Vyrazte na výlet do kúzelného Litomyšla, ubytujte sa v štýlovom Hoteli Zlatá Hvězda **** a užite si všetky krásy, ktoré toto mesto ponúka - zámok zapísaný na Zozname UNESCO aj ďalšie atrakcie budete mať ako na dlani. Hotel navyše ponúka parkovanie a zázemie pre základný servis bicyklov, mesto a okolie si tak môžete pohodlne prejsť aj v sedle vášho bicykla.

Vedeli ste, že..?

Hotel Zlatá Hvězda **** má dlhoročnú tradíciu. Ešte na konci 19. storočia sa volal Hostinec U Zlaté Hvězdy, a už vtedy bol prirodzeným spoločenským centrom. Medzi hostí, ktorí ho pravidelne navštevujú, patria významné osobnosti kultúrneho, športového a politického diania.


O ubytovaní

Štýlový Hotel Zlatá Hvězda **** nájdete priamo v srdci Litomyšlu, na krásnom Smetanovom námestí. Pri pobyte sa tak z okien izby budete kochať výhľadom na historické centrum a užijete si návštevy zaujímavých monumentov, ako je zámok Litomyšl (550 m), ktorý patrí k najkrajším renesančným stavbám v strednej Európe a je zapísaný na Zozname UNESCO. Za návštevu stojí tiež mestský park Kláštorné záhrady (400 m), Piaristický chrám (500 m) alebo Portmoneum - Múzeum Jozefa Váchala (400 m).

Na výlet si zájdite do malebnej Poličky (18,7 km), ktorá vás očarí krásnymi historickými pamiatkami a zaujme interaktívnym Centrom Bohuslava Martinů. Navštíviť môžete aj izbičku v Kostole sv. Jakuba, kde sa tento známy hudobný skladateľ narodil. Vynechať by ste pri svojich výletoch nemali ani súkromný zámok Nové Hrady (14,6 km), tzv. české Versailles, jedinečnú rokokovú stavbu v štýle francúzskych letných sídiel.

Odvážlivci si môžu urobiť menšiu zachádzku do Acrobat parku Štíty (42,7 km), ktorý vybudoval v roku 2002 olympijský víťaz Aleš Valenta, a vyskúšať si skákanie na lyžiach a snowboardoch z mostíka do vody. Počas zimy si potom užijete parádne lyžovanie v neďalekom skiareáli Přívrat (10,4 km) so 4 miernymi a stredne náročnými zjazdovkami a detským PINGUin parkom a skiareáli Peklák (11,6 km) s 2 zjazdovkami a snowparkom .

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z komfortných izieb s vlastnou kúpeľňou so sprchovým kútom alebo vaňou, toaletou a fénom na vlasy, televíziou, WiFi pripojením, chladničkou a trezorom.

  • Dvojlôžková izba Standard meria 17 m² a je vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami, pracovným stolom a posedením s pohovkou či s kreslami.

  • Dvojlôžková izba Deluxe zaujme modernejším, elegantne vybaveným interiérom v štýle art deco a väčším priestorom (28 m²). K vybaveniu izby patrí manželská posteľ/oddelené jednolôžka, písací stôl a posedenie s pohovkou.

Na čom si pochutnáte?

Zrekonštruovaný Art Cafe Restaurant vás očarí nadčasovým, luxusným interiérom s prvkami art deco. Pochutnáte si tu na tradičnej českej kuchyni aj moderných pokrmoch, jedlá sú pripravované prevažne z lokálnych surovín. Potešia tiež vegetariánske a bezlepkové špeciality.

Cestujete s deťmi?

Po dohode je na zapožičanie na recepcii detská postieľka a rôzne spoločenské hry.

Niečo naviac

Hotel umožňuje parkovanie bicyklov v garáži a tiež zázemie na ich umytie či základný servis.

Hotel Zlatá Hvězda ****

Hotel Zlatá Hvězda ****

Smetanovo náměstí 84 , Litomyšl
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel Zlatá Hvězda, s.r.o. IČ: 28805062


+420 461 615 091

recepce.zlata.hvezda@lit.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
18 km
Zjazdovka
8 km

Tipy na výlet

Litomyšl - historické moderné mesto

Litomyšl - historické moderné mesto Tip na výlet

Litomyšl je mesto v Pardubickom kraji, kde sa narodilo alebo pôsobilo mnoho významných osobností, napríklad Alois Jirásek, Božena Němcová, Magdalena Dobromila Rettigová, sochár Josef Váchal alebo astronóm Zdeněk Kopal. Zabudnúť, samozrejme, nemožno ani na slávneho hudobného skladateľa. Bedřich Smetana prišiel v rodine sládkov na svet priamo na zámku, ktorý je dnes na Zozname svetového dedičstva UNESCO. Za návštevu ale stojí nielen renesančný zámok s unikátnou sgrafitovou výzdobou.

Čo nevynechať pri návšteve Litomyšle?

  • Kláštorné záhrady
  • Dom U Rytířů
  • Smetanovo námestie

Nadšení budete z Litomyšle odchádzať aj kvôli množstve skvelých akcií a festivalov, ako sú Smetanova Litomyšl, litomyšlské dni barokovej tradície, ArchiMyšl alebo Gastronomické slávnosti M. D. Rettigovej.

Viac informácií
Zámok Litomyšl - UNESCO
Zámok Litomyšl - UNESCO
CHKO Žďárské vrchy
CHKO Žďárské vrchy
Peklo Čertovina
Peklo Čertovina