Vydajte sa na južnú Moravu a ubytujte sa v Hustopečiach. Môžete tak ochutnať nielen skvelé juhomoravské víno, ale aj mandľový likér, ktorý sa vyrába z plodov miestnych mandľových sadov. Pri dobrom načasovaní si môžete užiť aj prechádzku medzi rozkvitnutými mandľovníkmi. Ubytovaní budete v Hoteli Rustikal ***, kde na vás čakajú komfortné izby a raňajky či polpenzia. Odporúčame tiež ochutnať lokálne vína v rodinnom vinárstve, ktoré nájdete priamo v hoteli.

O ubytovaní

Hotel Rustikal *** sa nachádza v malebnej juhomoravskej vinárskej obci Hustopeče. Na neďalekom námestí (500 m) stojí moderný chrám sv. Václava a sv. Anežky Českej a krásna novorenesančná radnica. K návšteve tu láka aj Mestské múzeum a galéria so zaujímavou expozíciou o miestnej oblasti a vinárskej tradícii. Na nádvorí múzea zaujme pieskovcová socha kvasinky vínnej, ktorá je najväčšou umeleckou zväčšeninou živého organizmu na našom území.

Prekrásny výhľad na Hustopeče a krajinu posiatu vinicami sa vám naskytne z Mandľovej rozhľadne (2 km). Ľahko sa na ňu dostanete po náučnom mandľovom chodníku, ktorý vedie cez najväčší mandľový sad v strednej Európe. Za vodnými radovánkami vyrazte v lete k neďalekej Novomlýnskej nádrži (10 km), po celý rok je v prevádzke obľúbený Aqualand Moravia (20 km). Obľúbenými turistickými cieľmi v okolí sú Lednicko-valtický areál (25 km) s prekrásnym zámkom, mesto Mikulov (24 km) či Múzeum vinárstva v blízkych Vranoviciach (14 km).

Kde budete spať?

Tešte sa na ubytovanie v modernej, útulne zariadenej izbe s vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom alebo vaňou. K vybaveniu patria pohodlné postele, písací stôl so stoličkou LCD televízie a minibar, niektoré z izieb majú klimatizáciu.

  • Dvojlôžková izba meria 16 m² a je vybavená manželskou posteľou alebo 2 oddelenými jednolôžkami.

  • Trojlôžková izba o ploche 16 m² zahŕňa 3 samostatné jednolôžka alebo manželskú posteľ a oddelené lôžko.

  • Štvorlôžková izba je veľká 32 m² a vybavená 4 posteľami (môžu byť spojené do dvojlôžka).

Na čom si pochutnáte?

V štýlovej reštaurácii si pochutnáte predovšetkým na špecialitách českej a európskej kuchyne. V lete pozýva na posedenie aj terasa pod pergolou, zatienená vínnou révou. Počas pobytu navyše budete mať jedinečnú príležitosť ochutnať znamenité miestne suché vína v hotelovej reštaurácii, vinárni, prípadne počas letných mesiacov priamo vo vinárstve.

Niečo naviac

Súčasťou hotelového komplexu je vinárstvo Rustikal, ktoré vzniklo v roku 2007 z rodinnej tradície a osobnej vášne majiteľa. Počas pobytu tak budete mať jedinečnú príležitosť ochutnať znamenité miestne suché vína v hotelovej reštaurácii, vinárni, prípadne počas letných mesiacov priamo vo vinárstve.

Na večernú zábavu skvele poslúžia dve dráhy na bowling, biliard, šípky a stolný futbal.

Hotel Rustikal ***

Hotel Rustikal ***

Na hradbách 5 , Hustopeče
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
RUSTIKAL, s.r.o. IČ: 26291495


775565760

info@rustikal.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Vzdialenosť od jazera
10 km
Zastávka
0,6 km
Aquapark
20 km

Tipy na výlet

Hustopeče

Hustopeče Tip na výlet

Hustopeče sú krásne mesto v samom srdci južnej Moravy, ktoré leží medzi Brnom a Břeclavou. Obľúbené sú predovšetkým u milovníkov vína, cykloturistiky a mandlí. Práve tými je toto mestečko preslávené. Nájdete tu totiž unikátne mandľovníkové sady aj mandliareň, kde sa pripravujú dobroty a likéry z mandlí.

Vydajte sa na prechádzku centrom mesta, kde nájdete radnicu z roku 1906, Morový stĺp z roku 1736 a ešte o niečo staršiu kamennú fontánu (1595). Nechýba ani neskoro gotický kostol či meštiansky dom zo 16. storočia, ktorý sa nazýva Dům U Synků.

Nevynechajte ani prechádzku do mandľovníkových sadov alebo populárnu rozhľadňu. Po výlete poseďte v jednej z cukrární, reštaurácií alebo vínnej pivnici.

Viac informácií
Mandľovníkové sady a rozhľadňa
Mandľovníkové sady a rozhľadňa
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia
Zámok Mikulov
Zámok Mikulov