Pivovarský dvor Lipan v južných Čechách je nielen miestom s pútavou atmosférou a históriou, ale aj skvelým východiskovým bodom k úžasným výletom. Posilnite sa bohatými raňajkami a vyrazte do Tábora, Písku, Českých Budějovíc či ďalších miest plných historických pamiatok a zábavných atrakcií. Nezabudnite tiež ochutnať miestne pivo, na ktorého prípravu sa môžete pozrieť v salóniku reštaurácie. Po návrate sa môžete osviežiť v kúpacom jazierku s biotopom.

O ubytovaní

Pivovarský dvůr Lipan sa nachádza v juhočeskej obci Dražíč, neďaleko Týna nad Vltavou a Bechyně. Bol vybudovaný v roku 1997 v areáli bývalého liehovaru. V súčasnosti ide o minipivovar s vlastnou značkou piva Lipan. Miesto je ale lákavé nielen pre milovníkov tohto zlatistého moku, okrem zaujímavého ubytovania sa môžete tešiť aj na mnoho zaujímavých výletných cieľov a atrakcií v okolí.

V neďalekej Bechyni (8,8 km) na vás čaká renesančný zámok s prehliadkovou trasou Život Petra Voka na zámku v Bechyni, Mestské múzeum či Medzinárodné múzeum keramiky. Narazíte tu tiež na zaujímavé technické pamiatky – Bechyňskú dúhu, most z roku 1928, a Elinku, najstaršiu medzimestskú elektrickú dráhu v strednej Európe, ktorou sa zveziete až do Tábora.

Tábor (34,6 km) vás očarí gotickou radnicou s Husitským múzeom, botanickou záhradou s unikátnym systémom triedenia rastlín podľa ich užitočnosti a významu, vežou Kotnov a Bechyňskou bránou alebo tajomným mestským podzemím. Navštíviť môžete aj jednu z najmladších zoo v republike a zaujímavé múzeá (čokolády a marcipánu, Lega alebo pivovarníctva).

Na dosah budete mať aj ďalšie skvelé miesta - Písek (15,3 km) s legendárnym mostom, detskou galériou a ski areálom, Týn nad Vltavou (11,1 km) s krásnymi historickými pamiatkami a zaujímavými múzeami, Milevsko (18,6 km) s jedným z najstarších kláštorov v republike alebo České Budejovice (47,3 km) s dlhou históriou v pivovarníctve.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z komfortných izieb a apartmánov priamo v hlavnej budove. Všetky izby sú modernizované, vybavené kúpeľňou s vaňou alebo sprchovacím kútom.

  • Dvojlôžková izba disponuje dvojlôžkom, stolíkom s posedením a šatníkovou skriňou.

  • Dvojlôžková izba s prístelkou ponúkne manželskú posteľ a rozkladaciu pohovku. V izbe je aj písací stôl a úložný nábytok.

  • Štvorlôžkový apartmán zahŕňa samostatnú spaciu zónu s manželskou posteľou a obývaciu izbu s prístelkou s lamelovým roštom a matracom. Nechýba úložný nábytok.

Na čom si pochutnáte?

V štýlovej reštaurácii si pochutnáte predovšetkým na špecialitách českej kuchyne. Okrem miestneho piva Lipan, ktoré sa vyrába priamo v areáli, ponúka aj široký výber alkoholických aj nealkoholických nápojov. Súčasťou reštaurácie je aj salónik, kde sa môžete pozrieť na varenie piva, alebo letná záhradka.

Kde budete relaxovať?

V lete si užijete zaslúžený relax vo vonkajšej odpočinkovej zóne s kúpacím biotopom.

Pivovarský dvůr Lipan

Pivovarský dvůr Lipan

Dražíč č. 50 , Týn nad Vltavou
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
PAPULA s.r.o. IČ: 26023849


++420 605 871 136

jan.papula@pivovar-lipan.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
400 Kč/pobyt
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
9,6 km
Vzdialenosť od kúpeľov
3,2 km
Zastávka
100 m

Tipy na výlet

Mesto Bechyně

Mesto Bechyně Tip na výlet

Bechyně leží približne 19 km juhozápadne od mesta Tábor. Historické jadro sa rozkladá nad údolím rieky Lužnice, od ktorej sa vám naskytne očarujúce pohľad na panorámu mesta na kopci s niekoľkými dominantami. Jednou z nich je neskoro gotický Františkánsky kláštor s kostolom Nanebovzatia Panny Márie, ktorého história siaha až k táboriskám starých Slovanov zo 7. storočia. Teraz tu nájdete raritný ambit so pivnicovou klenbou alebo historickú budovu špitálu. Komplex oplýva jedinečným géniom loci. Druhou dominantou je zámok Bechyně, ktorý vznikol prestavbou pôvodného hradu z roku 1268. Návrh má na svedomí známy taliansky architekt Baldassare Maggi z Arogna. Prácu zadal šľachtic Peter Vok z Rožmberka a prebehla v rokoch 1581–1584. Tak dostala budova svoj manieristo-renesančný kabát. Dnes slúži zámok ako galéria aj miesto pre spoločenské udalosti. Ponúka tiež komentované prehliadky, pri ktorých vám bude vykreslená podrobná história areálu a môžete si prezrieť napríklad impozantnú Vokovu svadobnú sálu. Veľmi populárne turistické ciele sú romanticky kaňon Židovej strouhy (járku) alebo vodopád pod Libušou. A keď už sme pri tej turistike, v Bechyni sa nachádza jediné múzeum turistiky v Česku. Nájdete ho v starej synagóge v centre mesta.

Tipy na výlet:

  • Zámok Bechyně
  • Františkánsky kláštor s kostolom Nanebovzatia Panny Márie
  • Múzeum turistiky
  • Mestské múzeum Bechyně
  • Židova strouha
  • Vodopád pod Libušou
  • Dúhový most
  • Zrúcanina hradu Dobronice
  • Stadlecký reťazový most
Viac informácií
Písek
Písek
Tábor
Tábor
České Budějovice
České Budějovice