Spoznajte krásu Bielych Karpát a glampingu v prírode. Ubytujete sa v domčeku v korunách starého orecha so záhradou. Stromodům Žítková vám prinesie nielen perfektnú polohu blízko výletných cieľov, ale aj dokonalý odpočinok s raňajkami a prekvapením v podobe domáceho likéru.

O ubytovaní

Stromodům sa ukrýva v korune starého orecha v obci Žítková v Bielych Karpatoch na úpätí slovenskej hory Chábová. Poskytuje príjemné zázemie uprostred sviežej prírody, ktorá láka na mnoho atraktívnych výletných cieľov. K Stromodomu patrí záhradka s altánkom, pri ktorej zurčí horský potôčik.

Krásnu krajinu v okolí slávnej obce Žítková (2,7 km) si zamilujete na prvý pohľad. Lúky plné vzácnych orchideí, nekonečné pláne a trávnaté kopčeky – nie je divu, že Biele Karpaty boli vyhlásené za biosférickú rezerváciu UNESCO. Rozkladajú sa na českej strane od hraníc so Slovenskom a sú obľúbenou dovolenkovou destináciou pre peších turistov aj cyklistov. Samotná obec Žítková je spojená s legendou o ženách s výnimočnými schopnosťami, ktorým sa hovorilo Žítkovské bohyne.

Možností, kam vyraziť na prechádzku, budete mať nespočetné množstvo. Trúfnite si napríklad na najvyššiu horu Veľkú Javorinu (970 m n. m., 55 km), horu Chábová (4 km) alebo spoznajte jednu z najbohatších lúk na kvetiny v prírodnej rezervácii Čertoryje (59 km). Z historických pamiatok nevynechajte zámok Nový Světlov (28 km), zrúcaninu Zuvačov (12 km) alebo kúpele Luhačovice (21 km) s malebnými stavbami architekta Dušana Jurkoviča. Viac o legendách spätých s týmto krajom sa dozviete v neďalekom Múzeu poslednej žítkovskej bohyne.

V zimných mesiacoch v Bielych Karpatoch zábava nekončí. Na okolitých kopcoch si zalyžujete napríklad v skiareáli Mikulčin vrch (14 km) alebo Dubečky (27 km). Na bežkovanie vás zlákajú desiatky kilometrov upravovaných bežeckých trás. Ďaleko to nebudete mať ani do Trenčína (20 km) alebo Uherského Brodu (35 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v drevenom domčeku v korunách starého orecha s krásnym výhľadom do prírody. Tešiť sa môžete na maximálny komfort, domček je totiž plne vybavený. Vyspíte sa na manželskej posteli a na prípravu jedla využijete kuchynský kútik s varnou kanvicou, sadou riadu a malou chladničkou. Vďaka elektrickému krbu sa v Stromodome budete môcť ubytovať aj v zimných mesiacoch.

K domčeku patrí záhrada s altánkom a terasa s plynovým grilom a posedením. V areáli nájdete aj solárnu sprchu z vlastného prameňa a toalety v tradičných kadibúdkach. Na dlhé letné večery nechýba ohnisko s pripraveným drevom.

Všetko je vyladené do posledného detailu. Tešiť sa môžete na kávu, bylinkový čaj, vlnené plédy na chladnejšie noci, sviečky a vybavenú knižnicu.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno si do domčeka lanom vytiahnete kempingový kôš s bohatými raňajkami. Pod vekom nájdete čerstvé domáce pečivo, niekedy priamo z pece v mlyne, ovčie syry z miestnej farmy, domáce údeniny, marmelády a vyprážané vajíčka so slaninou. Chýbať nebude ani bylinkový čaj, káva a mušt z jabĺk z mlynskej záhrady. Lepšie už deň začať ani nemôže!

Kde budete relaxovať?

V zime bude váš zážitok ešte lepší vďaka možnosti relaxu vo fínskej saune hneď vedľa Stromodomu. Sauna má presklenú stenu a veľkú relaxačnú terasu, kde si po hrejivej seanse zaslúžene oddýchnete. Pripravené tu pre vás budú osušky, župany, prezuvky aj plachty. Na ochladenie môžete využiť plytčinu v potoku, ktorý okolo preteká.

Niečo naviac

Na záhrade pri Stromodome nechýba gril ani ohnisko pre príjemné letné večery. Vo voľnom čase si môžete zahrať šípky alebo odpočívať v tieni záhradného altánku.

Stromodům Žítková

Stromodům Žítková

č. p. 32 , Žítková
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Stromodům Žítková s.r.o. IČ: 10756507


+420 723 129 348

info@thzitkova.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Sauna
Minibar

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od rybníka
0,4 km
Zastávka
0,7 km

Tipy na výlet

Biele Karpaty

Biele Karpaty Tip na výlet

CHKO Bílé Karpaty sa rozkladá na území bývalých okresov Hodonín, Uherské Hradiště a Zlín a na juhu voľne prechádza do CHKO Biele Karpaty na Slovensku. Pohorie má veľa čo ponúknuť, hlavne pokiaľ ide o miestnu flóru. Biele Karpaty sú pohorím s vysokou biodiverzitou, rastú tu horské aj stepné rastliny, darí sa ale aj mokradiam. K pokladom regiónu patria tunajšie kvetnaté lúky s nezvyčajne veľkým zastúpením orchideí. Spolu s vrcholmi Veľká Javorina (970 m), Chmeľová (925 m) alebo Veľký Lopeník (911 m) tak rozhodne máte pri túrach čo obdivovať.

Kam sa vydať v Bielych Karpatoch:

  • Národná prírodná rezervácia Čertoryje
  • Náučný chodník Moravské Kopanice - krajom Žítkovských bohýň
  • Salaš Travičná - s múzeom kopaničiarskych zrubových stavieb salašov, náučným chodníkom a arborétom
  • Určite nevynechajte ani prírodné kúpalisko Lučina, rozhľadňu na vrchu Travičná alebo náučný chodník Okolo Hrozenka.
Viac informácií
Žítková a žítkovské bohyne
Žítková a žítkovské bohyne
Zámok Nový Světlov
Zámok Nový Světlov
Luhačovice
Luhačovice