Spomínate s nostalgiou na prázdniny u babičky na dedine? A čo tak skombinovať vidiecku atmosféru s luxusným odpočinkom? Martinský Mlýn vás očarí nielen rustikálnymi izbami a poctivou domácou kuchyňou, ale aj luxusným wellness pod holým nebom, do ktorého budete mať vstup so zľavou, a kúpeľmi, kde si podľa variantu pobytu môžete dopriať relaxačnú masáž alebo kúpeľ. To všetko v krásnej prírode južných Čiech, neďaleko Českého Krumlova aj Českých Budějovíc.

O ubytovaní

Martinský mlýn sa nachádza na úpätí Novohradských hôr, v obci Hrádek. Historická stavba neďaleko potoka, lúky i rybníka bude krásnym útočiskom pre každého, kto si chce oddýchnuť od každodenného zhonu a preskúmať krásnu prírodu južných Čiech.

Zaujímavé vyžitie, vrátane wellness zóny, ponúka už mlyn samotný. Nenechajte si ale ujsť aj príležitosť k úžasným výletom. Navštívte napríklad Terčino údolie (11,2 km) s krásnym vodopádom, prejdite si rašeliniská Červené blato (11,5 km) so zaujímavým náučným chodníkom alebo navštívte mesto Nové Hrady (9,9 km) s gotickým hradom, starou kováčňou a ďalšími pamiatkami.

Na výlet vyrazte do Českého Krumlova (33,5 km), kde nájdete rozsiahly hrad a zámok, niekoľko kláštorov, novogotický kostol sv. Víta, zámocký statok Kvítkov Dvor a mnoho ďalšieho. K návšteve lákajú aj České Budějovice (26,3 km) s jedným z najväčších námestí v Európe, gotickou Čiernou vežou a dlhou pivovarníckou históriou.

Kde budete spať?

Mlyn sa môže pochváliť naozaj krásnymi izbami v rustikálnom štýle. Každá izba je jedinečná a vždy sa tu budete cítiť ako doma (alebo skôr ako na prázdninách u babičky). Vidiecky štýl je tu doplnený moderným komfortom vo forme vlastnej kúpeľne s WC.

  • Izba Baštýr je podkrovná, ladená do modrej farby a rybárskej tematiky. Nájdete v nej manželskú posteľ, stolík so stoličkami a úložný nábytok.

  • Izba Hamerna ponúkne manželskú posteľ s nebesami a stolík s posedením, všetko vyhotovená z kovu vo veľmi dekoratívnom štýle.

  • Izba Husopaska je romantické hniezdočko s manželskou posteľou priamo pod oknom, posedením a nežnými dekoráciami.

  • Izba Mlýnská šalanda zaujme dobovým nábytkom z tmavého dreva. K vybaveniu izby patria dve postele (spojené do dvojlôžka), veľká šatníková skriňa a stolík so stoličkami.

  • Izba Bylinkovna vás prenesie do domu babky korenárky. Tešiť sa môžete na vyrezávaný, zdobený nábytok (dvojlôžková posteľ, stôl so stoličkou a malá pohovka na posedenie) a dekorácie inšpirované bylinkami a kvetmi.

  • Izba Ptáčník ubytuje až 3 osoby na manželskej posteli a samostatnom jednolôžku. Vďaka dômyselnému rozvrhnutiu izby so spacou zónou oddelenou závesom budete mať aj vo viacerých ľuďoch dostatok súkromia.

  • Izba Květinářka očarí romantickým ladením a pohodlne ubytuje až 3 osoby v čiastočne oddelenej spacej zóne s manželskou posteľou a na samostatnom jednolôžku.

  • Izba Včelař je vhodný až pre 4 osoby, ktoré sa vyspia na manželskej posteli a 2 samostatných jednolôžkach. O skvelú atmosféru sa postarajú krásne dekorácie, vrátane farebných úľov.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia v mlynici vás pohostí poctivou českou domácou kuchyňou. V lete sa navyše môžete tešiť na vonkajšie grilovanie, alebo si nechajte zabaliť piknikový kôš na vaše potulky prírodou.

Kde budete relaxovať?

V nádhernej relaxačnej zóne obklopenej prírodou si naozaj rozprávkovo oddýchnete. Vo wellness zóne nájdete vonkajší vyhrievaný sud s vírivkou, vonkajšiu sudovú fínsku saunu a vyhrievaný vonkajší bazén, bylinkovú paru a mlynskú „lazebňu“, kde si môžete dopriať pivné, soľné či bylinkové kúpele a úžasnú masáž.

Niečo naviac

K dispozícii budete mať TV miestnosť s bohatou videotékou, tešiť sa môžete ale aj na premietanie kina v mlynici alebo v prírode.

Martinský Mlýn

Martinský Mlýn

Hrádek 18 , Trhové Sviny
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
MILDING, s.r.o. IČ: 07937253


+420 386 322 996

martinskymlyn@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc - iba po predchádzajúcej dohode
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
4,4 km
Zastávka
1,3 km

Tipy na výlet

CHKO Třeboňsko

CHKO Třeboňsko Tip na výlet

Navštívte jednu z mála chránených oblastí rozkladajúcich sa na veľkej ploche (až 700 km²) v rovinatom teréne. V CHKO Třeboňsko sa vám naskytne výnimočný pohľad na bohaté biotopy, rozsiahle ihličnaté a listnaté lesy, zvyšky lužných lesov či mokraďové lúky. Hlavne tu ale uvidíte veľké plochy cenných rybníkov a rašelinísk, ktoré oblasť preslávili. Pestré prostredie súvisí aj s druhovou rozmanitosťou rastlín a živočíchov, medzi ktorými vynikajú obzvlášť vtáky - v CHKO Třeboňsko môžete pozorovať až viac než 280 druhov operencov.

Vydajte sa do prírodnej rezervácie Červené Bláto, ktorú preskúmate vďaka rovnomennom náučnom chodníku. Národná prírodná rezervácia Veľký a Malý Tisý je ideálna pre pozorovanie vodného vtáctva a v Národnej prírodnej rezervácii Ruda nájdete rozsiahle rašeliniská s početnými prameniskami.

Viac informácií
České Budějovice
České Budějovice
Český Krumlov (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)
Třeboň
Třeboň