochutnáte?

Ráno sa posilníte raňajkovým balíčkom s pečivom, marmeládou, syrmi, údeninami, atď. Obed a večeru si môžete pripraviť v kuchynke stromového domčeka. Vonku navyše nájdete aj ohnisko s pripraveným drevom, grilovacím roštom a opekacími vidlicami na klobásy. A čo je večer v prírode lepšie než posedenie pri ohni a opekanie špekáčikov?

Treehouse Sokolí

Treehouse Sokolí

Sokolí č. ev. 75, , 674 01 Třebíč
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jiří Přemysl Urban IČ: 62131753


737880708

info@treehouse-sokoli.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik je zadarmo
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
5,2 km
Zastávka
0,4 km
Zjazdovka
8,2 km

Tipy na výlet

Třebíč

Třebíč Tip na výlet

Ak plánujete potulky po Česku, rozhodne by ste nemali minúť Třebíč , ktorý sa pýši vzácnymi historickými kúskami aj tretím najväčším námestím u našich susedov. Toto mesto plné pamiatok UNESCO sa nachádza na západe Moravy, v juhovýchodnom cípe kraja Vysočina. Má veľmi bohatú históriu, jeho počiatky siahajú až k roku 1101.

Čo patrí medzi skvosty Třebíča?

  • Bazilika sv. Prokopa
  • Zámocký areál (Valdštejnský zámok-předzámčí)
  • Benediktínsky kláštor

Určite nevynechajte ani Židovskú štvrť, Zadnú synagógu, Dom Seligmanna Bauera, Karlovo námestie, Mestskú vežu a Veterný mlyn.

Třbíč má čo ponúknuť aj pokiaľ ide o prírodu a odpočinok - nachádza sa v jednej z ekologicky najčistejších oblastí Českej republiky. Za relaxáciou zamierte do bazéna či Riečnych kúpeľov Polanka.

Viac informácií
Jaroměřice nad Rokytnou
Jaroměřice nad Rokytnou
Zámok Jaroměřice nad Rokytnou
Zámok Jaroměřice nad Rokytnou
Rozhľadňa Mařenka
Rozhľadňa Mařenka